אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ייצא שכרם בהפסדם?

איציק פרי. "מדיניות כלכלית צינית"
איציק פרי. "מדיניות כלכלית צינית" 
 
השר הרצוג. "לפצות על ייקור המים" צילום: גיל יוחנן
השר הרצוג. "לפצות על ייקור המים" צילום: גיל יוחנן
 
 


 

מע"מ יורד, המים עולים: 'יד נותנת, שנייה לוקחת'

לקראת ייקור המים ביום ו' נערכים בשכבות החלשות למציאות חדשה, ולא מתנחמים בהורדת המע"מ: "מה כבר אפשר לקנות ב-4,200 שקל?". העובדים הסוציאלים אומרים כי ההטבה צינית, ותקל רק על המגזר העסקי: "עניים לא יוכלו לרכוש תרופות"

יעל ברנובסקי
עדכון אחרון: 31.12.09, 00:17

הממשלה אמנם החליטה אתמול (ד') להפחית את המע"מ ל-16%, אבל בארגונים המייצגים את השכבות החלשות לא מתרשמים. אחרי שכל מאמצי הסיכול נכשלו, יתייקרו מחרתיים המים ב-25 אחוזים, ולעניים אין ספק כי זהו עבורם השינוי הדרמטי מבין השניים, וגזרה קשה מנשוא. "באוכל אני עוד יכול לחסוך, אבל אני לא יכול שלא לקלח את הילדים או לא לבשל להם", מסביר דוד, אב ל-11 ילדים מצפון הארץ.

 

יושב ראש ארגון העובדים הסוצאלים, איציק פרי, אמר בשיחה עם ynet כי שתי ההחלטות ההפוכות שקיבלה הממשלה הן

קבלנים על הורדת המע"מ:
לא תשפיע משמעותית  / ynet
בענף הבנייה טוענים כי מחירה של דירה במיליון שקל יופחת בכ-5,000 שקל בלבד. בבתי ההשקעות ספקנים: בשל עלות עדכון המחיר על המדף, הפחתה מתונה כמעט שלא תתגלגל לצרכן. ובכנסת מאשימים: הממשלה מזגזגת ודואגת לחזקים
לכתבה המלאה

דוגמה לציניות שבמדיניות הכלכלית שלה. הוא הביע פליאה על כך שהמדינה יכולה להוריד את המע"מ מצד אחד, ובאותה נשימה לטעון כי היא זקוקה לאותם מיליארדי שקלים כדי להציל את משק המים.

 

"הורדת המע"מ לא תשפיע על השכבות החלשות, אלא תקל על המגזר העסקי", אמר פרי. "הממשלה לא מבינה ששוויו של שקל אחד עבור איש עני שמתקיים מקצבה, שווה לחמישים שקלים עבור אזרח ממעמד הביניים. ייקור המים יעמיד את העניים במצב שבו עליהם לחשוב פעמיים אם לרכוש תרופה או לא".

 

דוד, המתקשה לטפל ב-11 ילדיו, מאשש את הטענה של פרי, ותוהה כיצד יוכל לסגור את החודש. "אנחנו האזרח הקטן, אותם נזקקים, קשישים ונכים שלא מעניינים אף אחד", הוא מתלונן. "גם זה שאמרו היום שמורידים את המע"מ בכלל לא ישפיע עליי, כי מה אני כבר קונה ב-4,200 שקל לחודש? גם ככה אנחנו חיים מניתוק לניתוק של החשמל, ומה שהממשלה עשתה היום זה פשוט פשע. הם לא מכירים את המציאות, ולא יודעים איך החיים האמיתיים של העניים נראים. משפחה לא יכולה להתקיים בלי מים".

 

"הורדת המע"מ תורמת רק לעשירים"

סמנכ"ל מחקר במוסד לביטוח לאומי, ד"ר דניאל גוטליב, טוען כי לשני הצעדים יש השפעה. לדבריו, "היות שרוב הכסף של

המחירים עולים, הגמלאים מפגינים:
"הגיעו מים עד נפש" / רועי מנדל
מאות גמלאים הפגינו מול משרדי הממשלה בת"א עם כוסות ריקות. "הממשלה מזלזלת בנו כי אנחנו כבר לא עובדים, ולא יכולים לאיים בשביתות", הם הסבירו, וקשישה ניצולת שואה ביכתה: "חשבתי שתהיה לי מנוחה בארץ"
לכתבה המלאה

השכבות החלשות יוצא על צריכה, הורדת המע"מ תקל במידה מסוימת, והתייקרות המים תגדיל את ההוצאה. אלו שתי

השפעות מנוגדות על כוח הקנייה של השכבות החלשות. הורדת המע"מ לא פותרת את הבעיה, לא של העוני ולא של ייקור המים".

 

שר הרווחה, יצחק (בוז'י) הרצוג, שמתנגד נחרצות לייקור המים, הזכיר כי ביום ראשון תתכנס ועדה מיוחדת שהקים כדי לדון

בהשפעות של ייקור המים על השכבות החלשות. "אנחנו רוצים

פיצוי על ייקור המים בשכבות החלשות, כפי שהיה כשהתייקר הלחם", הבהיר. הוא הביע תקווה שניתן יהיה עדיין למנוע את ייקור המים.

 

במטה המאבק נגד התייקרות המים שהקימו עמותת "ידיד" וארגון העובדים הסוציאלים, מציעים לממשלה לערוך חישוב מחודש. "מוזר מאוד שהממשלה נותנת ביד אחת הנחה על חשמל לקשישים ונכים, ומורידה להם ביד השנייה את מחירי המים. יד אחת לוקחת, ויד אחת נותנת. הורדת המע"מ תורמת אך ורק לעשירים", אמרו במטה המאבק.

 


פרסום ראשון: 30.12.09, 23:24

 

תגיות: עניים | מע"מ

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©