שתף קטע נבחר

עלו ברשת: נבחרי 2009 – חלק ב'

אז מי היו האתרים הכי טובים, שימושיים ומעניינים השנה? נבחרי 2009 של מדור "עלו ברשת" מידיעות אחרונות - חלק שני

סרטונים

הדֶּבֶר - סרטון אנימציה צרפתי נפלא, שהסטודנטים שיצרו אותו נזקקו לחמש דקות כדי להעביר תחושות שאחרים לא מצליחים לעורר אפילו בשעתיים.

 

ביום של הפצצה - Shadowplay הוא סרטון קצר ועטור פרסים של הבמאי דן בלאנק, שראוי לכל שבח, ומתעד את סיפורו של ילד יפני אחד ביום בו הטילה ארה"ב את פצצת האטום על הירושימה.

 

יונה ונער - Pigeon: Impossible הוא סרטון אנימציה מלא אקשן של לוקאס מרטל, שמנסה לנחש מה יקרה אם יונה אהבלה תיקלע לתוך מזוודת שיגור טילים גרעיניים של ממשלת ארה"ב (שלח: שוקי לאה).

 

סביוני שבדיה - אם יש אופרת סבון אחת בעולם שאתם חייבים לראות, הרי זו IKEA Heights, סדרה פארודית מקוונת, שצולמה בהיחבא וללא תיאום מוקדם בסניף של חנות הרהיטים השבדית.

 

חתול על - אנשי חברת ההפקה האוסטרלית "הרפובליקה העממית של האנימציה" הם האחראים ל-The Cat Piano, סרטון בדיבוב הזמר ניק קייב. הסרט עטור הפרסים עוקב אחרי חתול-משורר אומלל, שמתאהב בזמרת יפהפייה ומציל אותה ואת עירו המנוונת מעוגב אכזרי ויוצא דופן.

 

מרוסיה באהבה - האנימטור הרוסי קונסטנטין ברונזיט יצר את "שירותים - סיפור אהבה" וזכה במועמדות לאוסקר. תשע דקות של רומנטיקת פרולטריון.

 

אגדה פריזאית - אם יש לכם חצי שעה פנויה צפו בזוכה האוסקר (1956) "בלון אדום", שלא נזקק למילים כדי לתעד חברות אמת בין ילד לבלון.

 

 

  • לנבחרי השנה - חלק א'

 

תיירות

מפה עולמית - Open Street Map הוא אתר מפות שיתופי ומפורט, שמאפשר לייצא את הנתונים לתמונה, אתר או תוכנת צד שלישי, כמו גם ליצור מסלולים, להדפיס או לשלוח לינק ישירות לנקודה שמעניינת אתכם.

 

מסביב לעולם - הצלם, הכותב והטיילן צור שיזף ביצע לאחרונה שדרוג עיצובי מוצלח ודרמטי למדי לאתר הוותיק שלו, והעניק לו מראה עדכני ונוח, שמקל על הניווט בשלל התכנים.

 

אטלס ביזאר - אתר Atlas Obscura מקטלג את כל המקומות "המופלאים, המוזרים והאיזוטריים", שיש בעולם. בין השאר תמצאו שם ערך המוקדש לבקתה שנבנתה מנייר עיתון, אי שתושביו מתקשרים באמצעות שריקות, ועוד גשרים, חנויות ושאר מקומות ששווים ביקור בין האייפל לבית האופרה של סידני.

 

האייפל בידינו - נוסעים לפריז? קחו מחשב כדי שלא תחמיצו את המפה המשובחת שהכין ד"ר זאב בן-נחום לבירה הצרפתית. המפה כוללת מאות אטרקציות תיירותיות בפריז, שמחולקות לקטגוריות כמו מסעדות, בתי קפה, מוזיאונים, חנויות ומלונות. לחיצה על האייקונים על גבי המפה תפתח חלונית קטנה ובה פרטי המקום.

 

מסע מאויר - הגיבור המאויר טינטין חווה הרפתקאות בכל רחבי העולם; אם אתם מחבבים את העיתונאי הבלגי עטור הבלורית ומחפשים נופש יוצא דופן, הורידו והדפיסו את המפה שבאתר וצאו למסע עולמי בעקבות טינטין וחבריו.

  

מוזיקה

האינטרנט בידינו - המוזיקאי הישראלי קותימן אסף סרטונים מ-Youtube, מיקסס אותם יחדיו ורקח מוזיקה חדשה לגמרי.

 

אודיופיליה - HiFiMusic היא מערכת פורומים לאנשים שמתייחסים למוזיקה ברצינות: הן מבחינת הציוד והן מבחינת האמנים. באתר תמצאו סקירות מושקעות של רמקולים, מגברים ומה שביניהם, לצד ביקורות אלבומים (שלח: אופיר סופר)

 

מוזיקה בכל מקום - moof (ראשי תיבות של music, online, on-demand, for free) הוא נגן מקוון נפלא: מדובר בשירות שאינו דורש התקנת תוכנה, ומאפשר לבנות רשימות השמעה מותאמות אישית ולנגנן מכל מחשב בעל חיבור לאינטרנט.

 

מנגנים למגירה - UnReleased, שמגדיר עצמו כ"רדיו למוזיקה מקורית", קורא ליוצרים לחשוף באמצעותו שירים ומנגינות שאופסנו בתיקיה פרטית במחשב, ומשמש כמעין בית וירטואלי לאמנים ולקהל. חלק מן השירים זמינים להורדה חינם, ולאחר ההרשמה תוכלו להרכיב לעצמכם רשימת השמעה אישית.

 

מאזין מורשה - You License מאפשר למוזיקאים להפיץ את יצירותיהם לכל דורש באמצעות רשיון פשוט להבנה והוגן לשימוש, כך שיוכלו להתפרנס בכבוד בלי להגביל את מאזיניהם.

 

רשת מוזיקלית - S.I.L (ראשי תיבות של Sound of IsraeL) היא רשת חברתית ליוצרים וחובבי מוזיקה עבריים, שתחשוף אתכם למוזיקה חדשה. באתר ניתן להוריד שירים וקליפים באופן חוקי ובחינם, ליצור רשימות השמעה ולתקשר עם אחרים.

 

חברתי

פתחו חלון - אחד הנושאים הבעייתיים ביותר בנוף התקשורת הישראלי הוא היעדר דיווח מספק על המתרחש מחוץ לגבולות ישראל. הבלוג "קו חוץ", יוזמה של כמה עיתונאים ישראלים, מתקן את המעוות.

 

פוקחים עינים - בבלוג של רן כהן מעמותת רופאים לזכויות אדם - "רשימות מהחצר האחורית" - תמצאו "חוויות, הגיגים וסיפורים יוצאי דופן", שכהן נחשף אליהם במהלך עבודתו עם המהגרים והפליטים.

 

שומרים על השוכרים - citip מציע לכם לפרסם ברבים את התרשמותכם מהדירה השכורה שבה ביליתם לילות כימים, ולסייע לאחיכם הנאנקים תחת עול השכירות בעיר זו או אחרת (שלח: אלי טובולסקי)

 

העולם שמעבר - התקשורת הישראלית נוטה להתעלם מהמתרחש בחלקה הדרומי של יבשת אמריקה, ועידן רינג משנה את המצב עם הבלוג "רדיו בבילון".

 

כוח לעובדים - ארגון "כוח לעובדים" השיק אתר מהוקצע ועמוס מידע על אודות פעילותו בתחום זכויות העובדים בישראל. הארגון שומר על המבנה המבוזר גם ברשת, ומתחלק למספר בלוגים שמוקדשים לכל סניף ומקום עבודה.

 

מגיע - אתר "מגיע לי" מנסה להיות יועץ משפטי מקוון בנושאי החזרי כספים, תביעות צרכניות, זכאות להקלות והטבות מגופים כמו ביטוח לאומי או קופת חולים וכדומה. השירות אנונימי ואינו כרוך בתשלום. (שלח: שוקי)

 

כלים

בן יהודה 2.0 - "מילה יומית" רוצה להעלות את העברית על נס, ומדי זמן מה מתווספת אליו מילה "בעלת אופי חריג בַנוף הסמנטי, שימושית אך לא בשימוש", כפי שמסבירים מפעיליו (שלח: תירוש).

 

דוקטורט לכל גולש - ספריית אוניברסיטת חיפה מציעה עבודות דוקטורט הזמינות לשימוש ציבורי חופשי. הפרויקט כולל מאות עבודות של בוגרי האוניברסיטה, שניתנות לשמירה, שליחה או קריאה מקוונת.

 

גשו הלום - האתר הצנוע "אינטרנט ישראל" של רן בר-זיק מוקדש לקידום נגישות אתרים לגולשים בעלי מוגבלויות, וכולל מאמרים ומדריכים למפתחי אינטרנט שמעוניינים לבנות אתרים על פי התקן.

 

PDF לכל פועל - הרשת מלאה בחלופות נוחות וזולות לעבודה עם קבצי PDF, אבל לא כולן מספקות אפשרות עריכה, מילוי טפסים או סימון הערות. השירות המקוון PDFVue יעשה זאת בלי הורדה או תשלום.

 

ליאונרדו ווב 2.0 - חברת Aviary מציעה ארבעה כלי עריכה גרפית מתקדמים, ביניהם Phoenix ו-Raven, עורך גרפי ותוכנת וקטורים, בהתאמה. שניהם מספקים תמיכה בשכבות, אפשרויות יבוא ויצוא מאתרים אחרים, כלי עריכה מתקדמים וממשק מוכר.

 

טורנט מקוון - Bitlet הוא לקוח טורנט, שמאפשר להוריד קבצים המופצים באמצעות רשתות ביטורנט ללא התקנה או הורדת תוכנה. אתרו את הקישור לקובץ המבוקש, הדביקו אותו בקוביה שבאתר ולחצו על Download.

 

מילה שלי - iWord הוא ארגז כלים לשוני, שכולל מילון עברי-אנגלי, חרוזון ותשבצון. מאגר המילים במילון כולל לא רק תרגום, אלא גם פירוש, תיקון שגיאות, מילים נרדפות ופירוט סמנטי ודקדוקי הכולל ניקוד.

 

מתי פורים - רוצים להיערך סדר או לראש השנה? גלשו ותגלו (שלח: אלי טובולסקי).

 

אנימציה בקליק - ב-Xtranormal תוכלו ליצור אנימציות תלת מימדיות במהירות ובפשטות: בוחרים דמויות, כותבים תסריט (באנגלית בלבד), מגדירים זוויות מצלמה, פסקול ושאר מאפיינים ויש לכם סרטון ביד.

 

עריכה מקוונת - אתר Pixorial מאפשר לא רק להעלות סרטונים לאינטרנט, אלא גם לערוך אותם, ומשלב כלי ניהול, עריכה ואחסון חינם.

 

רגע של קוד - מפתחים ובוני אתרים שזקוקים לעורך מקוון ימצאו מבוקשם ב-Rendur שמאפשר לערוך ולצפות בקוד HTML, CSS או JavaScript ישירות מחלון הדפדפן.

 

צילומסך - Screen Toaster הוא שירות מקוון חינמי, המאפשר לייצר סרטוני וידאו שמתעדים את המתרחש על המסך בלי מאמץ.

 

אוכל

הזיזו את הגבינה - פרופ' דיוויד פרנקהאוזר העלה לרשת מאגר מתכונים מכוער-אך-ייחודי, עם מדריכים מצולמים ומפורטים להכנת גבינות בבית.

 

חי, צומח, דומם - HappyCow הוא אתר מתכונים לצמחונים, שכולל גם מידע על חנויות טבע ומסעדות צמחוניות וטבעוניות ברחבי העולם (שלחה: סמדר).

 

מרק כפתור - אתר SuperCook הוא אחת ההוכחות לכך שאפשר בלי מקרר, אבל לא בלי אינטרנט; זהו מנוע חיפוש המציג מתכונים על פי הרכיבים שמצאתם במקרה בבית.

 

עשו זאת בעצמכם - הבלוג "מבשלים בבית" שייך לזוג צמחונים, שחולקים עם הגולשים את מאווייהם הקולינריים ומשבצים בכל פוסט סרטון וידאו או הפניה לאתר אחר, שמסביר כיצד להכין את המנה הנחשקת.

 

 

ספורט

שחה, אלון, שחה - האתר בעל השם המתעתע Water Gate הוא פורטל לשחיינים מקצועיים וחובבים, שהוקם על ידי מיכאל שפירא, ומציע חדשות, מאמרים מקצועיים וכן טיפים צרכניים ובריאותיים.

 

מתאוששים מהסופגניות - באתר "החיים הטובים" מתגייסים לעזרה, ומציעים תרגילי כושר מצולמים, הזמינים לצפיה חינם ברשת (שלח: שוקי לאה).

 

תנו גז - "גיראפ" הוא אתר ישראלי חדש שמוקדש לריצה ומציע ביקורות עצמאיות ובלתי תלויות על כל מוצר בתחום: מנעליים וביגוד, עבור באביזרים וכלה בחטיפים ומשקאות מיוחדים לספורטאים.

 

התעמלות בוקר - מאיה היא ספורטאית חובבת, מאמנת ומדריכת כושר גופני, שהקימה בלוג לחובבי התעמלות מכשירים. באתר מרוכזים סרטונים, מידע על מתעמלים ומתעמלות בולטים (מהארץ ומהעולם), לוח אירועים ועוד.

 

יחי האנדרדוג - קבוצות ספורט רבות יש בעולם, אבל אוהדים יש אפילו יותר. אתר "דאבל פס" מוקדש "לאוהדי, שחקני וקבוצות הליגות הנמוכות", ומציע סטטיסטיקות, דיווחים ישירים ותמונות.

 

ילדים

נוסטלגיה.קו.איל - מה משותף לקישקתא, נולי ובץ מפרפר נחמד, פיסטוק, רגע ודודלי, דן מרגלית ורינו צרור? כולם ממתינים באתר המשודרג של הטלוויזיה החינוכית, שכולל מידע, לוחות שידורים, קבוצות דיון ואפשרות צפיה מקוונת בקלאסיקות ילדות.

 

אמזונות - "אמהות אובדות" הוא שירות קהילתי להורים (כולל אבות), שכולל סיפורים אישיים של אמהות ואבות שמשתפים את הגולשים בחייהם, לצד לוח דרושים רגיש, גלריה ועוד.

 

אמא למה - Why Mami? הוא בלוג שכל הורה שאי פעם נאלץ להסביר מדוע השמים כחולים יברך על הקמתו. למה יש רוח? מדוע חוגגים יומולדת לאבא ועוד כהנה וכהנה קושיות, שלכל אחת מצורפת תשובה נכונה.

 

אקולוגי - אתר "אקולוקו" המיועד לילדים בגילאי 7-14 שם לו למטרה להרביץ בצאצאים מעט תורה סביבתית וסובלנות חברתית. נכנסים לאתר, יוצרים דמות ומתחילים לשחק. בלי לשים לב יספגו הילדים מסרים של כבוד הדדי ושמירה על הטבע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הטובים ביותר, חלק ב'
צילום: Gettyimages imagebank
מומלצים