שתף קטע נבחר

כנס פוע"ה: "גם דתיות צריכות אולטרסאונד"

מותר לבחור את מין העובר? כיצד לטפל בחרדות סביב הליך הטהרה ולמה חייבים אולטרסאונד? הכנס העשירי לרפואת נשים של מכון פוע"ה מתקיים מחר. ו"קולך" מוחים: "אבסורד שנשים לא הוזמנו לשאת דברים; קראנו לרופאים להחרים את הכנס"

הכנס השנתי העשירי לרפואת נשים של מכון פוע"ה יתקיים מחר בירושלים. הכנס מציג מדי שנה את החידושים הרפואים וההלכתיים בתחום רפואת נשים במטרה להביא לידיעת הציבור הרחב מה הכלים שעומדים לרשותו. ארגון הנשים הדתיות "קולך", מקלקל את החגיגה וקורא לרופאים שהוזמנו להרצות בכנס להחרים אותו - מאחר שלא הוזמנו להרצות בו נשים.

 

"הרעיון הוא לעדכן אנשים באופן מקצועי", מסביר את מטרת הכינוס, הרב מנחם בורשטיין ראש מכון פוע"ה, "כדי שהם יוכלו לדעת לא דרך שמועות או האינטרנט, אלא ירכשו מידע באמצעות מומחים. חשוב לנו שהציבור ידע בכל פעם שהמדע מתקדם כדי שיהיה מודע לפתרונות שעומדים בפניו, שידעו שגם אם יש להם בעיה קשה יש דרכים לטפל בה. לכן אנחנו בוחרים לאו דווקא את הנושאים שמענינים את הצוות שלנו, אלא את הנושאים שהציבור מתחבט בהם, נושאים שחוזרים בשאלות שמופנות אלינו".

 

השנה יעסוק הכנס בין היתר בשפעת חזירים בזמן הריון והנקה, הולדת ילד במטרה להציל את אחיו, זכות העובר בירושה ושיקולי הפלתו, האם מותר לבחור את מין העובר, בדיקות תורשתיות, מניעת הורשת מחלה גנטית לדור הבא, אולטרסאונד, כיצד לטפל בחרדות וכפייתיות סביב הליך הטהרה והאם רב או רופא חייבים לספר מיוזמתם על סוד רפואי.

 

"הנושא של כפיתיות לדוגמא זו בעיה שהציבור לא מודע אליה" מסביר ל-ynet הרב בנימין דוד רב משיב במכון, "מדובר בבעיה נפשית שאנשים דתיים מלבישים אותה על טקסים דתיים, מה שגורם לאישה לקרצף את עצמה שלוש שעות לפני המקווה וגם אחרי הטבילה היא חושבת שהיא לא טהורה. זה נושא שלא מדברים עליו והחיים של מי שסובל מזה מאוד קשים ויש לזה טיפול. נושא חשוב נוסף הוא האולטרסאונד בזמן הריון".

 

"חלק מהציבור הדתי חושב שלא צריך לעשות אולטרסאונד כי אם יש בעיה הם במילא לא יעשו הפלה, אז בשביל מה לבדוק. אנחנו רוצים להחדיר לציבור שזה לא נכון, כי אפשר באמצעות האולטרסאונד לגלות בעיות שניתן לפתור אותן תוך כדי הריון או אחריו ובמקרים כאלה מאוד חשוב לדעת על הבעיה מראש כדי ללדת במקום המתאים".

 

לדבריו, "המסר הזה מיועד גם לרבנים שאוסרים הפלות, שבכל זאת יפנו את הנשים לאולטראסאונד כי זה לעיתים עניין של הצלת נפש. בנוגע לסוד רפואי במקרה של שידוכין זה נושא שעלה בעקבות מקרה שנחשפנו אליו. הגיעה אלינו בחורה שלא יכלה ללדת בלי תרומת ביצית. בהמשך כשרצינו להציע לה בחור הסתבר שהוריה אינם מוכנים לספר על הבעיה הרפואית של בתם ולא עזר שהסברתי להם שעל פי ההלכה נישואים במקרה כזה יכולים להחשב כמקח טעות ובמהות זה כאילו הם לא נשואים.

 

"בהמשך כששמענו שהיא עומדת להתחתן התלבטנו מה עלינו לעשות מצד אחד אנחנו חתומים על סודיות רפואית ומצד שני מוליכים פה אדם שולל. במקרה של אדם מהיישוב ברור שהוא צריך לספר, אבל פה חששנו שהמחיר שנשלם יהיה כבד מדי ואנשים יאבדו אמון ולא יבואו בגלל זה להתייעץ, בעיקבות זאת היה חשוב לנו לעלות את הנושא. העיקרון הוא אנחנו רואים בכנס מנוף עבור הציבור. הוא מתעסק בבעיות שיש להם והוא נועד ליידע אותם במה שאפשר וצריך לטפל".

 

מחאת קולך: "שהרופאים יחרימו את הכנס"

טלי ברנר, חברת הועד המנהל של "קולך" ומנהלת אתר האינטרנט שלו, כועסת על אי השתתפות הנשים באירוע: "הכנס הזה מתקיים 10 שנים מבלי שהוזמנה אליו אישה לדבר בו. במקרה של מכון פוע"ה מדובר באבסורד ובמקרה מקומם, מאחר שהכנס כולו עוסק ברפואת נשים, לא עולה על הדעת לדבר על הנושא הזה מבלי שתוזמן אשת מקצוע להשתתף בו. לקיים כנס בצורה כזו זה בעצם לומר שכאילו כל מהותן של הנשים זה פריון ואיברי לידה. זה משהו שצריך להטריד כל אדם. ושרופאים יסכימו להשתתף בכנס כזה זו בגידה ושערוריה".

 

ברנר מספרת:

"שלחנו מכתבים לכל הרופאים שמשתתפים והאמת היא שלא קיבלנו תגובה מאף אחד. מהם זה מעיד בעיני שהם מוכנים להקריב את העקרונות ההומניים שלהם לטובת קהל מסויים שאולי יזדקק לשרותייהםם בעתיד".

 

בתגובה למכתבן של נשות "קולך", רבני פוע"ה פנו במכתב אישי משלהם ובו נכתב כי העדרותן של נשים מהפאנל המרצים היא בשל "רגישות לגוונים השונים שבציבור. יצוין כי בלעדי רגישות זו ציבור שלם לא יוכל לקחת חלק בכינוס הן כנושאי דברים והן כקהל הרחב" בהמשך נכתב כי "במקביל לכנס מקמן של נשים אינו נפקד ואנו זוכים לשמוע ולהשמיע רופאות רבות ובכירות ונשות אמונה חינוך והלכה בימי עיון רבים שהמכון עורך במהלך כל השנה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כנס פוע"ה. ארכיון
צילום: קובי נחשוני
מומלצים