שתף קטע נבחר

סטודנטים מת"א זכו באליפות העולם בוויכוח

נבחרת אוניברסיטת תל-אביב ניצחה בגמר שנערך בטורקיה וגברה על 3 קבוצות, בהן קבוצה מאוניברסיטת חיפה. אחד מחברי המשלחת ל-ynet: "בתחרות נכונות כל הקלישאות, לאף אחד לא איכפת מדת או לאום"

עם ההישג הזה קשה להתווכח. נבחרת אוניברסיטת תל-אביב רשמה אמש (יום א') הישג משמעותי, כאשר זכתה באליפות העולם לאוניבריסטאות בוויכוח (דיבייט). בתחרות, שנערכה אמש (יום א') באיסטנבול שבטורקיה, גברה הקבוצה הישראלית על 3 קבוצות נוספות מהולנד, מלזיה וקבוצה מאוניברסיטת חיפה.

 

חברי הנבחרת, יוני כהן-אידוב ואורי מרחב, ניצחו בגמר לסטודנטים שאינם דוברי אנגלית כשפת אם. בקיץ האחרון הפסידה קבוצתם בגמר אליפות אירופה, למרות שזכו במוקדמות.

 

הקבוצה הישראלית התבקשה לנהל ויכוח בנושא "איסור הצגת פושעי מלחמה מורשעים בצורה חיובית בתקשורת". לפי ההגרלה' העמדה שהוגרלה לקבוצה הזוכה הייתה "בעד". בחצי הגמר, הרצאתם עסקה בשאלה האם להתיר לאסירים לגדל ילדיהם בכלא, וברבע הגמר, הרצאתם עסקה באיסור לפרסם טיפולים ל"ריפוי" הומוסקסואליות.


הווכחנים הזוכים. יוני כהן-אידוב ואורי מרחב (צילום: טל שחר)

 

אליפות העולם לאוניברסטיאות בוויכוח (דיבייט) מתקיימת בכל שנה באוניברסיטה אחרת והיא נחשבת לאירוע הסטודנטיאלי הגדול בעולם, עם למעלה מאלף משתתפים מכ-150 אוניברסיטאות. בשנת 2002 גרפה האוניברסיטה העברית את אליפות העולם באותה התחרות.

 

בתחרות מוענקים תארים בשני מקצים. האחד, למתמודדים מאוניברסיטאות שאנגלית היא שפת אמם והאחר למתמודדים מאוניברסיטאות שאינם דוברים אנגלית כשפת אם. שתי הקבוצות הישראליות השתתפו, כאמור, במקצה השני יחד עם עוד 30 קבוצות. הזוכים מקרב דוברי האם היו חברי המשלחת מאוניברסיטת סידני שבאוסטרליה, שגברה על מוסדות אקדמיים מובילים בעולם, ובהם אוניברסיטאות אוקספורד הבריטית והארוורד האמריקנית.

 

"הסטודנטים מעיראק וקטאר היו כמו חברים"

חמישה ישראלים נכללו ברשימת עשרת הדוברים הטובים ביותר שאנגלית היא שפתם השנייה: כהן-אידוב, סטודנט לתואר ראשון בהיסטוריה, דורג רביעי. מרחב, סטודנט לתואר ראשון בפיזיקה, דורג חמישי.

 יעל בצלאל, סטודנטית לתואר שני במגדר, דורגה שביעית. שני משתתפים ישראליים נוספים, מהמשלחת של אוניברסיטת חיפה, דורגו במקום התשיעי העשירי.

 

עם חזרתו ארצה, אמר כהן-אידוב בשיחה עם ynet: "הוגרלנו לקחת צד בנושא מאוד קשה, שהוא איסור בחוק על הצגה באור חיובי של פשעי מלחמה. סיפקנו לכך הסבר מנצח וטענו שיש לאסור חופש ביטוי, כאשר מתעורר חשש שהדבר יוביל לאלימות והסתה".

 

כהן-אידוב סיפר, כי למרות נוכחותם של סטודנטים רבים ממדינות מוסלמיות, לא נרשמה כל מתיחות בינם לבין יתר המשלחות. "קהילת הדיבייט היא דבר ייחודי", אמר כהן-אידוב והוסיף: "כל הקלישאות חיות בה. לאף אחד לא אכפת מלאום או גזע. גם סטודנטים ממשלחות מקטאר, עיראק ומלזיה - התנהגו כמו חברים שלנו וחיזקו אותנו כשזכינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בעד? נגד? הגביע הוא שלנו. ארכיון
צילום: טל שחר
מומלצים