שתף קטע נבחר

פיתוי מתוק: טראפלס שוקולד לבן ופסיפלורה

כדורים קטנים של שוקולד לבן ופסיפלורה, בציפוי פתיתי קוקוס קלויים - מי יכול לעמוד בפיתוי? השף-קונדיטור אלי טראב מדגים איך מכינים

 

טראפלס פסיפלורה וקוקוס קלוי

מתכון באדיבות השוקולטייה אלי טראב, "קרדינל "

 
המרכיבים:

לטראפלס:

1/4 כוס (60 גרם) מחית פסיפלורה (לא מומתקת) ללא זרעים

200 גרם שוקולד לבן (עם אחוז גבוה של חמאת קקאו 30-35%)

50 גרם חמאה בטמפ' החדר

לציפוי:

100 גרם פתיתי קוקוס יבש

200 גרם שוקולד לבן

 

אופן ההכנה:

  1. הטראפלס: ממיסים את השוקולד הלבן בזהירות ע"י פולסים קצרים במיקרו וערבוב.
  2. מניחים את מחית הפסיפלורה בסיר קטן, מביאים לרתיחה ויוצקים על השוקולד הלבן המומס.
  3. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב בעזרת בלנדר.
  4. מצננים במקרר שעה וחצי לפחות, עד התייצבות מלאה.
  5. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל ענבים בינוניים ונועצים בהם מקלות סוכריות או שיפודי במבוק קצרים. מעבירים למקרר למשך כמה שעות, עד להתקשות מוחלטת.
  6. הציפוי: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  7. מפזרים את הקוקוס בתבנית וקולים בתנור עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים.
  8. ממיסים בזהירות את השוקולד הלבן בכוס גבוהה ומוסיפים מחצית מכמות שבבי הקוקוס הקלוי. את המחצית השנייה מניחים בקערה.
  9. טובלים את הטראפלס בתערובת השוקולד-קוקוס ולאחר מכן בקערה עם שבבי הקוקוס. מניחים את הכדורים על נייר צלופן או נייר אפייה ומעבירים למקום קריר למשך מספר שעות עד שהציפוי מתקשה ומתייבש. מאחסנים בקירור.

 

גיוון:

  • ניתן להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד חלב ואת מחית הפסיפלורה במחית מנגו, אננס, חלב קוקוס או פרי אחר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים