שתף קטע נבחר

שפרו את הגלישה בכרום: תוספים מומלצים

עם התוספים החדשים לדפדפן כרום של גוגל תוכלו להשתמש ביעילות רבה יותר בשירותי גוגל, להתעדכן ברשתות חברתיות ולעשות סדר בלשוניות. בדקנו עבורכם תוספים נבחרים

בימי ה-Web 1.0 לדפדפן האינטרנט היה שימוש עיקרי אחד: גלישה באתרי אינטרנט. כיום המשתמשים מבלים חלק נכבד מאוד מהזמן על המחשב מול הדפדפן ומצפים ממנו לעשות יותר מלהציג עמודי רשת בלבד.

 

כרום, הדפדפן של חברת גוגל, שהצטרף מאוחר יחסית למירוץ הדפדפנים, מצליח לצבור פופולריות בקרב משתמשים. אותם משתמשים, חלקם הגדול מאמצים מוקדמים של מוצרי טכנולוגיה, ציפו שהדפדפן יעשה יותר מלהיות יפה ויחסית קל על המערכת. המשתמשים רצו אפשרות להתקין תוספים, בדומה לדפדפן FireFox של קרן מוזילה.

 

תוספים? בינתיים, רק בבטא

בתחילת דצמבר 2009 הכריזה גוגל על תמיכה בתוספים בדפדפן כרום בגרסת הבטא שלו, שעל פי אתר ההורדה מתאימה לWindows XP ו-Vista בלבד. בבדיקתנו השתמשנו ב-Windows 7 ולא נתקלנו בבעיות מיוחדות. עבור משתמשי מק קיימת גרסת מפתחים וכן ישנה גרסת בטא ללינוקס.

 

מי שמעוניין לעת עתה להשתמש בגרסה הרשמית והיציבה של הדפדפן, לא יוכל לנצל את יתרונות התוספים השונים המוצעים לכרום ויאלץ להמתין לגרסה הרשמית והיציבה שתתמוך בהם.

 

מבחר עצום והתקנה קלה

כבר עם יום פרסום האפשרות הציעו בגוגל כ-300 תוספים שונים לדפדפן ומדי יום נוספים עוד, חלקם מטעם גוגל עצמה וחלק גדול מועלים על ידי חברות שונות, אתרים או מתכנתים עצמאיים.

 

יתרון נוסף בהתקנת תוספים אלו על פני המנגנון של FireFox הוא שאין צורך באתחול הדפדפן והתוסף המותקן מתחיל לעבוד מיד.

 

כל שיש לעשות כדי להתקין את התוספים הוא ללחוץ על הקישורים מטה. אם אתם משתמשים בדפדפן שאינו דפדפן הבטא האחרון של כרום, תקבלו הודעה על כך, בצירוף קישור להורדת הדפדפן המתאים.

 

אספנו ובדקנו עבורכם כמה תוספים מומלצים ושימושיים:

 

רוצים לספר לחבר'ה

התוסף Shareaholic, כשמו הוא, מיועד לאנשים החולקים קישורים ואתרים עם משתמשים אחרים ברשת. התוסף מאפשר עדכון של כ-80 רשתות חברתיות ושירותי רשת שונים לרבות פייסבוק, טוויטר, Digg ועוד רבים. תוסף זה קיים גם ל-FireFox וצבר שם מעל מיליון וחצי הורדות וזכה לביקורות מרשימות מאוד.

 

כדי לבצע התאמות ושינויים בהגדרות וברשתות המופיעות, תתבקשו להירשם לאתר Shareaholic.

 

בנוסף לאלו, קיים תוסף עבור פייסבוק המאפשר לקרוא את עדכוני החברים וקיר ההודעות ולעדכן את הסטטוס. קיים גם תוסף לשימוש נוח יותר בשרות טוויטר בשם Chromed Bird.

 

עדכונים בגוגל

מול הצורך לחלוק קישורים ומידע עם אחרים, יש כמובן את הרצון להתעדכן. התוסף OneNumber מאפשר להתעדכן באמצעות תוסף יחיד בהודעות חדשות בג'ימייל, עדכונים חדשים ב-Google Reader, קורא ה-RSS המקוון של גוגל וכן בשרותי Google Voice ו-Wave.

 


 

אלו המעוניינים לקבל רק עדכונים על הודעות חדשות בתיבת הג'ימייל, יכולים להשתמש בתוסף Google Mail Checker Plus או בתוסף הרשמי של גוגל, Google Mail Checker.

 

עוד תוסף שמשתמשי ג'ימייל יכולים למצוא בו תועלת הוא Send from Gmail שפותח חלון הודעה חדשה בשרות ג'ימייל, בלחיצה על כתובת דואר אלקטרוני באתר אינטרנט.

 

מרוב לשוניות לא רואים את הרשת

אם התרגלתם להשתמש בלשוניות, אז אתם יודעים שריבוי לשוניות עשוי להקשות לא רק על משאבי המחשב אלא גם עליכם. תוסף זה, הנקרא TooManyTabs מאפשר לצפות בכל הלשוניות בעמוד נוח, לחפש את הלשונית הדרושה לכם באלו הפתוחות וכן להשעות לשוניות בכדי לחסוך במשאבי המחשב.

 

לתוסף יש עוד כמה שיפורי ממשק נדרשים, כמו אפשרות לשנות את גודל החלון, אבל הוא שימושי לאלו מאיתנו שאוהבים להחזיק בכמות גדולה של לשוניות פתוחות.

 

מה שבטוח

מיליוני המשתמשים של שרות WOT מדרגים אתרים בכדי שאתר תוכלו לוודא שהאתר בו אתם גולשים הוא בטוח עבורכם. השרות יאפשר זיהוי של אתרים השולחים דואר זבל, אתרי מסחר בעייתיים וכמובן אתרי דיוג (פישינג) למינהם.

 

התוסף של WOT אינו חוסם את הגישה לאתר, אלא מספק חיווי צבעוני לרמת הבטיחות של האתר בו אתם גולשים באותה העת. בלחיצה על כפתור התוסף בשורת הכתובת של הדפדפן בה ממוקמות צלמיות התוספים, יספק מידע נוסף על האתר.

 

כדי לקבל גישה לאפשרות לדרג אתרים, יש להירשם ל-WOT. התוסף גם מספק אפשרות לחסימה של אתרים שאינם מיועדים לילדים.

 


WOT - בדיקת אמינות אתרים (צילום מסך) 

 

פעמיים נטול, בלי פלאש

משתמשים במחשבים בעלי משאבים מוגבלים וכן אלו הגולשים באמצעות חיבור אינטרנט איטי או כזה בו התשלום מתבצע לפי רוחב פס (כמו חבילות גלישה סלולריות), יכולים לבחור לחסום את הפרסומות המופיעות באתרים באמצעות אחד משתי תוספים: AdBlock המוכר לנו מ-FireFox, וכן AdThwart.

 

אם אתם מעדיפים לחסום רק את התוכן כבד-המשקל מבחינת משאבים ורוחב פס, תוכלו לחסום את תכני הפלאש בלבד באמצעות תוסף FlashBlock.

 

גם למפתחים

חלק מהאתרים בישראל ובעולם יתפקדו היטב על דפדפן אינטרנט אקספלורר ולשם גלישה באקספלורר מתוך כרום קיים תוסף IE Tab, בדומה גם כן ל-Firefox. תוסף זה שימושי גם לבוני אתרים המעוניינים לראות איך יראה העמוד שבנו על גבי הדפדפן של מיקרוסופט.

 

עוד תוסף שהפך את FireFox לחביב מפתחי ה-Web הוא FireBug, שקיים כעת גם לכרום בגרסה חלקית (Lite).

 

כמובן שאם לא מצאתם כאן את שחשקה בו נפשכם, תוכלו לחפש עוד תוספים, במאגר התוספים של גוגל. גלישה נעימה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים