שתף קטע נבחר

בלי תוספות מלאכותיות: קטשופ ביתי

בלי חומר משמר, בלי צבע מאכל, ובלי שום תוסף לא טבעי. קטשופ לא חייב להיות מוצר תעשייתי שיוצא מבקבוק פלסטי - כך תכינו בבית בקלי קלות קטשופ נהדר

קטשופ ביתי

המרכיבים:

800 גרם עגבניות, חתוכות לקוביות, או 1 קופסה גדולה עגבניות מרוסקות

1 בצל גדול קצוץ

2 כפות שמן זית

1 שן שום

1 קופסה רסק עגבניות

2/3 כוס סוכר חום

1/2 כוס חומץ

1 כפית מלח

2 מסמרי ציפורן שלמים

3 גרגרי פלפל אנגלי

1 כפית חרדל


(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

אופן ההכנה:

  1. מרסקים את העגבניות למחית בבלנדר ומסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר מתאים ומטגנים בו את הבצל והשום עד שהם הופכים שקופים.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב, במשך שעה, עד שהקטשופ מסמיך.
  4. מסננים את הקטשופ ומעבירים לכלי מתאים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים