שתף קטע נבחר

חשיפה: מאות גופות אלמונים מחכות לזיהוי

דגימות נלקחו מעצמות האלמונים, שבאמצעותן ניתן להפיק פרופיל DNA. במקביל, תעשה השוואה מול משפחות שמחכות ליקיריהם הנעדרים - גם עשרות שנים

פרסום ראשון: המשטרה מקימה מאגר DNA ענק של כל המתים שהוגדרו כאלמונים, ובמקביל ממשפחות של נעדרים. ל-ynet נודע על הפרויקט הענק של המשטרה המתבצע בימים אלה בחשאיות וכולל פתיחת קברים, בניסיון לזהות את המתים. לדברי גורמים במשטרת ישראל, כיום ידוע על מאות גופות של אנשים שנהרגו בנסיבות שונות ונקברו כאלמונים.

 

המאגר החדש יתמקד באלמונים שנמצאו מתים לפני שנים רבות. עם התקדמות הטכנולוגיה, ניתן להפיק DNA משלדים ולא רק מרקמות - ולכן ניתן יהיה לזהות לפחות את חלק מאותם אלמונים. חלקם מתו לפני שנים רבות, אך עם מציאתם לא הגיעה כל תלונה ממשפחה או ממכר שיכול היה לזהות אותם.

 

אחת לכמה זמן נוהגת המשטרה לפרסם בעיתונים תמונה של אותם מתים, בתקווה שיהיה מי שיזהה - וייאפשר קבורה מסודרת. בחלק מהמקרים אכן מתבררת זהות המתים לאחר תקופה ארוכה, אבל מקרים אחרים נותרים בגדר תעלומה. עם השנים הצטברו עוד ועוד גופות אלמונים, שנקברו בבתי קברות שונים. בתקופה האחרונה החליטו במטה הארצי של המשטרה על הפרויקט המיוחד, במטרה לנסות ולצמצמם את גודל הרשימה.

 

השוטרים פתחו את הקברים של אותם אלמונים ואספו מהן דגימות שונות שבאמצעותן ניתן להפיק פרופיל DNA. את הנתונים הם מתכוונים להעלות למאגר ענק של פרופילים גנטיים.

 

במקביל, מבצעת המשטרה עבודה מחקר מקיפה על כל המשפחות שדיווחו במהלך השנים על נעדרים, ויקיריהם עדיין לא נמצאו. במשטרה מאמינים

 כי ייתכן שהשוואות שיערכו בין שני מאגרי ה-DNA יגלו כי יש התאמה. במקרה כזה, משפחות שמחכות ליקיריהם הנעדרים ילמדו שהם נקברו כבר מזמן כאלמונים.

 

בנוסף לכך, אם וכאשר יוקם מאגר DNA ארצי בעתיד, יוכל המחשב המשטרתי להשוות את נתוני המתים, ואולי לגלות כך קרובי משפחה של נקברים אלמונים. 

 

"נכון שמדובר בפרויקט מסובך, ולא בטוח בכלל שלחלק מהגופות יש קרובים בישראל, אבל תמיד טוב שיש מאגר כזה", אמר ל-ynet גורם בכיר במשטרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השוטרים פתחו קברים. ארכיון
צילום: הרצל יוסף
מומלצים