שתף קטע נבחר

מלאה בטעמים: עוגת תפוחים מתובלת

עם שילוב של קמח מלא וקמח לבן, עם שמן במקום חמאה או מרגרינה ועם הרבה תבלינים. רוני ונציה במתכון לעוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה

המרכיבים:

2 כוסות קמח לבן

1 כוס קמח חיטה מלא

1 ו-1/2 כפיות אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון

1 כפית קינמון

‭1/4‬ כפית ציפורן, טחון

‭1/4‬ כפית ג'ינג'ר, טחון

‭1/4‬ כפית מלח

1 ו-1/2 כוסות שמן צמחי

1 כוס + 2 ו-1/2 כפות סוכר חום בהיר

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

5-4 תפוחים ‭500)‬ גרם) מסוג גרנד, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ (לכמות של 3 ו-1/2 כוסות)

1 ו-1/4 כוסות אגוזי פקאן קלויים, קצוצים גס

1 כוס צימוקים

 3 כפות ברנדי תפוחים "קלבדוס" (או ברנדי אחר)

 

כלים: תבנית סיר פלא בקוטר כ‭25-‬ ס"מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה קטנה שמים את הצימוקים עם ה"קלבדוס‭,"‬ ומשרים 1 שעה. מסננים.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭160)‬ מעלות‭.(‬
  3. מנפים יחד את שני סוגי הקמחים, אבקת הסודה, התבלינים והמלח.
  4. בקערת מערבל שמים את השמן והסוכר, ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת סמיכה, במשך כ‭5-‬ דקות. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הווניל. במהירות נמוכה ובהדרגה מוסיפים את תערובת הקמח, ומערבלים רק עד שהחומרים נספגים בתערובת.
  5. מקפלים פנימה את התפוחים, האגוזים והצימוקים בעזרת מרית.
  6. יוצקים לתוך התבנית ואופים ‭60-55‬ דקות, או עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. ‭
  7. מצננים את העוגה בתבנית צינון מלא. מעבירים סכין חדה וקטנה מסביב, הופכים ומשחררים מהתבנית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים