ארוחה בשכבות: פשטידת רועים
שכבות של תפוחי אדמה, בשר טחון ומטוגן וביצים קשות בגרסה כשרה ל"שפרד'ס פאי" מתכון אנגלי מוכר ואהוב. מוסיפים סלט רענן ומקבלים ארוחה מלאה

פשטידת רועים

מתכון של שי טנא, ביסטרו הכובשים

 

המרכיבים (ל-4 מנות בתבנית אינגליש קייק): 

לפירה בטעם שום:

6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

4 שיני שום קלופות

1/4 כוס שמן זית

2 ביצים טריות

מלח

למלית הבשר:

3 ביצים קשות, קלופות ופרוסות

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

צרור פטרוזיליה קצוץ

2 כפות שום קצוץ

2 בצלים סגולים פרוסים דק

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל 


(צילום: מאשה סקילי)

 

אופן ההכנה:

  1. פירה בטעם שום: מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד לריכוך. מסנים ומועכים למחית.
  2. בסיר נפרד, מבשלים את השום בשמן הזית על אש קטנה מאוד במשך 10 דקות. חשוב לשמור על אש קטנה כדי שהשום יתבשל ולא יעבור טיגון.
  3. מועכים את השום בתוך שמן הזית, מוסיפים לפירה ומתבלים לפי הטעם. מניחים לפירה להצטנן, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
  4. מלית בשר: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
  5. מוסיפים את השום ואת הבשר ומטגנים עד שהבשר משחים. נזהרים לא לטגן את הבשר יתר על המידה כדי שלא יתייבש.
  6. מורידים מהאש ומניחים את התערובת במסננת כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.
  7. הרכבת המאפה: משמנים תבנית אינגליש קייק בשמן זית ויוצקים לתחתיתה שכבת פירה בעובי של 1 ו-1/2 ס"מ. מעל מניחים את תערובת הבשר הטחון, עליו לסדר שכבה של פרוסות ביצים קשות ומסיימים בשכבת פירה בעובי 1 ו-1/2 ס"מ.
  8. מברישים בעזרת מברשת טבולה בשמן זית את השכבה העליונה של הפירה. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 20 דקות. לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות עד השחמה.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה ארוחה בשכבות: פשטידת רועים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד