שתף קטע נבחר

עם שוקולד ובננות מקורמלות: בוריק מתוק בתנור

בוריק הוא הגרסה טוניסאית לסיגר המרוקני. השף אבי ביטון מכין אותו כמנה מתוקה, אפויה בתנור, עם שוקולד ובננות מקורמלות

בוריק שוקולד ובננות מקורמלות

מתכון של השף אבי ביטון, "אדורה"

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

לבוריק שוקולד:

8 עלים לסיגרים, מופשרים

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כוס (200 גרם) גרם סוכר

4 ביצה

4 חלמון

2/3 כוס קמח

לבננות מקורמלות:

60 גרם חמאה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

4 בננות פרוסות לעובי 1 ס"מ

להברשה:

50 גרם חמאה מומסת

להגשה:

4-3 כפות אבקת סוכר  


(צילום: מאשה סקילי)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול על אדים. מסירים מהאש, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים את הביצים והחלמונים וטורפים עד שהם נבלעים בתערובת. מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מקררים כשעה או יותר עד שתערובת השוקולד מקבלת מרקם של בצק.
  4. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  5. פורסים עלה סיגר על משטח עבודה. שמים במרכז מעט ממלית השוקולד, מרימים את שולי הבצק מעל המלית ומהדקים בקיסם עד לקבלת צורת צרור. שמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מורחים את העלה בחמאה מומסת ואופים עד הזהבה, כ-10 דקות.
  7. במקביל, במחבת כבדה שמים חמאה, סוכר ובננות ומבשלים עד שהבננות זהובות.
  8. הגשה: שמים במרכז צלחת אישית בוריק שוקולד, מסירים את קיסם העץ ומניחים ליד בננות מקורמלות. מעטרים באבקת סוכר ומגישים פושר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים