שתף קטע נבחר

צפון קוריאה פותחת שעריה לתיירים אמריקנים

סוכנות נסיעות סינית מסרה כי קיבלה הודעה לפיה צפון קוריאה מעוניינת לקבל תיריים מארה"ב. ב-23 השנים האחרונות ביקרו בה רק כאלפיים אמריקנים

אמריקנים, הכינו דרכונים: צפון קוריאה הודיעה כי תאפשר לתיירים אמריקנים להיכנס למדינה השנה לאחר שנים ארוכות של הגבלת מספר כניסת התיירים למדינה הקומוניסטית המבודדת, שיחסיה המתוחים עם ארה"ב ממשיכים להעיב על קשריהן על רקע תוכנית הגרעין.

 

סוכנות נסיעות סינית שמתמחה בטיולים לצפון קוריאה מסרה היום (ד') כי קיבלה בדואר האלקטרוני הודעה מסוכנות הנסיעות הצפון קוריאנית הממשלתית, לפיה המדינה תסכים מעתה לכניסת תיירים אמריקנים. הסוכנות הסינית "קבוצת קוריו" לא מסרה פרטים נוספים.

 

בין צפון קוריאה וארה"ב אין יחסים דיפלומטיים, וההערכה היא שמאז שהמדינה נפתחה לתיירות מערבית ב-1987 רק כ-2,000 אמריקנים ביקרו בה.


שלג בצפון קוריאה, השבוע (צילום: רויטרס)

 

התייר האמריקני האחרון שהגיע לצפון קוריאה דווקא לא זכה לקבלת פנים חמה, אך ניתן להאשים את העובדה שהוא הסתנן אליה באופן לא חוקי. לפני כשבועיים דיווחה הממשלה כי עצרה אזרח אמריקני, וככל הנרא מדובר במיסיונר הנוצרי בן ה-28, רוברט פארק, שחצה את נהר טומן הקפוא, העובר בין סין לצפון קוריאה, במטרה להפיץ את "אהבת האל".

 

פעילי זכויות אדם בדרום-קוריאה מסרו כי הם מכירים את פארק, תושב אריזונה, וסיפרו כי הוא ביצע את המעשה כדי למשוך תשומת לב למצב זכויות האדם המזעזע בצפון קוריאה. על-פי ההערכות במערב ובדרום קוריאה, צפון קוריאה מחזיקה 154 אלף עצירים פוליטיים בשישה מחנות ברחבי המדינה. פיונגיאנג מכחישה את דבר קיומם של המחנות.

 

השיחות בין ארה"ב וחמש מדינות נוספות לצפון קוריאה בנוגע לתוכנית הגרעין שלה הגיעו השנה למבוי סתום, ולמרות שפיונגיאנג הכירה בצורך להניע מחדש את השיחות, היא לא התחייבה לצעדים משמעותיים או סיפקה לוח זמנים חדש לדיאלוג.

 

בתחילת השבוע, היא הודיעה כי על-מנת לבנות אמון עם השותפות לשיחות הרב-צדדיות, היא מעוניינת בהסכם שלום שיחליף את הסכם הפסקת האש שנחתם עם סיומה של מלחמת קוריאה ב-1953. "אם רוצים לבנות אמון בין צפון קוריאה לארה"ב, חשוב להגיע להסכם שלום לביטול מצב המלחמה בין הקוריאות, נכתב בסוכנות הידיעות הרשמית של פיונגיאנג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המנהיג קים ג'ונג איל, מחכה לתיירים
צילום: AP
פסטיבל ארירנג בצפון קוריאה
צילום: רויטרס
מומלצים