שתף קטע נבחר

מוזיקה שזורמת: אתרי הסטרימינג הטובים ברשת

אם אתם מחפשים לשמוע מוזיקה במחשב ובחינם בלי להחזיק אוסף של גיגהבייטים, ואם אתם רוצים לגלות אומנים חדשים שתאהבו, בוודאי תשמחו לגלות שפנדורה ו-last.fm הם לא היחידים

מחשבים רבים מחוברים היום לאינטרנט. בעצם, לא רק המחשבים. כמעט כל מכשיר סלולרי, קונסולת משחקים או מזרים מדיה מתחבר לרשת העולמית לצורך גישה למידע ומדיה מקוונים.

 

צמיחת רוחב הפס בחיבורי האינטרנט לצד פיראטיות המוזיקה שמסרבת להיעלם, אילצו את חברות התקליטים למצוא דרכים אחרות לספק את מרכולתם לגולשי האינטרנט וכמובן לשמור על רווחיהם תוך זאת.

 

תכנית כבקשתך

אתרי המוזיקה המוזרמת (Streaming) התפתחו וגדלו לא רק כאלטרנטיבה לפיראטיות, אלא כהמשך ישיר לרדיו האינטרנטי המספק לכל אחד אפשרות להיות די-ג'יי ומצידו השני של הזרם, מספק אינספור תחנות המתאימות לכל אוזן והמכיל סגנונות מגוונים החל ממוזיקה קלסית וכלה בנגינה טיבטית מסורתית.

 

הרדיו האינטרנטי, על אף ריבוי הערוצים, בדומה לרדיו אנלוגי חסר בעיקר את האפשרות פשוט להעביר שיר. כמובן שגם הקמה של ערוץ רדיו מקוון נפרד עבור כל אמן או מאזין, הוא לא דבר בר ביצוע.

 

זורמים אתכם

בסקירה זו בחרנו להציג בפניכם את אתרי הזרמת המדיה המובילים המספקים את שרותיהם חינם לישראל נכון להיום.

 

אתר פנדורה, שהינו אולי המוכר שבשרותי המוזיקה המוזרמים, למרבה הצער, יחד עם שירותים נוספים סגר את שעריו בפני לקוחות מחוץ לארצות הברית ומדינות אחדות באירופה. הסיבה לכך, לטענת רוב אתרים אלו, הם הסכמי תמלוגים עם חברות הפצת המוזיקה. אתרים אחרים, כמו last.fm, החלו להגביל את מספר השירים שניתן לשמוע ללא תשלום.

 

חשוב לציין שלא חסרים אתרים, כמו Muziic, המאפשרים יצירת רשימות נגינה לשירים באתר YouTube, המכיל כמות עצומה של קליפים המועלים במקרים רבים על ידי האמנים עצמם או חברות ההפצה שלהם.

 

רוצים מקומי? שלמו

למרבה הצער, ולאחר חיפוש מעמיק, לא הצלחנו לאתר שירותים ישראליים המציעים מוזיקה זורמת חינם באופן חוקי. קיימים מספר אתרים המציעים האזנה חוקית למוזיקה ישראלית כמו Youzik, שירות MUSIX של פלאפון (שנמצא עדיין בבטא) ו-imusic, אך כולם דורשים תשלום חודשי או לפי שיר.

 

Grooveshark

על אף ששוב נתבע על ידי חברת הפצת תקליטים, לא נראה שהאתר ממהר לסגור את שעריו. שירות זה, הטוען שההכנסות מפרסומות ומנויי VIP מועברות בחלקן לבעלי הזכויות, מאפשר בין היתר העלאה של שירים מספריית המוזיקה שלכם להאזנה מכל מקום וכמובן האזנה למוזיקה שהעלו אחרים, אם בביצוע שלהם או של אמן ידוע.

 


 

בשרות הזה מצאנו מעט מוזיקה ישראלית פופולרית.

 

זהו ללא ספק אחד השירותים הטובים הקיימים כיום, ובתקווה יצליחו בעלי השירות להגיע להסכמים עם בעלי הזכויות וימשיכו לשכלל את השירות לתמיכה בפלטפורמות שונות.

 

My Space

אתר זה הוא ספק אתר מוזיקה, ספק רשת חברתית, אך מספק אפשרות להאזין למוזיקה של אמנים הרשומים באתר.

 

אמנם, ניתן למצוא לא מעט אמנים ישראלים עצמאיים, והנגן יחסית נוח לשימוש, אך השרות רחוק מלהיות מושלם עבור רוב המשתמשים.

 

Vastfm

אתר זה ששמו הוא ללא ספק משחק על שמו של שרות last.fm והנמצא בסטטוס בטא, מספק ממשק נוח לאיתור והשמעת מוזיקה לפי שם מבצע בחלוקה לפי אלבומים וסינגלים ומציע רשימת אומנים דומים.

 

למרבה הצער, האתר לא מציע אפשרות יצירת רשימות נגינה וכולל כמות זניחה של מוזיקה ישראלית. שירות זה כולל אפשרות של שיתוף ברשתות חברתיות ורכישה של שירים ואלבומים בחנות המקוונת של אמזון.

 


 

Jango

אתר זה הוא ללא ספק יורש ראוי ל-last.fm שהחל לדרוש תשלום להאזנה של מעל ל-30 שירים בחודש.

 

Jango מאפשר חיפוש אומנים ויוצר מעין תחנת רדיו של האומן. במקביל, מוצגים פרטי האומן ואומנים דומים. בהשמעה של אומנים חדשים האתר שואל אם תרצה לשמוע אומן זה גם בעתיד או לחסום אותו מרשימת הנגינה שלך. תכונה זו מאפשרת למשתמשים לגלות מבצעים חדשים ועצמאיים בסגנונות שהם אוהבים.

 

בנוסף, בדומה ל-last.fm, האתר מאפשר להתחבר לחברים ולגלות את סגנונות המוזיקה החביבים עליהם, וגם אולי לאנשים מהעולם בעלי חיבה לסגנונות החביבים עליכם.

 

למרבה הצער לא מצאנו באתר שום מוזיקה ישראלית כלל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מוזיקה זורמת בהתאמה אישית
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים