שתף קטע נבחר

צילום: AFP

האיטי: 3,500 חיילים אמריקנים בדרכם לניצולים

עבור מיליוני האנשים ששרדו את רעש האדמה בהאיטי המאבק רק התחיל. המחסור במים, במזון ובאספקה רפואית נותן את אותותיו, בעוד הסיוע הבינלאומי נראה כמו טיפה בים. ארצות הברית הודיעה כי אלפי חיילים יגיעו למדינה

הקהילה הבינלאומית אמנם התגייסה לסייע להאיטי החבולה, אך עבור רבים זה יהיה מאוחר מדי. שלושה מיליון בני אדם ממתינים למים, למזון ולאספקה רפואית שמגיעים ברכבת אווירית למדינה. החשש הוא שהנפגעים באסון ימותו מפצעיהם, בעוד אחרים ימותו מצמא.

 

רעש האדמה בהאיטי - כל העדכונים ב-ynet:

 

המדינה הענייה ביותר בצדו המערבי של כדור הארץ הפכה שלשום לעיי חורבות בעקבות רעש אדמה חזק שטלטל את האי. עשרות אלפי בניינים קרסו על יושביהם ולפי שעה לא ברור כלל כמה בני אדם נהרגו. אומדנים שונים נעים בין כמה אלפים ועד לחצי מיליון הרוגים.

 

צבא ארצות הברית הודיע אחר הצהריים כי עד 3,500 חיילים מיחידת צנחנים יגיעו להאיטי, חלקם עוד היום, ויהוו חיזוק אדיר לכוחות החילוץ והסיוע. שרת הבריאות האמריקנית, קתלין סביליוס, אמרה כי 300 אנשי צוות רפואי יגיעו בקרוב למדינה, ויותר מ-12 אלף רופאים ואחיות נמצאים בכוננות. סביליוס סיפרה כי גם אנשי המרכז למניעת מחלות יגיעו להאיטי ויסייעו בניטור המים והמזון.

 

אזרחים בעלי תושיה מנסים לפי שעה לקחת את העניינים לידיים. משאיות הוסבו לאמבולנסים מאולתרים ודלתות של בתים הרוסים משמשות בתור אלונקות. התושבים פועלים במרץ לא רק לחלץ ניצולים מבין ההריסות אלא לטפל בפצועים הרבים שמתים כל הזמן מפאת מחסור בסיוע רפואי.

 

הסיוע הבינלאומי אמנם מגיע בהדרגה למדינה אך כל מטוס, עמוס ככל שיהיה, מהווה רק טיפה בים ביחס למספר הנפגעים האדיר. לפי אומדני הצלב האדום הבינלאומי, שלושה מיליון בני אדם זקוקים לסיוע לאחר שנפגעו או שביתם נהרס - מדובר בשליש מכלל תושבי האיטי.

 

צילום: AFP

 

מטוס ששיגרה ממשלת סין נחת הבוקר בבירה פורט-או-פרינס, ובו צוות חילוץ, רופאים, מזון ואספקה. שלושה מטוסים צרפתיים שהובילו סיוע רב הגיעו בשעות הלילה וצוותים צרפתים הקימו בית חולים שדה במקום. משלחת בריטית רשמית נחתה במדינה השכנה, רפובליקה הדומניקנית. מדינות נוספות, בהן ישראל, מתארגנות לשלוח מזון, מים ואספקה להאיטי.

 

ברחובות הבירה הקימו האזרחים מחנות מאולתרים, משום שהרשויות עצמן אינן מסוגלות לתפקד לנוכח האסון. "אין פה מים, אין כלום", אמר ז'ימיטר קוקלין, מתנדב במרפאה הפועלת בעיר. "אנשים עומדים למות מצמא".


ניצולי רעש האדמה מחכים לסיוע (צילום: AFP)

 

מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, אמרה בצהריים כי ארצות הברית התחייבה להעניק להאיטי "סיוע ארוך טווח". הנשיא, ברק אובמה, כבר הורה לצבא ולשירותי החירום הפדרלים לארגן משלחות גדולות. נושאת המטוסים "USS קרל וינסון" שטה אל האיטי ועל סיפונה אלפי חיילים שיעזרו במאמצי החילוץ והשיקום. "אנחנו חייבים לעמוד לצדם בשעת הצורך", הצהיר אובמה.

 

המשלחת הישראלית יוצאת לדרך

יותר מ-200 אנשי רפואה ופיקוד העורף ייצאו הערב בשני מטוסים מנמל התעופה בן-גוריון להאיטי, כדי להקים בית חולים שדה. קצין הרפואה הראשי, תת-אלוף נחמן אש, סיפר: "נפרוס את בית החולים ביום שבת, 24 אחרי הנחיתה. נהיה ערוכים לשהות במקום במשך שבועיים ואף להאריך את התקופה במידת הצורך". המשלחת כוללת 121 אנשי רפואה וכ-100 אנשי פיקוד העורף. על מטוס אחד יועמס הציוד, ואילו השני יטיס את אנשי המשלחת.


הסיוע החל להגיע לפורט או פרינס (צילום: AP) 

 

לדבריו, בית החולים יוכל לטפל ב-500 איש ואף לאשפז כ-50 בני-אדם שזקוקים לטיפול מקיף יותר. הוא ציין כי טרם נקבע המיקום של בית החולים, אולם הסבירות הגבוהה שהמתקן יוקם באזור עיר הבירה פורט או פרינס, לאחר שכוח החלוץ שנשלח אתמול להאיטי יבצע תיאומים בנושא. בית החולים יוכל לטפל גם ביולדות, בילדים, ובפגים ובין הרופאים גם מומחים למחלות זיהומיות.

 

מפקד המשלחת, תת-אלוף שלום בן אריה, אמר כי עם הגעת אנשיו למקום, במקביל להקמת בית החולים, ינסו אנשי פיקוד העורף להגיע לאזור שבו התגוררה

הנעדרת הישראלית, בתו של אייבי נתן - שרונה אלסייה. "אנו יודעים היכן היא נראתה לאחרונה ונעשה מאמץ לאתר אותה", הוא אמר.

 

עוד ציין מפקד המשלחת, כי על אף הזמן שחלף מאז רעש האדמה החזק, ינסו חמישה צוותים של פיקוד העורף לנסות ולאתר ניצולים מבין ההריסות. לדבריו, "כבר קרו מקרים בעבר שבהם אנשים נשארו בחיים גם לאחר מספר ימים. אנו נעשה כל מאמץ להציל חיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הניצולים בסכנה
צילום: AFP
טיפה בים. מטוס צרפתי
צילום: AP
מומלצים