שתף קטע נבחר

קנדה מקצצת בתקציבי ארגונים אנטי-ישראליים

בין הארגונים שהקצבותיהם נפגעו נמצאים מוסדות פרו-פלסטיניים וארגונים נוצריים. לטענת הממשלה, חלק מהארגונים תומכים בחמאס ובחיזבאללה ומכחישים את זכותו של העם היהודי למדינה

ממשלת קנדה החליטה לאחרונה לקצץ או לבטל לחלוטין הקצבות לארגונים הפועלים לעודד חרם על ישראל, או החרמת מוצרים ישראליים. מדובר בארגונים פרו-פלסטיניים, וגם בארגונים נוצריים.

 

אחד המוסדות הללו היא סוכנות הסעד "קיירוס" (KAIROS), שלראשונה מזה 35 שנים תקציבה קוצץ בשבעה מיליון דולר – כמחצית מתקציבה השנתי. קיירוס היא הזרוע הסוציאלית של 11 ארגונים וכנסיות קתוליות ופרוטסטנטיות המקדמים את "אמונת השחרור" במערכת המשפט החינוך והמחקר של קנדה.

 

שר ההגירה הקנדי, ג'ייסון קני, ציין כי תקציב הסוכנות נפגע לאור עמדותיה האנטישמיות וטען כי מדובר בארגון שמטיף להכרה בארגוני טרור כמו חמאס וחיזבאללה ומכחיש את זכותו של העם היהודי למדינה. קיירוס שללה לחלוטין את דברי קני וטוענת שחלטת ממשלת קנדה מונעת משיקולים פוליטיים וכי ביקורת על ישראל אינה נחשבת לאנטישמיות.

 

עוד טוענים נציגי הסוכנות כי ב-2007 דווקא התנגדו להחרמת ישראל וכי הם תומכים באופן גורף בזכותו של העם היהודי לביטחון ולמדינה. עם זאת יצוין כי ב-2005 היה קיירוס מהמממנים של כנס שנוי במחלוקת שהתקיים בטורונטו תחת הכותרת "אחריות מוסרית והשקעות בישראל".

 

ארגון אחר שתקציביו קוצצו הוא הפדרציה הקנדית-ערבית, המסייעת למהגרים ממדינות מוסלמיות. זאת, בטענה שהפדרציה מקדמת שנאה ועמדות קיצוניות. הפדרציה הערבית-קנדית טענה בתגובה כי קיצוץ תקציביה למעשה אומרת למהגר הערבי "איננו רוצים אותך בקנדה".

 

ארגון שלישי הוא בית החינוך הפלסטיני (PHE) שנהנה בשנתיים האחרונות מתקציב של כ-750 אלף דולר. לטענת יו"ר הליגה להגנה יהודית בקנדה, מאיר ויינשטיין, מדובר בארגון שמטרתו הרשמית היא לימוד שפה, אולם בפועל תומך בפעילות חמאס וחיזבאללה, המוצבים ברשימת ארגוני הטרור בקנדה. ויינשטיין קרא לממשלת קנדה לבחון את המשך תקצוב הארגון.

 

יו"ר אגודת קנדה-פלסטין, חנה קואס, אמר בתגובה כי החלטת ממשלת קנדה "רק תביא לגידול באנטישימות, גזענות האנטי ערבית ופעילות האיסלמופובית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקצצים באנטישמיות (אילוסטרציה)
צילום: AFP
מומלצים