שתף קטע נבחר

הסופה בדרך לאילת: "עוד נתעורר לוונציה"

דווקא מהדרום יתפתח הלילה ומחר מזג אוויר חורפי וסוער - סופות רעמים ושטפונות. באילת הקימו חדרי מצב, והשוהים בקו החוף נדרשים להתקפל. גם בערבה נערכים

מדרום תיפתח הסופה: רעמים, גשם, ברד והצפות בכל הארץ. וגם שלג בחרמון. זה מזג האוויר שצפוי הלילה ומחר, ובאופן חריג - הסערה תגיע מכיוון הים האדום. "זה משהו שלא נראה כאן בשנים האחרונות", אמר ל-ynet החזאי נחום מליק מ"מטאו טק", וההיערכות בדרום בהתאם.

 

 

לדברי החזאי, "המניע למזג האוויר חסר התקדים שיפקוד החל מהשעות הקרובות את כל הארץ נובע ממערכת חורפית שמלווה באפיק בשכבות הגבוהות של האטמוספירה". עבור הגולשים הים יהיה אידיאלי - רועש וגועש. גובה הגלים יעלה בהדרגה וינוע בין 3-6 מטרים. מזג האוויר החורפי יימשך לסירוגין עד יום שישי בצפון הארץ ובמרכזה, ואילו באילת יימשך המצב רק הלילה ומחר.


נא לפנות אוהלים. החוף באילת (צילום: יונתן ברנע)

 

באילת יש סיכוי רב לשבר ענן מעל העיר, שצפוי להוריד לא פחות מ-55 מ"מ של גשם בבת אחת. הגשמים ילוו בשטפונות, ותושבי אילת והערבה נקראו להיערך. גורם בעירייה אמר שאם זה אמנם יקרה, תושבי אילת יתעוררו לוונציה אמיתית.

 

הגורם סיפר ל-ynet כי טרקטורים החלו לחפור שוחות וערמו ערימות חול, על מנת למנוע סחף באזורים הנמוכים. כמו כן, נוקו פתחי ביוב. "ביוביות" שאמורות לשאוב את המים הושמו בהיכון. ראש העיר, מאיר יצחק הלוי, כינס את כל הגורמים הרלוונטים, בהם גורמי החירום, ההצלה והתשתיות, והוקם צוות חירום בראשות מנכ"ל העירייה, אבי כהן, שאמור לעבוד כל שעות הערב והלילה.

 

 

מהעירייה נמסר כי הלימודים בעיר יתקיימו מחר כרגיל. אם יחול שינוי בהתאם להערכת מצב שתתקיים במהלך שעות הלילה, תצא הודעה במוקד העירוני ובאמצעי התקשורת. גורמי החירום וההצלה, סיירת התיירות וכן המוקד העירוני באילת יפעלו במתכונת מתוגברת. הצוותים יסיירו בחופים ויתריעו מפני מזג האוויר, תוך דרישה מהנופשים לפנות אוהלים. הם ינחו את בעלי העסקים באזור התיירות לפנות את כל הציוד מקו החוף לכיוון הטיילת.

 

הציבור נקרא להיערך בהתאם וחל איסור על טיולים, במיוחד באזורי הנחלים. יש לדאוג לפנות ציוד ממרפסות וגגות וכן לחזק אנטנות על הגגות. החל משעות הבוקר דאגה העירייה כי קבלני התשתית יטפלו בנקזים ברחבי העיר.

 

המחלצים נערכים, הילולת הבאבא סאלי תתקיים כרגיל

בעוד שתושבי אילת ממתינים לבוא הסופה, הופיעו הערב ניצניה צפונה משם - במצפה רמון, הצחיחה בדרך כלל. "היה לנו ארבעים דקות גשם", סיפר תושב המקום. "נרטבתי כולי. השמיים האירו מברקים. היו הרבה בומים. אני בטוח שהשטפונות כבר בדרך".

 

מי שדווקא מגלים אדישות לנוכח התחזיות הם תושבי נתיבות, שם אמורה להתקיים מחר הילולת הבאבא סאלי המסורתית. מזכירו של הרב ברוך אבו חצירא, עודד עזרי, הבהיר כי גם גשם כבד לא יעיב על החגיגה. "יהיה גשם - אז יהיה. לא אז לא. אנחנו ערוכים גם לקראת הגשמים, זה לא ירתיע את האנשים מלהגיע להילולה".


שטפונות באזור ים המלח. "לחכות בצד, לא לסכן חיים" (צילום: מירב אלון) 

 

החשש מפני שטפונות עזים הביא את אנשי יחידת החילוץ עין גדי להערך מבעוד מועד לפעילות בתנאי עבודה קשים. מנו ברק, מפקד היחידה, אמר בשיחה עם ynet: "החברה הלאומית לדרכים הורידה לכאן מפלסות וטרקטורים. מתנדבים של יחידת החילוץ יסרקו בלילות את הכבישים כדי לזהות שטפון ולהגיע אליו ראשונים, כך שנוכל את התנועה. חובבי שטפונות רבים מתקשרים אלינו ומבקשים שנודיע להם היכן כדאי להתמקם כדי לצפות בזרמי המים האדירים".

 

יחד עם זאת, נמצאת היחידה בהרכב חסר - לאחר שחלק מחבריה נשלחו לסייע לנפגעי רעש האדמה בהאיטי.

 ברק קרא לנוסעים בדרום שלא לקחת סיכון - ולהמנע מכניסה אל תוך מי השטפונות. "נהגים באזור יכולים להמתין בצד הדרך בסבלנות כדי שלא לסכן את חייהם שלא לצורך", אמר.

 

גם במועצה האזורית ערבה תיכונה מתכוננים במרץ לקראת הסופה. החקלאים מניחים יריעות ניילון, מטפלים במרזבים סתומים, דואגים לעטוף את הפלפלים כדי שלא ייפגעו מהגשמים החזקים שיירדו.

 

עמי שחם, מנכ"ל רשות הניקוז הערבה, אמר כי קיים שיתוף פעולה בעניין עם השכנים בירדן. "אנחנו משתפים פעולה עם הירדנים כדי לראות מה קורה באזור שלהם, מכיוון שהשטפונות שלהם מגיעים לאזור אילת". שחם הוסיף כי הם חוששים מאוד, שכן האזור בעייתי מבחינה טופוגרפית. "השטפונות באים בפרק זמן קצר, ובפתאומיות", הסביר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סופות רעמים בכל הארץ (ארכיון)
צילום: עמיר פורת
מומלצים