שתף קטע נבחר

איזה מותק: עוגת שוקולד ורחת לוקום בקלות

עוגת שוקולד חמה (פרווה!), רחת לוקום חלומית ועוד עשרות קינוחים מחכים לכם ב"מותק של שף", מגזין המתוקים החודשי החדש של לאשה. ומה עוד? מתכונים, טיפים, טכניקות מקצועיות והמון הפתעות, הנה דוגמאות מתוקות שלא תוכלו לעמוד בפניהן

עוגת שוקולד חמה פרווה

8 יחידות אישיות בתבניות נייר בגודל מאפינס או 16 יחידות קטנות בספלוני אספרסו חסיני חום

מתכון של נועה ניסל

 

המרכיבים

200 גרם שוקולד מריר

2/3 כוס (160 מ"ל) שמן קנולה

4 ביצים

4 חלמונים

1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר

1/2 כוס + 1 כף (80 גרם) קמח

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

2. ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה, מניחים מעליו סיר קטן יותר ומקפידים שהסיר הקטן לא יגע במים. מניחים את השוקולד בסיר הקטן ומחממים, תוך ערבוב, עד שהוא נמס. מסירים מהכיריים. (לחלופין, אפשר להמיס את השוקולד במיקרוגל). מוסיפים לשוקולד המומס את השמן ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.

3. בקערה נפרדת, שמים את הביצים, החלמונים והסוכר וטורפים במטרף ידני עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים לשוקולד ומערבבים, מוסיפים גם את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבניות (או לספלים) כך שתגיע עד לשלושה-רבעים מגובהן (עד לשלב זה אפשר להכין, לאחסן במקרר למשך יומיים ולהמשיך באפייה רק לפני ההגשה).

4. אופים כ- 12 דקות לתבניות ו-8 דקות לספלונים עד שקיסם הננעץ במרכזי העוגות יוצא כשהוא רטוב ועליו מעט פירורים. מגישים מיד.

 

 

רחת לוקום הדרים ומי ורדים

תבנית בגודל 20 30 x ס"מ

מתכון של הקונדיטור לירן גרודה, מ"פטיסרי נפוליאון" החדש ביפו.

 

המרכיבים

1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר

מיץ מ- 2 לימונים

מיץ מ- 1 תפוז

קליפה מגוררת מ- 1 לימון

קליפה מגוררת מ- 1 תפוז

5 ניצני ורדים מיובשים (להשיג בחנויות תבלינים)

6 עלי ג'לטין (30 גרם סה"כ)

1/2 כוס (75 גרם) קורנפלור

1 כפית מי ורדים

 

לציפוי

7 כפות (50 גרם) אבקת סוכר

7 כפות (50 גרם) קורנפלור

 

ההכנה

1. שמים בסיר את הסוכר, מחצית מכמות מיץ הלימון, את מיץ התפוז, את קליפות ההדרים המגוררות ואת הורדים המיובשים ומביאים לרתיחה. בקערה נפרדת, שמים את הקורנפלור, מוסיפים לו חצי כוס מים קרים ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל עוד כמה דקות על להבה בינונית-גבוהה, עד שמתקבל נוזל סמיך מאוד. מכבים את הלהבה.

2. בקערה נפרדת, שמים את עלי הג'לטין, מכסים במים ומחכים 3 דקות. מוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומסירים מהכיריים. מצננים כמה דקות. מוסיפים לסיר את מי הוורדים ואת מיץ הלימון שנותר ומערבבים היטב. מסננים את הנוזל כדי להיפטר מהוורדים המיובשים, יוצקים לתבנית ומאחסנים במקרר 5 שעות.

3. הציפוי: שמים בקערה את הקורנפלור ואבקת הסוכר ומערבבים. מעבירים למסננת וזורים על הרחת לוקום. מחלצים את הרחת לוקום מהתבנית וחותכים לצורות קטנות בעזרת מספריים, או חותכים לקוביות בסכין. מגישים.

 

עוד בגיליון הנוכחי:

מסיבת קאפקייקס: איך להכין בקלות בבית את העוגות הקטנות והמפונפנות שמשגעות את המדינה.

 

אימון אישי:  המדריך שלכם לאפייה מושלמת, שלב אחר שלב. והפעם: בצק פריך.

 

ספיישל: עוגות שוקולד מדהימות, שהן פרווה לגמרי.

 

מתוקים קטנים: הורים וילדים ביחד במטבח, ומתכון אחד שמתאים לזה במיוחד.

 

לכל המתכונים של "שף"

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מותק של שף, אח קטן למוסף שף
צילום: יוסי סליס
רחם לוקום הדרים ומי ורדים
צילום: יוסי סליס
ריבועי שוקולד לבן פירות מיובשים
צילום: כפיר חרבי
עוגת שוקולד רכה עם פטל, המתכון ב"מותק של שף"
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים