שתף קטע נבחר

חייל, לא התגלחת? מעכשיו תישפט "על חם"

המשטרה הצבאית תפתח במבצע אכיפה מאסיבי, וכבר מכינה את תאי הכליאה הרבים לקליטת עצורים

שכחת כומתה? לא התגלחת? כדאי שתתחיל להקפיד. המשטרה הצבאית תפתח בקרוב במבצע אכיפה רחב-היקף של עבירות משמעת, שיכלול העמדה לדין באופן מיידי של חיילים שייתפסו בהופעה מרושלת. מדובר בהשבתו של נוהל ישן, שנועד להגביר את ההרתעה בקרב לובשי המדים ולהגביר את המודעות לציות לפקודות.

 

"המשמעות המיידית היא שהמשפט לא יתקיים בעוד שבועיים-שלושה ביחידתו של החייל, אלא באותו רגע, כמעט על חם", אמר קצין בכיר בשיחה עם ynet. בהתאם לכך, נערך צה"ל להגדיל את מספר תאי הכליאה בבתי המעצר ביחידות השונות, בניסיון להפחית את הלחץ הרב בבתי הכלא הצבאיים.

 

בשנת 2009 רשמו השוטרים הצבאיים כ-15 אלף דו"חות בגין חריגה מהפקודות העוסקות בהופעה ולבוש, וכן 418 דו"חות נגד חיילים שעלו על טרמפים בניגוד לפקודות ולאזהרות הרבות. מדובר בעליה חדה לעומת השנה הקודמת, שבה נרשמו כ-2,000 דו"חות פחות. על פי התוכנית, יערכו מבצעי האכיפה הגדולים ובהם גם המשפטים המהירים, בתדירות של אחת לחודש.

 

"קצינים בדרגת סגן-אלוף וקציני שיפוט בכירים יפוזרו בבסיסי המשטרה הצבאית, לשם יופנו החיילים שייתפסו. הם ישפטו את החיילים רק כמה שעות לאחר מתן הדו"ח - ורק לאחר מכן יורשו החיילים לשוב ליחידתם או לביתם, במידה שלא נגזר עליהם עונש מחבוש", אמר הקצין הבכיר.

 

לדבריו, יקצה צה"ל עוד כ-15 בתי מעצר בבסיסים הצבאיית הגדולים, במטרה לאפשר בהם את קליטתה של כמות גדולה יחסית של עצורים. "בשל הצפיפות בבתי הכלא, אנו נשאף להשאיר חיילים במעצר ביחידתם, אם נגזרו עליהם עונשי מחבוש קלים. נוסף על כך, נסב חדרי משמר לחדרי מעצר, תוך הדרכה של אנשי מקצוע".

 

התקווה בצה"ל: העברת הכלא הפרטי בדרום לצבא

בצה"ל ממתינים להכרעה בשאלה האם יועבר לרשות הצבא הכלא הפרטי בדרום הארץ, ובכך ייסגרו כלא 4 בצריפין וכלא 6 בעתלית. הכלא החדש, הכולל 1,200 מיטות ואפשרות לתוספת של 600 נוספות, עשוי להיות הפתרון לבעיית הלחץ בבתי הכלא הצבאיים.

למרות שתשובה סופית בעניין טרם התקבלה, זכה בית הסוהר המדובר לכינוי לא מפתיע במיוחד: כלא 7.

 

בתוך כך, החליט אגף כוח אדם בצה"ל להדק את המעקב אחר הפשיעה בצבא. אחת לרבעון, יקיים האגף דיון הנושא את הכותרת: "הערכת מצב פלילית". הקצין הסביר כי בכנס יוצגו נתונים אודות כלל אירועי הפשיעה בצה"ל, בדגש על עבירות סמים, אלימות ואמצעי לחימה - כדי לבחון דרכי טיפול יסודיות בהם. "הנתונים תמיד היו קיימים, אבל לא היה הליך מסודר שהציג מבט כולל על כולם תוך חיפוש מכנה משותף", הסביר הקצין והוסיף: "יש לבדוק האם קיימות יחידות המאופיינות באירועים שחוזרים על עצמם, וגם לנתח את זהות המעורבים. כך נוכל לתת לכך מענה ראוי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חנן גרינברג
משטרה צבאית. משפט אחרי זמן קצר (ארכיון)
צילום: חנן גרינברג
הכלא הפרטי בדרום. בקרוב ברוח צה"ל?
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים