שתף קטע נבחר

יהוד: "לראשונה בישראל - רחוב ע"ש מורה"

ראש עיריית יהוד ותושבי העיר הוותיקים החליטו להנציח דמות מקומית אהובה וקראו על שמה רחוב. הפעם לא מדובר בפוליטיקאי או בלוחם - כי אם במורה מיתולוגית

"המורה נחה". שתי מילים מודגשות מתנוססות בשלט הרחוב החדש שהוצב אתמול (יום א') ביהוד, ונקרא על שם נחה בנקרוט-סידרנסקי. רוב אזרחי ישראל לא יכירו את השם, כיוון שנחה לא הייתה מנהיגה, פוליטיקאית או ראש עירייה. לכבוד שאחרי מותה, היא זכתה אך ורק משום שהייתה מורה.

 

בנקרוט-סידרנסקי נחשבת למחנכת מיתולוגית, והיא ניהלה שני בתי ספר בעיר ונמנית על מייסדי מערכת החינוך בה. "אני זוכר אותה בתור המורה שלי", נזכר ראש עיריית יהוד, יוסי בן-דוד, שהחליט לקרוא את הרחוב על שמה. לטענתו, "זו הפעם הראשונה שרחוב בישראל נקרא על שם מורה, אישה שהייתה מנהיגה בעולם של גברים שזה לא דבר טריוויאלי באותם ימים".

 

בן-דוד סיפר על שיטות החינוך שספג ממנה, ואמר: "היו בה המון רגש ואהבה והיא יכולה לשמש מודל למורים גם היום. אם תלמיד לא היה מביא ספרים לשיעור הוא לא היה נענש במקום. היא הייתה בודקת מה הסיבה לכך, מדוע חסר ציוד ואם מדובר למשל בעולה חדש, הייתה מגייסת כסף כדי לרכוש עבורו ספרים, תיקים ואוכל - פעמים רבות גם מכיסה הפרטי. גם כיום, הרבה מתפיסת העולם החינוכית שלנו מבוססת על הערכים שהיא ייצגה".

 

נחה הלכה לעולמה לפני שנתיים.

 בשלט הצנוע שהוצב בתחילת הרחוב נכתב כי היא הייתה "מורה ומנהלת-מנהיגה שדבקה באהבת האדם כערך עליון". בין הבאים לטקס חנוכת השלט גם מתי סמו, בת 73, שבשנת 1951 הייתה תלמידתה של נחה במחזור הראשון של בית הספר "רמז" ביהוד.

 

"היא הייתה מנהלת נהדרת, משתדלת ולא מתנשאת", אמרה מתי - שהייתה אז עולה חדשה בת 12. לדבריה, "התלמידים אהבו אותה מאוד. אז היו כיתות קטנות והיחס לכל תלמיד היה אישי ואוהב. היא תמיד הייתה מגיעה על אופניים, ותמיד רציתי אופניים כמו שלה", ספרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"היו בה המון רגש ואהבה". השלט ביהוד
צילום: דליה זליקוביץ'
מומלצים