שתף קטע נבחר

שילוב מושלם לגשם: מרק עוף של סבתא

לכבוד מזג האוויר החורפי מגיש השף שי טנא מרק עוף קלאסי, כמו שסבתא הייתה מכינה. רק אל תקלקלו אותו עם אבקת מרק

מרק עוף של סבתא

מתכון באדיבות השף שי טנא, ביסטרו הכובשים

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

4 שוקיים של עוף טרי ונקי

2 בצלים לבנים גדולים וחתוכים לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

2 קישואים חתוכים לקוביות

1 שורש סלרי

1/2 סלרי אמריקאי

צרור פטרוזיליה

4 עלי דפנה

5 פלפל אנגלי שלם

מלח ופלפל


(צילום: בועז לביא)

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לסיר את השוקיים ומכסים במים. מביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים 30-40 דקות, עד שהשוקיים מתרככות.
  2. בסיר נפרד מניחים את כל הירקות והתבלינים.
  3. מוסיפים מים, עד כדי כיסוי, ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.
  4. מצרפים את העוף המבושל לסיר עם הירקות.
  5. מבשלים יחד כ-15 דקות נוספות. מתקנים תיבול עם פלפל ומלח ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים