שתף קטע נבחר

צילום: AFP

קלינטון מבקר בהאיטי: "אבטיח את המשך הסיוע"

ימים ספורים אחרי ביקורה של רעייתו, הילרי, הגיע נשיא ארה"ב לשעבר למדינה מוכת האסון. קלינטון צפוי להיפגש עם בכירים ולקדם את מאמצי הסיוע, החילוץ והשיקום

נשיא ארצות הברית לשעבר, ביל קלינטון, הגיע הערב (ב') להאיטי כדי לקדם את פעולות הסיוע לנפגעי רעש האדמה הקטלני. ביקורו בא ימים ספורים אחרי שרעייתו, מזכירת המדינה הילרי קלינטון, ביקרה אף היא במדינה.

 

רעש האדמה בהאיטי - כל העדכונים ב-ynet: 

  • שבחים בעולם למשלחת בהאיטי
  • ילדים בהאיטי: למה שלא נבזוז?
  • אירופה תתרום 575 מיליון דולרים
  • 70 אלף נקברו, הוכרז על אבל לאומי

     

    קלינטון, שמכהן כשליח המיוחד של האו"ם, נרתם יחד עם ממשיכו, ג'ורג' בוש הבן, לסייע בגיוס הכספים למען נפגעי הרעש. הוא צפוי להיפגש עם בכירים בממשל ועם ניצולים, ולקדם את פעולות הסיוע, החילוץ וההצלה. "כשליח מיוחד של האו"ם אני מרגיש מחויב לעם, וחש שעלי לבקר במקום ולהבטיח שהסיוע והתיאום בין הגופים ממשיכים", אמר ערב צאתו.

     

    דקות ספורות לפני שקלינטון נחת בהאיטי, אירעה דרמה בנמל התעופה בפורט-או-פרינס, כאשר רשת CNN דיווחה על "אירוע רב-נפגעים" בו מעורבים אזרחים אמריקנים. גורמים בצבא ארה"ב אמרו לרשת כי כמה אמריקנים נפצעו בתקרית, שנסיבותיה טרם התבררו. תחילה דובר על 30 פצועים, אולם מאוחר יותר תיקנה הרשת את הדיווח וציינה שמדובר בסך הכל בשלושה נפגעים. לפי דיווח אחר, בתקרית נהרג אדם אחד ושלושה אחרים נפצעו.

     

    "אמרו לנו שמדובר בתקרית עם הרבה מאוד נפגעים בעיר פורט-או-פרינס", אמר אחד העיתונאים בנמל התעופה. "עמדנו להמריא במסוק כדי לחלק סיוע, כשלפתח הורו לנו לקרקע את המסוק".  פעולות הסיוע הושעו כדי לאפשר לצוותים הרפואיים לחוש לזירה ולהעניק לנפגעים טיפול רפואי.

     

    בשבוע שעבר השתלטו אלפי חיילים אמריקנים על נמל התעופה המרכזי בבירה פורט-או-פרינס, שנחרבה ברעידת האדמה. נמל התעופה משמש מוקד מרכזי לאספקת משלוחי המזון והסיוע - לאחר שהמזח בנמל הימי התמוטט וקרס ברעש. במערב נמנעים מהצנחה של משלוחים מהאוויר, מחשש שהדבר יוביל למהומות אלימות ומעדיפים, לפי שעה, להעביר את הסיוע באמצעות המשלחות.

     

    ערב ביקורו של קלינטון בהאיטי, פרסם הבית הלבן את היקף הסיוע האמריקני לנפגעי רעש האדמה.

     כ-13,300 חיילים אמריקנים פועלים לפי שעה במדינה ובמים הטריטוריאלים, בשיתוף עם יותר מ-9,000 חיילים מכוח שמירת שלום של האו"ם. הכוחות שומרים על השקט ומונעים מעשי שוד וביזה בין הריסות המבנים.

     

    נמל התעופה פועל מסביב לשעון, ומדי יום נוחתות בו כ-100 טיסות של משלחות סיוע וציוד. 30 מסוקים צבאיים מספקים סיוע בתשעה מוקדים ברחבי המדינה, ומדי יום מגיעים לפורט-או-פרינס 130 אלף מנות מזון ו-70 אלף בקבוקי מים. שלוש יחידות אמריקניות לטיהור מים פועלות בהאיטי ומסוגלות לספק 180 אלף ליטר מים ביום.


  •  

    מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, הודיע כי בכוונתו לשלוח תגבורת של עוד 1,500 שוטרים ו-2,000 חיילים לסייע בשיקום האיטי. באן אמר כי ביקש ממועצת הביטחון של האו"ם לגייס את הכוחות הללו, שיצטרפו לכ-7,000 חיילים ו-2,100 שוטרים שכבר נשלחו לשם.

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קלינטון ובוש
    צילום: AFP
    יבטיח את המשך הסיוע
    צילום: נעם ברקן
    מומלצים