שתף קטע נבחר

נוקיה ovi: היישומים המובילים

נוקיה השיקה לפני שמונה חודשים את ovi, חנות התוכנות שלה. זה הזמן לעשות חשבון נפש ולבחור את האפליקציות המעניינות ביותר להורדה

באיחור אופנתי אחרי ה-Appstore של אפל וה-Windows Marketplace של מיקרוסופט, השיקה נוקיה לפני שמונה חודשים את חנות האפליקציות של החברה העונה לשם Ovi Store. למעשה כל מחזיקי מכשיר נוקיה המבוסס על גרסת S40 או S60 של מערכת ההפעלה סימביאן, יכולים לגלוש מהמכשיר הסלולרי שלהם לאתר ולהוריד תכנים שונים שמציעה החברה.

 

בדומה לאפל ומיקרוסופט, שילבה נוקיה את התכנים והאפליקציות שפיתחה עם כאלו של חברות צד שלישי. בין התכנים ניתן למצוא אפליקציות משרדיות, תוכנות שימושיות, משחקים, קטעי וידאו, פודקאסטים וגישה לשירותים נוספים מבוססי web. בכתבה זו נסקור את החנות של החברה ונציג בפניכם כמה מהיישומים המעניינים והפופולאריים ביותר בה.

 

אפליקציה לכל מכשיר

בדומה למקרים אחרים גם חנות נוקיה עלתה מאוחר, ועף על פי כן היתה חווית השימוש בחנות בעייתית.. מאז החנות עברה כמה גלגולים ושדרוגים הן גראפיים והן בממשק המשתמש וכבר במהלך החודש וחצי הקרובים אנו צפויים לראות שינויים משמעותיים נוספים.

 

 החנות שמונה היום אלפי תוכנות עושה את שלביה הראשונים וניכר כי עוד יש חבלי לידה. הבשורה האמיתית בחנות שלא צריך מכשיר שעולה בין 3000-4000 ₪ בכדי להריץ את האפליקציות וגם המכשירים הזולים יותר מסדרת S40 זוכים ללא מעט אפליקציות שמשדרגות פלאים את השימוש.

 

 בחודשים האחרונים יורוקום, יבואנית נוקיה בישראל, נכנסה חזק לעניינים וחרטה על דגלה את קידום החנות. זה התבטא בכנס מפתחים והצגת אפליקציות בשפת הקודש לחנות, דבר שלא היה זמין שם לפני כן.

 

אמנם החנות עדיין רחוקה ממיצוי הפוטנציאל שלה, אך עלינו לזכור שנתח השוק של נוקיה בארץ עדיין עומד על כ-50%, כך שלבטח תצמח ovi ותתפתח. האם נוקיה תצליח לחנך את לקוחותיה לצרוך תוכנות? לא בהכרח, מכירת התוכנות צריכה להתבצע במקביל להשקת מכשירים מלהיבים שיגרמו לאנשים לרכוש מכשירים של החברה - ולא מכשירים של אפל, סאמסונג ואחרות.

 

איך מגיעים לחנות?

ניתן לגשת אל חנות היישומים של נוקיה בשתי דרכים: אתר האינטרנט ואייקון ה-Store במכשיר.

 

גם את ההרשמה ל-Ovi Store ניתן לבצע בשתי דרכים אלו. ואייקון ה-Ovi Store אינו מופיע בתפריט הראשי בטלפון שלכם, יש להיכנס ל-store.ovi.com דרך דפדפן המכשיר ולעקוב אחר ההוראות להורדת יישום ה-Store לטלפון.

 

בטלפונים ישנים יותר ניתן להוריד אותו דרך !Download, שנמצא בתפריט הראשי. ברוב המכשירים שנמכרים בישראל החל מהקיץ היישום מגיע מותקן כבר במכשיר.

 

יישומי נוקיה מומלצים

פייסבוק - אפליקציה מאפשרת להמשיך להיות מחוברים לפייסבוק גם כשאתם לא מול המחשב. ניתן לבצע ביישום כמעט את כל הפעולות שאפשר לעשות באתר.

 

תוכלו להתעדכן בסטטוסים של חברים ולעדכן את שלכם, לבדוק את תיבת ההודעות ולנהל את רשימת האירועים, בקשות החברות וה-Notifications. במכשיר המגע האפליקציה גם מאפשרת, לאחר התקנתה, להוסיף אותה כ-Widget לעמוד הבית של הטלפון ולראות במבט מהיר עדכונים על חשבונכם.

 

Gravity – תוכנת הטוויטר הטובה ביותר למשתמשי המכשירים של נוקיה בכלל והסימביאן בפרט. התוכנה אומנם עולה כסף אך ניתן להתנסות בגרסת הניסיון ל-10 ימים ולקבל את חווית הטוויטר במלואה במכשיר.

 

לאנשים שמחפשים תוכנה חינמית לחלוטין ניתן למצוא את Tweets60 - תוכנת טוויטר לסימביאן. האפליקציה פשוטה ולעניין, ומאפשרת לראות את הציוצים האחרונים, לכתוב מסר שלא עולה על 140 תווים ולבצע פעולות על טוויטים קיימים. 

 

Fring - התוכנה הישראלית הזאת היא חובה לכל מי שהמכשיר שלו תומך בקישוריות אינטרנט Wi-fi, ומומלצת גם למי שלא. בבסיסה, היא מאפשרת לנהל שיחות סקייפ מהמכשיר הנייד שלכם, לארץ או בחו"ל (בהנחה, כמובן, שיש לכם חשבון משתמש בסקייפ).

 

בנוסף, התוכנה מאפשרת גישה סלולרית לשירותי מסרים מידיים רבים, כדוגמת MSN, Gtalk, ICQ ועוד - ומאפשרות להתחבר לכל השירותים במקביל - מה שיוכל גם לחסוך לכם כסף רב אם תשתמשו באפשרות זאת במקום לשלוח הודעות טקסט (SMS). ממשק התוכנה נוח והיא מתחברת באופן מהיר.

 

Flixwagon – מאפשרת לשדר מכל מקום וידאו בלייב, דרך הרשת הסלולרית או דרך WI-FI . יש צורך לבצע הרשמה מקדימה או מאתר החברה או באמצעות התוכנה ולאחר מכן ניתן להתחיל לעבוד.

 

ניתן אף לסנן ולבחור מי רשאי לראות את הסרטים שצולמו והשידורים החיים, או לאפשר גישה ציבורית לכולם. רק צריך לקחת בחשבון שדקת שידור שווה לנפח שידור של מגה אחד, כך שחבילת הגלישה הבסיסית בחברות הסלולר שעלותה 50 ש"ח ובעלת קיבולת של 50 מגה תספיק לכ-50 דקות שידור. ניתן לחסוך עלויות אלה באמצעות מכשיר שמתחבר לרשתות WiFi.

 

SMS Preview – תוכנה שמאפשרת לראות את הודעת ה-SMS עם הגעתה. לא עוד סימון על מיסרון חדש שהתקבל במכשיר, עם קבלת ההודעה היא תיפתח לכם מול העניים ותעלם תוך פרק זמן שתגדירו. אם אתם רוצים להשיב יש ללחוץ על ההודעה ולשלוח מסרון תגובה.

 

Calorie Countdown - לאלה מכם שנמצאים בדיאטה, יעשה מחשב הקלוריות חיים קלים. התוכנה יודעת גם לתת לכם טיפים למזון בריא ועוזרת עם תרגילי כושר שיגרמו לכם להפוך שומן לשרירים. החסרון היחידי של אפליקציה זו - שהיא בשפה האנגלית בלבד.

 

Midomi – תוכנה מצוינת לזיהוי שירים. בדומה לתוכנת שזאם היא יודעת להאזין לשיר שמתנגן (גם לא על גבי המכשיר), לדגום אותו, לשלוח אותו לרשת ולקבל זיהוי מלא של האומן ששר עם פרטים על האלבום ושלל אפשרויות נוספות. התוכנה היא לא חינמית והיא עולה כ-5 אירו, מחיר לא זול אבל בהחלט שווה.

 

Endomondo Tracker - אפליקציה המודדת את המרחק ואת המהירות של ביצוע פעילות גופנית, על ידי שימוש ב-GPS ובמד התאוצה (רק במכשירים התואמים).

 

ההפעלה של היישום פשוטה ביותר, וכל שיש לעשות הוא לצאת לשטח פתוח וללחוץ על Start. היישום תומך גם במיילים וגם בקילומטרים, אולם מציג את המהירות לדקה ולא לשעה, מה שעשוי להיות בעייתי במקצת. כמו כל יישום בנוקיה, גם אפליקציה זו ניתנת להפעלה ברקע - מה שמאפשר לכם לעשות דברים אחרים תוך כדי, כמו לשמוע מוסיקה או לנהל שיחת טלפון.

 

סיכום

קיימות עוד תוכנות מגוונות בחנות התוכנות של נוקיה ושווה לקפוץ ולהתעדכן בהן. כדי שהחנות של נוקיה תוכל לנצח במלחמת חנויות אפליקציות הסלולר תצטרך נוקיה החברה למשוך את כל המתכנתים שברחו לפלטפורמות אחרות.

 

יחד עם זאת, נוקיה צריכה לשפר את החנות שלה בגישת הסלולר ובגישת הדפדפן. הנגישות והצגת המידע באתר פחות נוחים ומושכים מאשר החנות של אפל, אולם נמצאים במגמת שיפור. בנוסף, למרות שההשוואה בין החנויות מתבקשת - קשה להשוות חנות יחסית צעירה עם החנות המשופשפת ביותר בעולם הסלולר.

 

משתמשי נוקיה יכולים לחייך - חנות האפליקציות שלהם מציגה כמות יישומים הולכת וגדלה, אשר מתאימה גם למכשירים פחות מתקדמים ויקרים. חבל לרוץ ולקנות סמארטפון חדש כשיש מגוון תוכנות שיכולות לשדרג לכם את ההנאה מהמכשיר הסלולרי הנוכחי שלכם.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגמת שיפור, יישומים טובים. ovi
מומלצים