שתף קטע נבחר

ח"כ נפאע לא קיבל חסינות: "אלחם על חפותי"

חברי ועדת הכנסת החליטו ברוב של תשעה מול שניים למנוע מסעיד נפאע מבל"ד, שהואשם במגע עם סוכן זר, את החסינות. "לא הופתעתי בכלל", אמר. כעת הוא שוקל לפנות לבג"ץ. גילאון: מה היו עושים אם נתניהו היה נוסע באוטובוס לדמשק?

בתום דיון ממושך וסוער החליטה היום (ג') ועדת הכנסת שלא לאשר חסינות לחבר הכנסת סעיד נפאע (בל"ד) שהואשם במגע עם סוכן זר. "לא הופתעתי כלל וכלל", אמר נפאע לאחר ההחלטה, שהתקבלה ברוב של תשעה חברי כנסת מול שני מתנגדים. "לא התכוונתי לפגוע בביטחון המדינה, לא פגעתי בביטחון המדינה. לפני עוד הליך ארוך בבית משפט, אלחם על חפותי ועניין החסינות יידון גם שם".

 

הדיון נערך בעקבות בקשתו של נפאע ליהנות מהחסינות הפרלמנטרית, בהמשך להחלטת היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, להגיש נגדו כתב אישום גם בגין ביקור במדינת אויב. נפאע ביקר בסוריה ב-2007, עם משלחת של 280 אנשי דת דרוזים, ולפי טיוטת האישום נפגש בחשאי עם סגן מזכ"ל החזית העממית טלאל נאטז'י, ואף ניסה לפגוש את מנהיג חמאס חאלד משעל.


ח"כ טיבי, היום. אחד משני התומכים בנפאע (צילום: גיל יוחנן)

 

מזוז אמר בדיון כי "נפאע צפצף על החלטת הגורמים המוסמכים וקיים מפגש קונספירטיבי עם אחד מראשי ארגון מחבלים, וניסה להיפגש עם אחד מראשי ארגון מחבלים אחר. אלו בדיוק הדברים אותם מבקש החוק למנוע".

 

לפי החוק שתוקן ב-2005, חייב ח"כ לבקש בעצמו חסינות כדי להימנע מהעמדה לדין. בעקות ההחלטה, נפאע הסביר שייאבק על חסינותו בבג"ץ, או שיעלה את העניין כחלק מהטענות המקדמיות בתחילת משפטו. "אני לא מתחרט על הנסיעה ואני לא מתחסד", אמר נפאע, אך הוסיף כי הדיון היה מעניין וחשוב. "הנושא שאני נדרש לשלם עליו את המחיר נדון כאן במשך שעות ארוכות וקידם מאוד את האינטרסים והזכויות".

 

"ומה אם אתפלל על הר הבית עם מניין?"

בנאום ארוך שנשא לפני חברי הוועדה, אמר נפאע כי האישומים נגדו הם פוליטיים, וטען שזהו אישום נגד כל העדה הדרוזית. "אני נוגע היום בפרה קדושה, הממסד רואה בדרוזים עדר מאולף שמקומו לשרת בצבא, במשמר הגבול, עדר שאין לו רגשות", טען.

 

ח"כ עתניאל שנלר מקדימה, שבסופו של הדיון לא הצביע, אמר קודם לכן כי יצביע "בצער רב" על הסרת החסינות כדי להגן על האוכלוסייה הדרוזית. "כל ניסיון להכניס את העדה לעניין פוגע בה, אני שואל אם אעלה על הר הבית ואתפלל עם מניין, שזו עבירה חמורה מאוד, האם גם אז אעמוד מאחורי החסינות?".


זועבי: "חסינות לערבים זה יותר מחסינות ליהודים" (צילום: גיל יוחנן)

 

לדברי ח"כ אנסטסיה מיכאלי, בכוונתה ליזום הצעת חוק שתקבע כי מי שיעבור עבירה כמו זו המיוחסת לנפאע, תישלל מיד אזרחותו והוא יחזור להתגורר במדינת אויב, "אולי אז יחשבו פעמיים".

 

ח"כ אילן גילאון ממרצ, שיחד עם אחמד טיבי תמך בבקשתו של נפאע, אמר בעקבות ההחלטה: "הייתי רוצה לראות את בנימין נתניהו נוסע באוטובוס או במיניבוס לדמשק, אז אף אחד לא היה מתלונן על פגיעה בביטחון המדינה". ח"כ עפו אגבריה מחד"ש, שאינו חבר בוועדה, ביקש לדבר וטען לרדיפה כלפי המגזר הערבי: "האם היה צריך לקיים נסיעת ריגול יחד עם 280 איש?", הוא שאל.

 

גם חבריו למפלגה של נפאע, ג'מאל זחאלקה וחנין זועבי, טענו לרדיפה על רקע פוליטי. זועבי פנתה למזוז ואמרה:

 "אתה צריך להיות יותר רגיש לחסינות של חברי הכנסת הערבים מחסינותם של חברי הכנסת היהודים, כי אתה רואה שכל השיח המתנהל כאן הוא בנושא נאמנות. כאשר אתה מסיר חסינות דווקא מהצעדים המייחדים אותנו מחברי הכנסת היהודים, אתה למעשה פוסל את הפעילות שלנו".

 

ח"כ רוחמה אברהם סיכמה כי "מדובר בדיון שאינו נוח לאף אחד מאיתנו", פנתה לנפאע וביקשה שלא ייקח את הדברים באופן אישי: "תפקידנו כחברי הכנסת הוא לשמור על החוקים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סעיד נפאע, היום בכנסת
צילום: גיל יוחנן
מזוז. "פגישה קונספירטיבית"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים