תשכחו מהלאפה: 3 מתכוני שווארמה מפתיעים
חשבתם ששווארמה מתקיימת רק בתוך פיתה עם טחינה, צ'יפס וחמוצים? תחשבו שוב. הנה שלושה מתכונים שעושים שימוש לא שגרתי בשווארמה: כמילוי לבצק פילו, בסלט עם משמשים מיובשים וגרעינים, ומוקפצת עם נודלס וירקות
המתכונים מתייחסים לבשר שווארמה שקונים אצל קצב. אם משתמשים בשווארמה מוכנה, יש לקצר מעט את זמן הבישול שלה כפי שהוא רשום במתכונים.

 

שווארמה בבצק פילו

מתכון באדיבות "מאמא עוף"

 

המרכיבים (ל-15 מנות):

400 גרם שווארמה

1 חבילת בצק פילו מופשר

1 בצל בינוני פרוס לרצועות דקות

2 כפות שמן זית

1 ביצה טרופה

מלח

פלפל

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום


(צילום: לירון אלמוג)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים במחבת כבדה 2 כפות שמן זית. מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השווארמה ומטגנים עד שהיא משחימה. מוסיפים את המלח, הפלפל, הכורכום והכמון. מערבבים היטב ומורידים מהאש.
  3. מניחים 4-5 שכבות של עלי פילו על מגבת מטבח לחה.
  4. מברישים כל שכבה במעט שמן זית.
  5. חותכים את הבצק לריבועים בגודל 15X15 ס"מ.
  6. מניחים במרכז כל ריבוע כף גדושה של תערובת השווארמה.
  7. מורחים את שולי בצק הפילו בביצה טרופה ואוספים אותם למרכז העלה. מסובבים את השוליים, בצורת סוכרייה.
  8. מברישים את המאפה בביצה טרופה.
  9. מניחים את המאפים בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. 

 

סלט שווארמה עם משמשים מיובשים

מתכון באדיבות "מאמא עוף"

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

400 גרם שווארמה

4 כפות גרעיני דלעת קלופים

4 כפות גרעיני חמניות קלופים

4 כפות בוטנים קלופים חצויים

2 כפות שמן זית

10 משמשים מיובשים או דבלים

1/2 בצל סגול פרוס לרצועות

לרוטב:

מיץ מ-1 לימון גדול

1 כפית דבש

קורט מלח

קורט פלפל צ'ילי יבש

1 חבילה עלי "בייבי" צעירים שטופים (150 גרם)


(צילום: לירון אלמוג)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה קטנה.
  2. קולים את הבוטנים, גרעיני הדלעת והחמניות במחבת, בתוספת חצי כפית שמן.
  3. שוטפים את המשמשים היבשים וחותכים לרצועות דקות מאורכות.
  4. מחממים מחבת על אש גבוהה. מוסיפים כפית שמן ואת השווארמה.
  5. מטגנים מספר דקות, עד שהשווארמה מתחילה להשחים. מכסים את המחבת ומטגנים דקה נוספת.
  6. בקערה גדולה מערבבים את העלים עם הגרעינים הקלויים, הבוטנים, המשמשים, הבצל והרוטב.
  7. מוסיפים את השווארמה, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

 

שווארמה עם נודלס וירקות

מתכון באדיבות "מאמא עוף"

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

400 גרם שווארמה

1/2 חבילת אטריות ביצים צהובות (נודלס)

1 כף שמן קנולה

2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

2 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לקוביות

1/4 כוס רוטב סויה

1 כף דבש

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

1 שן שום כתושה

2 כפות חמאת בוטנים

להגשה:

2 כפות בצל ירוק חתוך לטבעות

1/2 כוס בוטנים גרוסים וקלויים


(צילום: לירון אלמוג)

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים.
  2. במחבת עמוקה עם כף שמן מטגנים את השווארמה, רק עד שהיא מתחילה להשחים.
  3. מוסיפים פלפלים ובצל ומערבבים על אש בינונית.
  4. מוסיפים חמאת הבוטנים ומערבבים כ-3 דקות, עד שהיא נמסה. 
  5. מוסיפים את האטריות, סויה, דבש, שום, ג'ינג'ר ומקפיצים כשתי דקות נוספת.
  6. מורידים מהאש ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את הבוטנים והבצל הירוק.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה תשכחו מהלאפה: 3 מתכוני שווארמה מפתיעים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מזון מהיר
    צילום: נמרוד גנישר
    צילום: שלום בר-טל
    צילום: שלום בר-טל
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת