שתף קטע נבחר

תאילנד מאשרת: מטוס הנשק היה בדרך לאיראן

מדו"ח שהעבירה בנגקוק למועצת הביטחון עולה כי המטוס שנתפס בחודש שעבר אחרי שהמריא מצפון-קוריאה אמור היה לנחות בטהרן. נמצאו עליו מרעומים, כני שיגור ורקטות. בעבר הועלו השערות שהנשק היה מיועד גם לחיזבאללה וחמאס

דו"ח מסווג שהעבירה תאילנד למועצת הביטחון של האו"ם, ושסוכנות הידיעות רויטרס נחשפה הלילה (יום א') לעותק ממנו, מאשר כי מצבור הנשק הענק שנמצא על מטוס שנתפס במדינה בחודש שעבר אחרי שהמריא מצפון-קוריאה, היה מיועד לאיראן. בעבר הועלתה האפשרות כי הנשק אמור היה להגיע בסופו של דבר לידי חיזבאללה וחמאס.

 

בדו"ח, שהועבר לוועדה במועצת הביטחון המפקחת על הסנקציות על צפון-קוריאה, הודיעו הרשויות בתאילנד כי תפסו על מטוס המטען 35 טונות של נשק. הם מסרו כי על המטוס נמצאו רקטות, ביניהן כאלה מסוג RPG, מרעומים וכני שיגור, וכי חמישה אנשי צוות נעצרו, אחרי שהמטוס ביצע נחיתת חירום בבנגקוק.

 

עוד נכתב כי המטוס המריא מפיונגיאנג, בירת צפון-קוריאה, ואמור היה לנחות בנמל התעופה מהרבד שבטהרן. החברה שהייתה אחראית למשלוח נרשמה כ-"Korea Mechanical Industry Co.". יש לציין כי במסגרת הסנקציות על צפון-קוריאה נאסר עליה לייצא נשק, אולם הסנקציות המוטלות על איראן בשל תוכנית הגרעין שלה אינן אוסרות עליה לייבא נשק.

 

דיפלומטים במועצת הביטחון, שביקשו להישאר בעילום שם, אמרו כי ועדת הסנקציות נגד צפון-קוריאה אמורה לדון בדו"ח התאילנדי בחודש הבא. לדברי דיפלומטים במערב, סביר להניח שהוועדה תשלח מכתבים לפיונגיאנג ולטהרן כדי לקבל פרטים נוספים על המטען.

 

תחנה אחרונה עזה?

בחודש שעבר דיווח העיתון "וול סטריט ג'ורנל" כי המטוס המריא ב-9 בדצמבר מאזרבייג'ן, ומשם המשיך לאיחוד האמירויות, צפון-קוריאה ותאילנד. מבנגקוק, לפי הדיווח, הוא אמור היה להמריא לסרי-לנקה, לשוב לאמירויות, ולטוס לאוקראינה וליעדו

הסופי - טהרן.

 

לפי העיתון, המטוס נחת באיחוד האמירויות שלושה ימים בלבד לפני שנתפס בבנגקוק, אולם שם הוא תדלק והמריא כשהוא ריק ממשא. לפיכך לא ידוע עדיין היכן הועמס המטען, ומי אחראי להעלאתו.

 

במקביל לדיווחים כי מקור הנשק הוא בצפון-קוריאה, טענו גורמים אחרים כי הוא שייך לסוחר סרבי. גורמים בתאילנד ציינו בעבר כי המטוס נתפס הודות למידע שהגיע מארה"ב.

 

גם שאלת ייעודו של הנשק נותרת בסימן שאלה. בעבר הועלו השערות שהוא אמור היה להגיע בסופו של דבר לידי חמאס, חיזבאללה, וארגוני חמושים בעיראק, הזוכים לסיוע מתמשך מטהרן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטוס הנשק. דיון במועצה בחודש הבא
צילום: AP
"הוועדה תבקש הבהרות מטהרן ופיונגיאנג"
צילום: AP
מומלצים