שתף קטע נבחר

בדקו: האם מתערבים לכם בחיבור האינטרנט?

ארגון M-Labs מציע כלים פשוטים שאיתם תוכלו לבדוק: האם ספקית האינטרנט שלכם מתערבת לכם בחיבור?


 

לפני כחודשיים פרסמנו את תוצאות התחקיר המקיף שערכנו, ובו מצאנו הוכחות להתערבות של ספקיות האינטרנט בתעבורת שיתוף הקבצים בישראל. כעת, תוכלו גם אתם לבדוק בעצמכם את מידת ההתערבות של ספקית האינטרנט שלכם בתעבורה היוצאת ממחשבכם וזו הנשלחת אליו.

 

בעבר, הכלים היחידים לבדיקת יעילות רשת, היו כלים בתשלום, או מערכות מורכבות למדי מבוססות יוניקס, שדרשו הבנה וידע מעמיק. M-Labs, בשיתוף פעולה עם חוקרים ומפתחים בתמיכתה של גוגל העולמית, יצרו כלים שמאפשרים לכל אחד לבצע את הבדיקה הזו.

 

הכלים, המבוססים על פלטפורמה פתוחה מיועדים לבדיקת איכות חיבור הרשת שלכם, ומידת ההתערבות של הספקית בתעבורת הרשת. באתר הארגון תמצאו גם נתונים על שלל ספקיות אינטרנט בעולם, ומידת ההתערבות שלהן בתעבורה - מידע שהופק מתוך בדיקותיהם של משתמשים רבים.

 

למה זה טוב?

מעבר לתרומה לחקר האינטרנט בעולם וניטרליות הרשת במדינות שונות, תוכלו גם להשתמש בתוצאות לבדיקה אישית של החיבור שלכם. במידה ותגלו שהספקית מגבילה אתכם, תוכלו להתלונן בשירות הלקוחות על כך שאינכם מקבלים את החיבור המלא עליו אתם משלמים.

 

מי הזיז את הטורנט שלי?

הכלי הראשון, בו השתמשנו גם אנחנו בתחקיר העיתונאי שערכנו, הינו גלסנוסט. הכלי בודק אם קיימת חסימה או תיעדוף של תנועה על גבי פורטים של ביט טורנט, הרשת הפופולרית לשיתוף קבצים.

 

ניתן לבצע את הבדיקה בקלות רבה והיא אורכת כשמונה דקות. כל שיש לעשות הוא להיכנס לאתר של גלסנוסט, וללחוץ על Start.

 

גלסנוסט תבצע חיבור ביט טורנט מדומה לאחד משרתי M-Labs, ויבדוק הן את תקינות החיבור במבואות (פורטים) עליהן עובדת ביט טורנט והן את מהירות ההעברה על מבואות אלו בהשוואה למבואות שעליהן בדרך כלל לא מועברת תקשורת ביט טורנט.

 

גלסנוסט יגלה לכם אם הספק שלכם מבצע שינויים בחבילות המידע הנשלחות ומתקבלות על ידיכם במבואות אלו, כמו גם מהירויות הקבלה והשליחה על מבואות ביט-טורנט בהשוואה למבואות אחרות - כאלה המשמשות לגלישה סטנדרטית. לפני עריכת הבדיקה מומלץ כמובן, לעצור הורדות גדולות, ולסגור את תוכנות שיתוף הקבצים.

 

לבדיקה נקיה באמת של החיבור, מומלץ להשתמש בחיבור ישיר ככל האפשר (כבל רשת ולא אלחוט, ואם יש לכם מודם נפרד מהנתב - חברו את המחשב ישירות למודם).

 

התוצאות שתקבלו יראו לכם האם ועד כמה משפיעה ספקית האינטרנט שלכם על הורדות במבואות ביט-טורנט בהשוואה למבואות אחרים. כלומר, במידה והספק מבצע חסימה או האטה של תקשורת שיתוף הקבצים ברשת ביט-טורנט, תראו הפרש משמעותי בין מהירויות העלאה והורדה במבואות ביט-טורנט לעומת שירותים אחרים.

 


תוצאות בדיקה המראות על התערבות בתעבורת ביט-טורנט בגלסנוסט (מקור: צילום מסך)

 

גלסנוסט תציין אפשרות כזו באדום. אם אין חשד להתערבות, יופיע הטקסט בירוק.

 

מה שיותר מהיר

אם ברצונכם לבדוק את מידת תעדוף הרשת של ספקית האינטרנט שלכם, הכלי השני בו תוכלו להשתמש הוא Shaper Probe, שגם אותו ניתן למצוא באתר M-Labs. יש להוריד ולהריץ את קובץ ההפעלה, כמובן כשאינכם מעמיסים על החיבור עם הורדות. הבדיקה תארוך כשלוש דקות.

 

התוכנה תבדוק אם ספקית האינטרנט מבצעת האטה של התקשורת שלכם לאחר העלאה או הורדה של כמות מסויימת של מידע. במידה ואכן משתמשת הספקית בטכנולוגיה המאטה העברת המידע, תדווח לכם כי התגלה "עיצוב תעבורה" (Shaper Detected) ועוד תודיע התוכנה כמה מידע נשלח או מתקבל לפני שהחלה ההאטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Index Open
מהירות גלישה - בדיקות למתקדמים
צילום: Index Open
מומלצים