שתף קטע נבחר
 

לחם להמונים: 5 הסנדוויצ'ים הטובים בישראל

סנדוויץ' הוא משהו שאוכלים על הדרך, אבל זה לא אומר שהוא לא צריך להיות איכותי ומוקפד. גיל להב יצא לתור את הארץ אחר הסנדוויצ'ים הטובים ביותר וחזר עם מסקנות ברורות

סנדוויץ' טוב צריך להשאיר טעם של עוד. הוא צריך להיות מורכב מחומרים טובים, שכל אחד מהם עומד בזכות עצמו. עם עטיפה איכותית ומילוי שנערך במחשבה ובקפדנות, שביחד נותנים נגינה מדויקת. סנדוויץ' טוב הוא תחליף לארוחה הגונה. פתרון קולינרי שלם, זמין ובדרך כלל זול. אם הוא מוצלח, כאמור, הוא גם נותן בונוס של עונג נפשי. אני אוהב לאכול סנדוויץ' בזמני ביניים, כדי לסגור פינה או כארוחה זריזה.

 

עוד חמישיות מנצחות:

5 הקבבים הטובים

5 השווארמות הטובות

 

ישנה תזה שאומרת שאפשר לשים בסנדוויץ' (כולל שווארמה, פלאפל וכו')  מרכיבים פשוטים וזולים, מתוך מחשבה שכאשר הכל מעורבב יחד אז פחות שמים לב לאיכות. יכול להיות שיש בזה משהו, אבל אני תמיד דוגל בחומרי גלם איכותיים. אין מה לעשות, זה תמיד מנצח. ואיך מוצאים מקום טוב לתת בו ביס? על פניו זה נראה פשוט, אבל אם אתם מחפשים סנדוויץ' עם ערך מוסף, איכותי, כזה עם מחשבה מאחוריו, זה כבר יותר מסובך.

 

סיירתי במקומות רבים בארץ כדי לחפש אותו, אבל אני מצטער לבשר שהסנדוויצ'ים הטובים נמצאים בתל אביב. ביקרתי במקומות ותיקים וחדשים שלא עמדו בחלק מדרישות הסף, ובכלל, הייתי שמח למצוא יותר מקומות איכותיים שמתמחים רק בסנדוויץ'.

 

הנה הדברים שעמדו לנגד עיני כשחיפשתי את הסנדוויץ' המושלם:

 

  • ניקיון
  • חומרי גלם טריים ואיכותיים (ולא מעובדים, כמו בשר בקר מעובד מחו"ל)
  • לחם טעים ואיכותי
  • חיבור מוצלח בין החלקים השונים
  • מקוריות
  • חשק לעוד

 

מחוץ לעיר

רגע לפני שאתם מוחים על כך שכל המקומות בחמישייה הפותחת נמצאים בתל אביב, חשוב להבהיר שיש הרבה מקומות עם סנדוויצ'ים טובים, אבל לרשימה הנוכחית נכנסו רק המעולים שבמעולים. מקומות אחרים שביקרתי בהם היו אולי טובים, אבל לא עמדו בכל הקריטריונים שהצבתי לעצמי. אז כדי לא לקפח לגמרי, לפני שניגשים לזוכים, הנה שלושה מקומות עם כריכים טובים, שלא נמצאים בגוש דן.

 

סנדוויץ' ברכה - חיפה

מוסד חיפאי ותיק, שבעלת המקום שלו היא דמות ציורית. הסנדוויץ' מורכב משילוב של גבינה ונקניק, כאשר הטוויסט הוא שהסנדוויץ' מחומם. 25 שקלים. שבתאי לוי 12, חיפה.

 

הסנדוויץ' הטוניסאי - אשדוד

מקום ידוע למקומיים וגם לאורחים מבחוץ, כשמעבר לסנדוויץ' טעים מבגט, או פריקסה ממולא כל טוב, ניתן לקבל לעיתים גם קוסקוס, מפרום וירקות. 20 שקלים. רוגוזין, מרכז מסחרי א', אשדוד.

 

הס - ירושלים

המקום נחשב כיצרן בוטיק לנקניקי איכות כשרים וזכה במדליות רבות. מקום מאוד מיוחד שמציע מגוון סנדוויצ'ים. הלני המלכה 9, ירושלים.

 

במקום ראשון: יועזר בר יין

הפתעה. כאן בבר יין, במקדש חומרי הגלם האיכותיים של ארצנו ואצל אבי המסעדנים שאול אברון (שף חיים כהן התחיל כברמן אצל שאול), מצאנו את הסנדוויץ הכי טוב ומרגש. המקום נראה ומרגיש כמערה אפלה משהו, במבנה מהמאה ה-18 (וחסרה יד מטפחת במקום), שונה מהמסעדות של היום, שהן מעוצבות מאוד. אולי יותר מדי. יועזר היא בר יין איכותי, עם מנות בר קטנות וגם מנות של מסעדה. בהחלט אפשר לשבת כאן על סנדוויץ וכוס שתייה, ובעיקר יין, שיוצר חיבור טוב ומצב רוח מרומם.

 

המנצח: סנדוויץ' אנטרקוט

נתחי אנטרקוט, מיונז, חרדל, עגבנייה ובצל, בתוך בגט כפרי. הבגט מלא טעם, המיונז ביתי, העגבנייה חלוטה, חרדל הדיז'ון נהדר, וגולת הכותרת, האנטרקוט (נתחי יודלך), הוא פשוט הבשר הכי טוב בארץ. האנטרקוט עשוי מבקר מקומי טרי, עם הקפדה על גיל הבקר, וכל זה מטוגן בשומן בקר מצומצם. מקצועני לגמרי. כל המרכיבים יחד מעניקים עונג גדול. סיפוק פיזי ונפשי, עם טעם שנשאר להרבה זמן.


מקצועני לגמרי. סנדוויץ' אנטרקוט (צילום: נמרוד גנישר)

 

המחיר הוא 45 שקלים, סכום הוגן ביחס לתמורה ולמחירי הסנדוויצ'ים בתל אביב. הזדמנות להכיר את האיכויות של יועזר, בהוצאה קטנה. תוספת של 15 שקלים יקנו לכם כוס יין, בירה או קווה.

 

טיפ 1: למטיילי שוק הפשפשים ואוהבי יפו בימי שישי, ניתן לקבל את הסנדוויץ' גם בשישי.

טיפ 2: לאחרונה נוספו לתפריט 8 סנדוויצ'ים מעניינים ומגרים מאוד, שיכולים בקלות להיכנס לחמישייה המנצחת.

 

יועזר בר יין . כיכר השעון ,סמטת יועזר, יפו.

 

הבסטה - בר יין

שם פשוט, מיקום צמוד לשוק הכרמל, אווירה לא מחייבת, אבל מקום נעים מאוד. איתי הר גיל, הבעלים והטבח (שף) ומעוז אלונים, המנהל, יצרו את אחד המקומות האיכותיים בארץ. יש בבסטה הקפדה על בחירת חומרי גלם טריים והכי איכותיים שיש. כבוגרי יועזר ותלמידיו של שאול אברון, הם יבחרו בקנאות את הלוקוס/אינטיאס/שרימפס ואפילו עגבנייה הכי טובים שיש (אין יקר מדי) ויקפידו על ביצוע מדויק שנותן כבוד לחומר הגלם. את הדגים הטריים הם מוכרים רק באותו יום. למחרת יכבשו את מה שנשאר ויקנו שוב טרי. התפריט נכתב מדי יום מחדש, לפי חומרי הגלם הטריים שיש. מבחינתי, הבסטה היא הבשורה הקולינרית של השנתיים האחרונות. בבסטה אני יכול להתענג גם על מנות קטנות, והנוחות הזאת - להגיע בלבוש קליל באמצע החיים וליהנות מאיכות גבוהה בלי פרוצדורה של מסעדות - היא ברכה גדולה.

 

המנצח: פרעצל עם סלמון טרי כבוש

סלמון טרי לא עושה לי את זה, אך הסלמון של הבסטה כבש אותי. הבסיס הוא פרעצל בסגנון ניו יורק: פרעצל קריספי מבחוץ, קצת קרמלי עם חלק פנימי נפלא. הכריך מורכב מפרעצל שבתוכו קרם פרש ביתי (המתכון של יועזר בר), סלמון טרי כבוש וצלפים מעודנים (במלח ולא בחומץ). ליד יש ירק טרי וקריספי. עונג מושלם שנובע מחיבור נהדר, עדין ומיוחד. המחיר הוא 39 שקלים.


עונג מושלם שנובע מחיבור נהדר. פרעצל עם סלמון (צילום: נמרוד גנישר)

 

טיפ: למתקדמים, נסו את ארוחת בוקר דגים. לא אכלתי מעולם כזאת. דגים טריים (סלמון טרי, אינטיאס, מוסר או סרדינים, בהתאם לדיג היומי) כבושים בעדינות, עם ביצה חצי רכה וירק ליד. נפלא.

 

הבסטה. השומר 4, תל אביב ( בין מדרחוב נחלת בנימין לשוק הכרמל)

 

בייקרי

הבייקרי הוא מקום קטן וקסום, מלא שיק ואופי. מקום שבא להישאר בו. יש בו לחמים מצוינים, עוגות טובות והגבינה אליפות. אפילו הקפה כאן מצטיין (בריסטוט) - ומקום שמצטיין בקפה זה נדיר. סימן מעולה לבאות. גם השירות המצוין והאווירה הנעימה מוסיפים לו נקודות, וכמובן מגוון הסנדוויצ'ים, של בוקר וצהריים, במבחר לחמי הבית שנאפים במקום.

 

המנצח: סנדוויץ' חזה עוף בגריל

לחם מלא בהיר מטחינה דקה, עם חזה עוף עסיסי שעשוי במדויק. לפני הצלייה החזה מושרה במרינדה (המורכבת ממיץ תפוזים, יין לבן, שמן זית, רוזמרין, טרגון ופלפל שאטה). על הלחם נמרח מיונז, חציל קלוי, רוקט, עגבנייה ובזיליקום. חיבור נהדר ואיכותי והמנה גדולה ומספקת.


עושה חשק להישאר. סנדוויץ' חזה עוף בגריל (צילום: נמרוד גנישר) 

 

המחיר הוגן מאוד ועומד על 32 שקלים. השוס הוא שבתוספת 4 שקלים מקבלים גם סלט קטן או קינוח ואת לימונדת הבית. עסקית נהדרת. יתרון גדול ונוסף של המקום הוא שהם עושים משלוחים חינם מעל 50 שקלים.

 

בייקרי . יד חרוצים 13, תל אביב

 

דייבוצקה

מקום קטן וחדש בדרום תל אביב, מעוצב במגע נשי, קרוב לשוק לוינסקי ופלורנטין. בעלת המקום, קרן, שעבדה כמה שנים במוסד ג'וז ולוז (מקום שעושה את האוכל באהבה), פתחה מקום של סנדוויצ'ים במגוון טעמים ומעדנים, כולל נקניקים בעבודת יד, מרקים, סלטים ועוד. קרן מכינה את הסנדוויץ' לפי דרישה, כך שאפשר לעשות חיבור אישי, אך מומלץ להיצמד לחיבור שלה. מקום נעים, איכותי ונשי.

 

המנצח: סנדוויץ' מטיאס

לחם שאור שיפון אחיד, מעליו שמנת חמוצה, דג מטיאס עדין בטעמו, שמיר, כוסברה, רוקט, עגבנייה ובצל. סנדוויץ' מיוחד, עשיר, עדין נדיב וטעים. המחיר: 24 שקלים.


במגע נשי. סנדוויץ' מטיאס (צילום: נמרוד גנישר)

 

דייבוצקה. חלוצים 41 תל אביב

 

לה גטרי

המקום הוא קטנטן, מעוצב בשיק צרפתי מקסים. כאן מתמחים בדבר אחד - קרואסונים (שנאפים במקום). אפשר למלא אותם במגוון גבינות איכותיות שנבחרו בקפידה, נקניקי איכות מחו"ל, חלקם נדירים (יש אפילו נקניק מבשר סוס), ויש גם מילויים מתוקים, כמובן. 

 

המנצח: קרואסון גבינה, נקניק וביצה עלומה

הקרואסון עצמו מלא עלים נימוחים ומענגים, ומבחוץ הוא קריספי ושחום. פשוט נותנים לצוות לבחור את שילוב הגבינות והנקניקים המתאים, ובתוכם מקבלים תוספת של ביצה עלומה, להשלמת השחיתות.


פרודוקטים שנבחרו בקפידה. קרואסון גבינה-נקניק (צילום: נמרוד גנישר)

 

המחיר נע בין 39-27 שקלים.

 

לה גטרי . בן יהודה 184 תל אביב

 

רוצים לדעת מה מקור השם סנדוויץ', וכמה עולה הסנדוויץ' היקר בעולם? הנה כמה עובדות שלא ידעתם על הכריך

 

גיל להב, מסעדן,  בשלן ואוהב אוכל, מפעיל סיורים קולינריים לקבוצות. טל' 052-6617466.

 

נמרוד גנישר הוא צלם מקצועי שמתמחה בצילום מזון. לאתר שלו לחצו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים