אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

התנועה המסורתית

מרידור. "מוטרד" צילום: דודי ועקנין
מרידור. "מוטרד" צילום: דודי ועקנין
 
פרנקל. הגיעו מים עד נפש צילום: דודי ועקנין
פרנקל. הגיעו מים עד נפש צילום: דודי ועקנין
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

מרידור: לא מרוצה מיחס המדינה לקונסרבטיבים

בשיחה עם מנהיגי התנועה הקונסרבטיבית הודה סגן ראש הממשלה כי "אין שוויון דתי בישראל". על הכותל אמר כי הוא מוטרד מכך שהפך לבית כנסת, ועל הגיורים: "תודה לאל שלא הייתה רבנות, כשרות המואביה רצתה להצטרף לעם ישראל"

קובי נחשוני
פורסם: 04.02.10, 10:45

סגן ראש הממשלה, השר דן מרידור, נועד אתמול (יום ד') עם מנהיגי התנועה הקונסרבטיבית בארצות-הברית, שהגיעו לביקור בזק בישראל בעקבות מה שהגדירו כ"הידרדרות ביחסי דת ומדינה". מרידור, שסבור היה כי השיחה נשארת בדל"ת אמות, אמר כי גם הוא אינו מרוצה מיחס הממשלה לתנועה המסורתית, והוסיף: "אני מזדהה אתכם לגמרי".

 

"הייתי משנה את הסטטוס-קוו (בנושאי דת ומדינה) אם רק הייתי יכול", אמר השר, "אם הייתה בכנסת הצבעה חשאית, אין לי ספק שעמדתכם (הקונסרבטיבים) הייתה זוכה לרוב. אין שוויון דתי בישראל ואין שוק חופשי, זה מטריד, אך לא ניתן לשנות מצב זה בשל אילוצים פולטיים". 

 

כדוגמה לכך ציין מרידור שהמדינה אינה מאפשרת נישואים אזרחיים, ומחה: "זה מטורף לגמרי שמי שלא יכול או לא רוצה להתחתן באמצעות הרבנות נאלץ לנסוע לחו"ל על מנת להתחתן. תודה לאל שלא הייתה רבנות ראשית כאשר רות המואביה רצתה להצטרף לעם ישראל".

 

אחד האירועים שהסעירו את יהדות העולם בחודשים האחרונים הוא מעצרה של נופרת פרנקל מארגון "נשות הכותל", על שנשאה ספר תורה כשהיא עטופה בטלית ברחבה העליונה של האתר הקדוש. "מטריד אותי מאוד מה שקרה לכותל המערבי", הביע השר מרידות את הזדהותו, "הפכו את הכותל לבית כנסת. זה לא צריך להיות בית כנסת. זה אתר לאומי. מה שקרה לכותל מרחיק אנשים". סגן ראש הממשלה סיפר כי באותו שבוע שבו אירעה התקרית הוא היה במקום ואף שוחח בעניין עם רב הכותל והמקומות הקדושים, אך האחרון רואה את הדברים אחרת ממנו.  

 

הקונסרבטיבים: היחס כלפינו משפיל

חברי המשלחת הקונסרבטיבית הזהירו בפגישה כי יחסי דת ומדינה בישראל מעמידים בסכנה אמיתית את קשריה עם יהדות ארה"ב. "ישראל יקרה לנו", אמר מנהיגי הפדרציה היהודית בניו ג'רסי, ביל ליפסי, "אנחנו ציונים, תומכים רבי שנים בממשלות ישראל ובמדיניות ישראל – אבל זהו, הגיעו מים עד נפש. לא ייתכן שהרבנים שלנו לא יוכרו כאן, שהגיורים שלנו לא יכובדו כאן, שהזרמים הלא-אורתודוכסיים בישראל, והתנועה המסורתית בפרט – יזכו כאן ליחס כה מפלה ומשפיל.

 

"אם באיזשהי מדינה בעולם הייתה נעצרת אישה יהודיה בגלל שביקשה למלא מצווה – היינו כולנו, בכל רחבי ארה"ב, מפגינים מול אותה שגרירות. לא היינו נותנים להם מנוח. והנה כאן, במדינת ישראל, באחד המקומות

הקדושים במדינת ישראל, בכותל היהודי המהווה עבור כולנו סמל כה חשוב, נעצרת יהודיה, על ידי שוטר יהודי, במדינת היהודים, רק משום שביקשה למלא מצווה – להתעטף בטלית".

 

מנכ"ל הקרן ליהדות מסורתית בארה"ב, דיוויד ליסי, אמר בעקבות הפגישה: "אנחנו מאוכזבים. נפגשנו עם סגן ראש ממשלת ישראל, והנה אנו למדים שהמנהיגות הרשמית של ממשלת ישראל לא מסוגת לטפל בבעיה כה רצינית וכה כאובה המעיקה באופן חריף כל-כך על יהדות ארה"ב".

 

מנכ"ל התנועה המסורתית בישראל, עו"ד יזהר הס, הוסיף: "אני סבור שהמנהיגות הפוליטית בישראל מתעלמת מרעידת האדמה שפוקדת את יחסי ישראל והיהדות באמריקה. האפליה המתמשכת, המשפילה, המקוממת ולפעמים גם המרושעת של הזרמים הלא אורתודוכסיים בישראל הגיעה לנקודת השבר. ישראל לא יכולה להוסיף ולהיות המדינה היחידה בעולם המערבי בה אין חופש פולחן ליהודים".

 


תגיות: דן מרידור | גיור | קובי נחשוני

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©