שתף קטע נבחר

מצרים: "פייסבוק - סכנה לתרבות המוסלמית"

פוסקי הלכה בכיר במצרים קוראים לחברה המצרית לחדול מלהשתמש באתר פייסבוק, בהיותו כלי לקיום "קשרים פסולים מבחינה הלכתית"

פוסקי ההלכה נגד פייסבוק: ראש ועדת פסקי ההלכה לשעבר באוניברסיטת "אל-אזהר" בקהיר, השייח עבד אל-חמיד אל-אטרש, פירסם אתמול פסק הלכה נגד הרשת החברתית הגדולה בעולם, אשר גורר אחריו גלי תגובות במצרים. היומון "אל-קודס אל-ערבי" היוצא לאור בלונדון דיווח הבוקר (חמישי) כי פסק ההלכה אוסר על שימוש באתר.

 

אל-אטרש סקר בפסיקתו את הסכנה שבכניסה לאתר. הוא אמר כי פייסבוק הוא "כלי הרסני" שכן באמצעותו ניתן לקיים "קשרים פסולים מבחינה הלכתית". "בזמן שאחד מבני הזוג משקיע את מלוא מאמציו בעבודתו, בן הזוג השני, אם יש לו זמן פנוי ואין לו מצפון, יכול לקיים קשרים לא לגיטימיים".

 

סכנה למשפחה המצרית?

דבריו של אל-אטרש אינם נאמרים בחלל ריק אלא מסתמכים, בין היתר, על מחקר חברתי שקיים לאחרונה "המרכז הלאומי למחקרים חברתיים" במצרים.

 

מחקר זה, שנמשך מספר שבועות, העלה כי "אחד מכל חמישה מקרים של גירושין נגרם בשל העובדה שאחד מבני הזוג מגלה שלשני היה קשר עם גורם אחר באינטרנט, באמצעות הפייסבוק. האתר הקל על רבים לבגוד בבני זוגם, שכן הוא גרם לאלה שחשו במצוקה ובשיעמום לחפש בקלות אדם אחר ולקיים עימו קשרים הרחוקים מאלה הלגיטימיים".

 

עוד קבע המחקר כי "רבים מגולשי האתר הצליחו למצוא את אהבותיהם הראשונות ואת קשריהם הקודמים ושיקמו את יחסיהם מחוץ למשפחה. דבר זה גורם לסכנות המאיימות על החיים הזוגיים של המשפחה המוסלמית". המחקר הצביע עוד על עלייה בשיעור הגירושין בעקבות בגידות שנגרמו דרך האינטרנט, ויעץ מפורשות לקוראיו שלא להיכנס לפייסבוק.

 

פצצת זמן מתקתקת

אל-אטרש התבסס על מחקר זה וקבע כי "לאחר התפשטות השחיתות המוסרית בין הצעירים והצעירות והשימוש באתר שהביא להרס בתים ופירוק משפחות, אין להיכנס לאתר זה. הדבר מאיים בפירוק כולל של החברות הערביות והמוסלמיות".

הפוסק הציג את האתר כחרב פיפיות - מצד אחד הוא יכול לסייע בהכשרת הלבבות לטובת אללה והידוק החברות ומצד שני ניתן לעשות בו שימוש לטובת אהבה אסורה וקשרים לא לגיטימיים אחרים, טען.

"מי שנכנס לאתר זה הוא חוטא ומי שמביט בו חוטא אף הוא", פסק אל-אטרש, וקרא לראשי המשפחות "לשים לב לפצצת הזמן המתקתקת הנמצאת בביתם ועלולה להחריב את הכל".

 

אך לא רק הוא הזהיר מפני פייסבוק. אימאם מסגד "אבו בקר" בקהיר, השייח חוסאם אחמד, אסר אף הוא להיכנס לאתר וציין כי "הקוראן עצמו הזהיר מכך". בכיר במשרד ההקדשים במצרים, השייח סאלם עבד אל-ג'לי, הזהיר אף הוא ממצאי המחקר ואמר כי המחקר "מהווה אות אזהרה לחיי החברה שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים