אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

דריכות

הכניסה למתקן באשקלון צילום: גדי קבלו
הכניסה למתקן באשקלון צילום: גדי קבלו
 
מתקן קצא"א באשקלון צילום: צפריר אביוב
מתקן קצא"א באשקלון צילום: צפריר אביוב
 
 


 

הוסר החשש למטען ליד מתקן קצא"א באשקלון

טלפון נייד שהתגלה במקום חשוד במשאית בכניסה למתקן עורר את חשדם של השומרים, שהזעיקו כוחות גדולים של משטרה. המיכלית בודדה עד לרדיוס של חצי קילומטר, ואחרי בדיקה התברר כי אין מטען

שמוליק חדד
פורסם: 08.02.10, 10:26

המשטרה חוזרת לשגרה בעקבות חשש שהוסר למטען במתקן קצא"א (קו צינור הנפט אילת-אשקלון) באשקלון, שבו מאוכסנים מאגרי גז ודלק גדולים. כוחות גדולים הוזעקו למקום הבוקר (יום ב') בעקבות דיווח על חשד למטען חבלה מתחת למיכלית דלק. במקביל, קיבלו קציני הביטחון במפעלים הסמוכים הוראה להגביר כוננות. בסופו של דבר התברר כי ה"מטען" הוא איתוראן - מכשיר לאיתור מכוניות גנובות.

 

מחקירה ראשונית עולה כי מכשיר שנמצא על המיכלית במקום שעורר חשד למטען. המשאית הגיעה למקום דרך מחסום תרקומיא באזור חברון. היא נבדקה במחסום, אך לא התגלה דבר. היא עברה גם את המחסום הראשון במתקן באשקלון ללא כל בעיה. בבדיקה מדוקדקת יותר שנערכה למשאית לפני השער השני התגלה המכשיר, שעורר את חשדם של השומרים. בסופו של דבר התברר כי לא מדובר במטען.


אנשי ביטחון באזור המתקן (צילום: צפריר אביוב)

 

בעקבות החשש, המשטרה סגרה לתנועה את החלק הדרומי של אזור התעשייה של אשקלון, בו נמצאים מתקנים רגישים. עובדים במתקן סמוך סיפרו: "התבקשנו להישאר צמודים למקומות מוגנים ולא להסתובב באזור. כל הכניסות והיציאות נחסמו".

 

יש לציין כי עיריית אשקלון מנהלת בשנה האחרונה מאבק בקצא"א, בכל נושא מיכלי הדלק שהוקמו במקום וחוות הגז שהועברה ברובה מפי גלילות. הממונה על איכות הסביבה בעיריית אשקלון, יורם שפר, אמר עוד לפני שהתגלה שלא מדובר במטען: "האירוע הזה ממחיש את הטענות שלנו בדבר חוות הגז, שאינה אמורה להימצא שם ,והמיכלים הרבים שנבנו שם ובתוכם מאוחסנים מאות אלפי ליטרים של דלק. התרענו על כך ועל הימצאותם של מתקנים דומים באזור".


בסוף התברר שלא מדובר במטען (צילום: צפריר אביוב)

 

בקצא"א נמצאים מיכלי דלק גדולים, ובמקום יש גם חוות גז. לאחרונה נבנה באתר מסוף שאליו מגיעים מן הים חומרים המשמשים את המתקן.

 לקצא"א יש גוררת שבה היא משתמשת כדי להביא את החומרים הללו מן הים אל תוך המתחם עצמו.

 

במאי 2002 נעשה ניסיון לפגוע בחוות הגז והדלק בפי-גלילות. מיכלית דלק התפוצצה בלב חוות הדלק והגז פי גלילות, למרבה המזל איש לא נפגע. בחקירה התברר כי מטען החבלה הוטמן במיכלית בשעת לילה, בעת שחנתה במגרש חנייה באזור התעשיה בחולון. כמו כן חושדים במשטרה כי המחבלים צפו במשאית בעת שהיא נכנסה לאתר, וכשההתחברה למתקן התדלוק, התקשרו לטלפון הסלולרי שהיה מחובר למטען – וכך הפעילו אותו.

 


תגיות: אשקלון | מטען

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as18-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©