אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

סלט יווני

הפגנה ביוון נגד הרפורמה הכלכלית. לחץ מכל הכיוונים צילום: AP
הפגנה ביוון נגד הרפורמה הכלכלית. לחץ מכל הכיוונים צילום: AP
 
 


אפליקציות כלכלה לנייד שלך
 

יוון נערכת לאחת השביתות הגדולות בתולדותיה

ממשלת יוון התחייבה להעלות את גיל הפרישה, להעלות את מסי הדלק ולהאיץ רפורמות כלכליות חדשות - ובתגובה הכריזו ועדי העובדים הגדולים על שביתת ענק. במסגרת השביתה, יושבתו כל הטיסות אל ומיוון. חובות המדינה - פי 4 מהמותר למדינות באיחוד האירופי

סוכנויות הידיעות
עדכון אחרון: 10.02.10, 00:42

יום לפני שנפתחת שביתת ענק במגזר הציבורי ברחבי יוון כנגד "תכנית הצנע" של הממשלה - גורמי ממשל רשמיים במדינה שוב התחייבו אתמול (ג') להעלות את גיל הפרישה לפנסיה, להעלות את המסים על הדלק ולהאיץ את הרפורמות שהתחייבו להן, בניסיון להרגיע את השווקים הפיננסיים. ראש הממשלה ג'ורג פפנדראו, אמר בישיבת הקבינט של ממשלת יוון כי הרפורמות "חייבות לנוע קדימה במהירות גבוהה יותר".

 

 

"המטרה העיקרית שלנו כרגע היא הצלת הכלכלה והפחתת החוב הלאומי, עלינו לעשות זאת בעזרת הפתרונות ההוגנים ביותר שיגנו - עד כמה שאפשר - על המעמדות החלשים ועל מעמד הביניים", הסביר פפנדראו, שאמור להיפגש היום (ד') בפריז עם נשיא צרפת ניקולא סרקוזי, לפני הפסגה של מדינות אירופה הצפויה ביום חמישי.

 

לא רק ביוון
אירופה במשבר: מה יציל את הכלכלות הקורסות / כתבי "ידיעות אחרונות"
תוכניות החירום שהציגו יוון, פורטוגל וספרד, שנקלעו לחובות עתק, גררו הפגנות סוערות. באירופה חוששים: הממשלות לא יצליחו להתמיד בקיצוצים - ויגיעו לפשיטת רגל
לכתבה המלאה

תחת לחץ כבד מצד שותפיה לאיחוד האירופי וספקולציות של השוק שטלטלו בחדות את עלויות ההלוואות של יוון, ממשלת השמאל-מרכז היוונית של פפנדראו התחייבה לתכנית צנע ארבע-שנתית שתרסן את הגרעון התקציבי העצום שממשיך לגדול. היא הודיעה על קיצוצים של 2 מיליארד אירו בהוצאה הציבורית עד כה ומקווה לגייס 5 מיליארד אירו נוספים ממסים וממאבק במתחמקים מתשלום מס.

 

שר העבודה והביטוח הסוציאלי ביוון, אנדראס לאוורדוס, הודיע היום על העלאה דו-שנתית של גיל הפרישה הממוצע, שיגיע ל-63 עד לשנת 2015. "הסיטואציה היא דרמטית, והתגובה שלנו ברורה. אנחנו משנים את מערכת הביטוח הסוציאלי במדינה כדי לשמור אותה בחיים ולאפשר לה עתיד", אמר לאוורדוס.

 

שר האוצר, ג'ורג' פאפאקונסטנטינו, מסר כי בעקבות העלייה במחירי הדלק, בנזין יעלה 14 סנטים אירופאים יותר לליטר, כשמחיר הדיזל יעלה ב-6 סנט לליטר. ההעלאה אמורה להכניס 934 מיליון אירו נוספים בשנה לקופת המדינה.

 

המפלגה הסוציאליסטית, בראשה עומד פפנדראו, נבחרה לפני 4 חודשים, והתחייבה להקפיא משכורות, להעלות את גילאי הפרישה ולחתוך את תגמולי ההשתלמות שמהווים נתח גדול ממשכורת העובדים בשירות הציבורי, אך היא נמנעה מקיצוצי שכר או פיטורים נוספים בשירות הציבורי שמעסיק 750 אלף בני אדם. ואולם, הרפורמות שהוכרזו עד עתה הצליחו לעורר זעם בקרב ועדי העובדים הגדולים - שקראו לשביתה בת 24 שעות בכל רחבי המדינה.

 

במסגרת השביתה, כל הטיסות אל ומיוון יושבתו - בעקבות העובדה שגם פקחי הטיסה שובתים. הוועדים הודיעו כי הן נמלי התעופה הבינלאומיים והן המקומיים יושבתו לחלוטין. במקביל חוסמים החקלאים היוונים את הכבישים הראשיים שוב ושוב בחודש האחרון, בדרישה לקבל סובסידיות ממשלתיות.

 

השביתה אף תשפיע על בתי החולים הממשלתיים, על בתי הספר, על משרדי רשויות המס ועל משרדי הרשויות המקומיות. העובדים במגזר הפרטי כבר הודיעו על שביתה משלהם - שתיערך ב-24 לפברואר.

 

חובותיה של יוון עומדים על 420 מיליארד אירו - 12.7% מהתמ"ג שלה בשנת 2009 - חוב שגדול פי 4 ממה שהאיחוד האירופי מתיר למדינות החברות בו. מומחים טוענים כי יוון תזדקק לחילוץ כספי מהאיחוד האירופי, אבל באתונה מתעקשים כי הם יכולים להילחם במצב לבדם ושהאמצעים בהם הממשלה נוקטת יפחיתו את הגרעון מתחת לקו 3% עד לסוף שנת 2012.

 

בנק ההשקעות של אירופה, המלווה של האיחוד האירופי, מסר היום כי על פי חוקי הבנק הוא אינו יכול לחלץ כספית את יוון או כל מדינה אירופאית אחרת שאינה מסוגלת לשלם את חובותיה.

 

ביום חמישי צפויים להיפגש ראשי האיחוד האירופי בבריסל. החדשות על הגעתו לפגישה של ז'אן קלוד טרישה, נשיא הבנק המרכזי של אירופה, עוררו גל של ספקולציות בנוגע לאפשרות שראשי המדינות יגיעו לפיתרון משותף בנוגע ליוון.

 


פרסום ראשון: 09.02.10, 19:37

 

תגיות: יוון

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

חדשות וכתבות בנושאי כלכלה בעולם. בכלל זה שוקי הון בעולם, וול סטריט, סחורות (נפט,זהב), מיזוגים ורכישות, מטבע זר.
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as31-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©