שתף קטע נבחר

LG T-380 מרתון: נייד שרץ למרחקים ארוכים

ענקית האלקטרוניקה מציגה מחשב UL חדש, בעל זמן סוללה של כמעט עשר שעות, משטח עכבר רב מגע ומעבד חסכוני, לצד כרטיס מסך חלש מאוד. כיצד יעמוד המרתון במירוץ? בדקנו

החיים טובים. תשאלו אפילו את LG. השמש זרחה, הציפורים צייצו ומחשב Ultra Light חדש נולד: החברה הקוריאנית משיקה את הבן החדש לסדרת המחשבים הקלים שלה – המתהדר בשם t-380 מרתון.

 

מקור השם בשליח שרץ עשרות קילומטר ממרתון לאתונה, כדי לבשר את דבר נצחונה של יוון בקרב ההיסטורי. באותה צורה, מתוכנן גם המחשב החדש לפעולה ממושכת במיוחד. האם יישא את בשורת ניצחון?

 

בכל הנוגע למחשוב אישי, LG אינה יצרנית פורצת דרכים. החברה מייצרת כמעט כל מוצר אלקטרוניקה ביתי שניתן להעלות על הדעת. בכל קטגוריית מוצר תשתדל החברה להציג מוצרים לטווח הביניים, שמציגים איזון טוב בין איכות למחיר. המרתון נאמן למסורת זו, אך מציג גם כמה תכונות וחידושים אשר יכולים לעשות אותו למתחרה נמרץ יותר בקטגוריה.

 

עיצוב וממשק

המחשב נאה מאוד, ונראה מבחוץ כמו קלסר מהודר. הוא מאוד אלגנטי ונעים לעין. גבו החרוץ בתלמים עדינים, עושה אותו גם נעים למגע וגם – לראשונה מזה זמן רב, לא מגנט בוהק לטביעות אצבע. בדומה לשאר מתחריו בקטגוריה, גם הוא דק במיוחד וקל משקל – רק 1.89 ק"ג.

 

כשפותחים אותו מגלים מקלדת מרווחת, וסביבה כמעט שום כפתור נוסף. למרתון יש רק כפתור הפעלה וכפתור הפעלה מהירה - שמעלה מערכת הפעלה קלה מסוג splashTop. מרחב המקלדת כסוף ונראה יוקרתי במבט ראשון, אך עם המגע מתגלה כמוצר פלסטיקי משהו, עממי יותר.

 

המסך נפתח בזווית קהה דיה לעבודה נוחה על הברכיים. ציריו נראים עדינים למדי ובצדם זוג כיפות כסופות מעוצבות עליהן נכתב "mobile entertainment". האמנם? נבחן לעומק הצהרה זו בהמשך.

 

ל-380 יש מסך 13.3 אינץ' בעל בהירות גבוהה – דבר המאפשר לו לעבוד בבירור גם תחת אור ישיר. המסך פועל ברזולוציה מקסימלית של 1366 על 768 פיקסלים. מאחורי המסך נמצא פאנל LCD בתאורה אחורית שתוכנן להיות חסכוני ככל האפשר. התצוגה ברורה ואיכותית, כמצופה מהמוצרים בקטגוריה זו.

 


t-380 מרתון: אלגנטי וחסכוני

 

LG הצליחו לבנות למרתון מקלדת נוחה, בעלת מקשים גדולים מאוד יחסית לאופנה האחרונה בשוק הניידים – מקשים קטנים ומופרדים זה מזה. מקשי המרתון נראים צפופים, אולם מבנה מעוגל של חזית כל מקש מאפשר הקלדה נוחה. מאידך, המקשים מרגישים מאוד, אבל מאוד פלסטיים ושבריריים. החיבור של כל מקש לתושבת שלו בעל תחושה רופפת משהו, וגם תורם לקולניות ההקלדה.

 

כל כפתורי המדיה והפונקציות של המחשב הוחלפו בתפקודים משניים של המקלדת – בעלי המרתון הולכים ללחוץ הרבה על מקש ה- Fn. למרות זאת, כל המקשים הם בגודל הנכון, אולי למעט כפתורי ctrl שנותרו קצת קטנים ביחס לתדירות השימוש בהם.

 

כמו יצרניות אחרות, גם LG עודנה מדגישה את גודלו של כפתור caps lock ביחס למקשים סביבו. מעניין מתי יחדלו היצרניות ממנהג זה, ויקטינו אותו, לטובת מקשים אחרים.

 

למרתון יש משטח עכבר מעולה – תגובותיו וגודלו הם מהטובים שבדקנו לאחרונה. המשטח, המובנה בגוף המחשב, משלב יכולות רב מגע והוא נטול כפתורים פיזיים – דבר אשר מצריך הסתגלות קצרה. המשטח מאפשר תקריב לתמונות בתנועת צביטה, גלילה אנכית ואופקית במחוות יד פשוטות. יופי.

 

בגלל היעדר הכפתורים אמנם אין רעש כשלוחצים – תחת זאת, התקן מכני מתחת למשטח, מפעיל מנוע רטט זעיר כדי שתקבלו משוב ללחיצתכם. הפידבק מורגש ואף נשמע - אנחנו מצאנו את הרעש מעט מעצבן, מעין נהמה מכנית מיותרת.

בגלל גודלו של המשטח, עשוי המשתמש ללחוץ או לגעת בו בטעות בעת הקלדה ממושכת. כדי לפתור בעיה זו, ניתן לכבות אותו בעת הצורך.

 

מולטימדיה ומחברים: שלום לכונן

למחשב זוג רמקולים המותקנים בחזית חלקו התחתון. במבט ראשון נראה לנו המיקום תמוה במקצת, אולם לאחר האזנה ממושכת לאלבום של porcupine tree דרכם, גילינו כי איכותם מעולה ועוצמתם המקסימלית גבוהה מהמצופה ממחשב נייד.

 

תורמים משמעותית לאיכות השמע הם מעבד הצליל srs wow hd ומעבד צליל היקפי srs trusurround, המותקנים במחשב.

 

הכיתוב בצידי המסך הבטיח, כאמור, mobile entertainment. אם לשפוט לפי איכות התצוגה והשמע, נראה כאילו המרתון רץ בכיוון הנכון. מאידך, מולטימדיה היא יותר מאשר התוכן עצמו, אלא גם אמצעי הקלט בו נצרך, ול-380 שדדו את הכונן האופטי.

 

אז נכון שמחשוב ענן נמצא ממש מעבר לפינה, ובעתיד כל התוכנות שנרכוש יגיעו מהרשת, אך מה אם חשקה נפשכם בהכנת דיסק אוסף לטיול משפחתי? להתקין תוכנה מקורית שרכשתם טבין ותקילין? לצפות בסרט בפורמט המיושן אולי אך העדיין נפוץ למדי - DVD? לפטופ אמור לאפשר לכם לעשות זאת.

 

היחידים שלא נושאים כונן אופטי הם נטבוקים, כי פשוט אין בהם מקום – וניידי חברות חמדניות כמו אפל, שרוצות שתקנו כונן נפרד. יש יצרניות כמו לנובו אשר כוללות את הכונן בתחנות עגינה שולחניות עבור מחשבי ה-UL שלהן, או כמו אסוס המצרפות אותו כמתנה בערכה בחלק מהדגמים, אולם יש גם מחשבים בעלי כונן אופטי בקטגוריה זו.

 

היעדר כונן אופטי היא עובדה הגורעת מיכולות המולטימדיה של המחשב ופוגעת בגמישות הפעולה שלו. מחשבים בקטגוריה אמנם לא מצויידים כולם בכונן, אבל גם לא מתוארים כמחשבי מולטימדיה.

 

למרתון מספר פונקציות משניות שימושיות, כמו זכוכית מגדלת לסקירת טקסט, חיבור לתצוגה חיצונית, מידע מערכת בלחיצת כפתור (זמן סוללה, ניצול זיכרון ועוד) ושני מקשים הניתנים לתכנות עצמי בתור קיצור דרך להפעלת תוכנה או קישור.

 

ראויה לציון גם מצלמת המחשב, ברזולוציית 1.3 מגה פיקסל. המצלמה מחוברת לתוכנת cyberlink YouCam, המאפשרת וידאו – צ'אט נוח ומהנה בשילוב רגשונים מצויירים.

 

סט השקעים של המרתון הוא מה שמצופה ממחשב מסוגו – 3 שקעי usb, יציאת RJ-45, קורא כרטיסים משולב לכרטיסי XD/SD/MMC/MS/MS Pro , יציאת HDMI, יציאת VGA, שקעים לאוזניות ולמיקרופון וחריץ למנעול קנזינגטון.

 

ל-380 יש מערכת הפעלה משנית (splashTop, מבוססת לינוקס) דרכה מופעל מרכז Smart, אוסף התוכנות של LG במחשב.

 

למערכת כפתור הפעלה משלה, הנמצא בפינה השמאלית העליונה של המחשב. בתוכה תמצאו כלי ניהול תצוגה, קבצים, תפקודי מולטימדיה, גלישה, גיבוי, פתרון תקלות ואבטחה.

 

אבטחה חלקית

מוזר שתחום האבטחה חלקי למדי בחבילת המרתון. בישראל אין יותר מדי מודעות למנעולי קנזינגטון, ולאבטחה פיזית באופן כללי.

 

זאת, בעיקר משום שלא פעם שמע כותב סקירה זו את המשפט: "רגע, ויש לו קורא טביעות אצבע?" כשהמליץ על מחשב נייד למתעניין זה או אחר. קורא שכזה נוח יותר מכל הקשת סיסמה. לחליפין, LG יכלה לשלב תוכנה לזיהוי פנים במצלמת המחשב, וחבל שלא עשתה כן.

 

ביצועים חזקים, גרפיקה חלשה

למרתון יש מעבד דו-ליבתי מדגם אינטל u-4100, במהירות 1.3 גיגהרץ, אשר פועל במתח נמוך במיוחד (מעבד ulv) המעבד מסוגל להפעיל מספר יישומים במקביל ובצורה טובה וחלקה מעל למערכת ההפעלה העיקרית של המחשב – חלונות 7. הכונן הקשיח הוא בנפח 320 גיגהבייט, ובמהירות 5,400 סל"ד – מרחב אחסון די והותר עבור רוב המשתמשים. למרתון יש ארבעה גיגהבייט זיכרון במהירות 800 מגהרץ. חשוב לזכור כי גיגה אחד מתוך אלה, מוקדש באופן ייעודי למערכת ההפעלה.

 

כרטיס הרשת, מטיפוס 802.11N, קולט רשתות אלחוטיות בצורה טובה מאוד. הכרטיס שופר על ידי LG כדי להעניק ל-380 טווח קליטה ארוך יותר. כשחיברנו את המרתון לרשת אלחוטית שאינה יציבה במיוחד, הוא הציג ביצועים מעט טובים יותר מאשר מחשב נייד בעל כרטיס סטנדרטי (מתבטאים בעדכון מהיר יותר של מהירות חיבור וגלישה רציפה יותר).

 

על מנת להציג את המחשב במחיר תחרותי היה על החברה לוותר על כמה תכונות, יכולות ומאפיינים. הרבה מאותם ויתורים אינם מורגשים במיוחד – אבל אחד מהם בעייתי: המעבד הגרפי, מדגם אינטל gma 4500.

 

בעוד יצרני הנטבוקים מהדור החדש, מתחילים להתקין מעבד ION מתוצרת nVidia, אשר מקנה למוצריהם יכולות גרפיות המזנבות באחיהם הגדולים הלפטופים, LG התקינה ב-380 מעבד גרפי חלש.

 

למה אני צריך מעבד גרפי חזק? ישאל המשתמש החכם. מחשב UL לא נועד למשחקים, או ליישומים גרפיים מתקדמים.

מצד שני, כיום, מעבד גרפי חלש משפיע גם על הפעולה השוטפת של המחשב. כמעט לכל פעולה שלכם על המחשב יש רובד גרפי: גלישה, צפיה במצגת וסרטון או הפעלת תוכנה, או אפילו מערכת ההפעלה שיודעת לנצל לצרכיה מעבד גרפי רדום שאינו עסוק במטלה אחרת.

 

המעבד הגרפי מבצע את הרובד הגרפי בעצמו, ובכך מקל על עבודת המעבד המרכזי. גרפיקה התלויה במעבד מאיטה ותובעת ממנו משאבים. ולכן, השאיפה לרכוש לפטופ בעל מעבד גרפי עצמאי ומוצלח, היא הגיונית גם עבור מי שאינו חובב משחקים.

 

למרות זאת, לא גילינו נפילה בביצועי המחשב בתפקודים סטנדרטיים – חלונות 7 פועלת בצורה חלקה.

מבחן בתוכנה סינתטית (3Dmark06) הציג ציונים נמוכים מאוד בתחום הגרפיקה – רק 715 נקודות, דבר מובן למדי בהתחשב במעבד הגרפי. סריקת המערכת של חלונות 7 נתנה לו ציון כולל של 3.3 (3.8 למעבד). מבחן תוכנת PCmark05 הציג נתוני ביצועים טובים למדי - 2,955 נקודות.

 

מבדיקתנו עלה, כי יישומים סטנדרטיים פועלים על המחשב בצורה מעולה, כולל סרטי HD וקבצי מולטימדיה אחרים. מאידך, כשניסינו להתקין ולהפעיל עליו משחק מחשב בעל גרפיקת תלת ממד של ממש כמו call of duty, הזדקף המחשב על רגליו האחוריות והזכיר לנו שזה לא בדיוק תחום ההתמחות שלו.

 

סוללה ופליטת חום: ממשיך לרוץ

המרתון עוצב ונבנה לחיסכון – ובהצלחה רבה. המסך תוכנן לצריכת חשמל נמוכה, המעבד חסכוני ויעיל, ואין לו מעבד גרפי תובעני. כמו נטבוק, בעצם. כדי להפוך את המחשב לנייד במיוחד, הוסיפה לו LG סוללה דחוסה של שמונה תאים בתור סטנדרט.

 

רוב יצרני ה- UL מוכרים את מחשביהם עם סוללות ששה תאים, המספיקות לזמן עבודה של שבע – שמונה שעות בממוצע. היתרון בסוללת שמונה תאים הוא עצום: זמן הסוללה כמעט ומגיע לסף עשר השעות פעולה (תשע שעות ו-45 דקות), בשימוש ממוצע - גלישה, כתיבת טקסט, צפייה בסרטונים ברשת והאזנה למוזיקה.

 

הודות לסוללה ולתכנון החסכוני, המרתון יכול להיות בן לויה מצויין לטיסה טרנס אטלנטית, או ליום ארוך של פגישות עבודה.

 

פעולת המחשב שקטה מאוד, על אף שהמאוורר שלו פועל ברציפות. ניתן לבחור לו מצב פעולה, לאוורור שקט או רגיל. לדעתנו, גם המצב הרגיל שקט דיו, ולא מפריע לסביבה או למשתמש. אין אף נקודה שמתחממת באופן בולט בגוף ה-380 גם בפעולה מאומצת.

 

סיכום

פירוש השם LG הוא Life's Good. שם מעט יומרני לתאגיד מסחרי ענק – אולם במקרה של ה-380 אנו מסכימים: המרתון הוא מחשב עסקי מתקדם בעל עיצוב מרשים, מקלדת נוחה וביצועים סבירים, במחיר של מחשב נייד בסיסי. נשמע כמעט טוב מדי מכדי להיות אמיתי.

 

חשוב לזכור שכשמו כן הוא: רץ למרחקים ארוכים ולא מרים משקולות. כל מי שמתכנן להפעיל מעליו תוכנות תובעניות מבחינה גרפית צפוי להתאכזב. מאידך, משימות יומיומיות כמו גלישה, עיבוד תמלילים, שימושי מולטימדיה בסיסיים ודומות – יבצע ה-380 בצורה מכובדת וראויה. חבל שלמחשב אין כונן אופטי שמעניק יותר גמישות הפעלה.

 

מחירו של המרתון מוריד את מחשב ה-UL המצויד מתיקו של המנהל לתיקו של הפועל.

 

המחשב מומלץ למי שעדיין מתלבט אם לקנות נטבוק ולוותר על ביצועי מחשב נייד, ושלל מראש את קטגוריית ה-UL בגלל המחיר. מזה זמן רב שלא הציגה LG מחשב נייד שיכול להשפיע על קטגוריית ה-UL בצורה שכזו, במיוחד לאור הרגלי התמחור הנהוגים בשוק הישראלי.

 

LG T-380-rb1 Marathon

ציון:

 

מחיר מומלץ לצרכן: 3,990 ש"ח, עם אחריות לשנה של היבואן הרשמי, ח.י. אלקטרוניקה

 

יתרונות: מחיר, זמן סוללה, עיצוב, פליטת חום נמוכה, משטח עכבר ופריסת מקשים

חסרונות: היעדר כונן אופטי, מקשים שבריריים, משטח עכבר שנוהם, מעבד גרפי חלש

שורה תחתונה: שחקן מרענן בקטגוריה עם תמורה מצוינת למחיר

 

מפרט טכני

מידות/משקל: 327X236 מ"מ, עובי 34 מ"מ / 1.89 ק"ג עם סוללת 8 תאים

מעבד: intel u-4100 core 2 duo 1.3Ghz

זיכרון: 4GB

כונן קשיח: 320GB

תצוגה: מסך בגודל 13.3 אינץ', 1366X768 פיקסלים

מעבד גרפי: intel GMA 4500

ממשקים: HDMI, VGA, 3xUSB, קורא כרטיסים 5 באחד, אוזניות, מיקרופון, חריץ מנעול קנזינגטון, מצלמת רשת

תקשורת: 802.11b/g/n, Bluetooth

 

לדף המוצר באתר היצרן

 

לכל סקירות הניידים

 

פתחתם כבר תיבה במייל של המדינה?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים