שתף קטע נבחר

במקום השולחני: HP ProBook 4510s

ProBook 4510s הוא מחשב נייד שאיננו באמת נייד - אתם לא תרצו להתרוצץ איתו יותר מדי. אבל הוא מציע שילוב מספק בהחלט של נוחות, ביצועים ומחיר, למי שמחפש מחשב שינוע בעיקר בין חדרי הבית או למשרד וחזרה

המחשוב הנייד של ימינו הוא הכי נייד שהיה מעולם - ובכל זאת, עם כל הניידים הקומפקטיים, הדקים והזעירים, שמור עדיין מקום של כבוד ל"תחליפי השולחני" (Desktop Replacement או DTR בקיצור). אותם ניידים גמלוניים שנעים בעיקר בין הסלון לחדר העבודה ובין הבית למשרד.

 

ברוב אזורי העולם הקטגוריה הזו עדיין הכי פופולרית, למרות החסרונות האופייניים - המשקל והנפח הגדולים וזמן הסוללה הקצר יחסית. אבל לקהל הטיפוסי שלהם, שמזיז אותם בעיקר משולחן לשולחן, החסרונות הללו משניים בהשוואה ליתרונות המובהקים בנוחות, בביצועים ובמחיר נמוך.

 

המחשבים האלו מצויידים במקלדות רחבות ומסכים גדולים ולכן נוחים יותר; הם פטורים ממגבלות פיזור החום שמאפיינות מחשבים קומפקטיים, ולכן יש להם מעבדים חזקים יותר ולעיתים (כמו במקרה שלפנינו) גם מאיצים גרפיים מתקדמים יותר. והיתרון העיקרי שלהם - הוא מחירם.

 

אותו הדבר וקצת יותר

ProBook 4510s הוא מוצר כלאיים, דגם עסקי זול בגימור מהודר, שמשלב בין תכונות קלאסיות של DTR לכמה מוטיבים שראינו בעיקר בדגמי Ultra Thin כמו Acer 5810T.

 

יש לו מסך 15.6 רחב ברזולוציה של 1366x768 ובעל ציפוי אנטי-גלוס. הוא נראה טוב מאד - ללא ספק אחד היתרונות הבולטים של המחשב הזה. יש לו גם מקלדת מלאה (כולל Numeric Pad) ושטוחה לחלוטין. משטח המגע, כמו בדגם של אייסר, ממוקם קצת שמאלה מדי, וזה מוזר - אבל ממילא הכפתורים שלו מעצבנים ועדיף להשתמש בו עם עכבר.

 


 

מעבר לזה, הוא מצויד בכונן DVD-RW, ארבעה שקעי USB, יציאות VGA ו-HDMI, מיקרופון ואוזניות, חריץ לכרטיסי זיכרון וחריץ הרחבה מסוג ExpressCard. אין לו כפתורי קיצור ונוריות החיווי שלו לא מאד אינפורמטיביות, אבל בסך-הכל מדובר במחשב פונקציונלי מאד.

 

חזק בביצועים, בינוני בסוללה

אפשר לקבל את ה-4510 במגוון רחב של מפרטים, עם דגמים שונים של מעבדים, נפחי זיכרון ודיסק קשיח ומאיצים גרפיים - ממעבד אינטלי בסיסי (4500MHD) או כמו במקרה שלנו - עם מאיץ ATI Radeon HD 4330, אשר פותח למחשב זה אפשרויות אחרות לגמרי.

 


 

על Windows 7, עם מעבד 2.2GHz מסדרה T של Core 2 Duo ו-3GB זיכרון, היחידה שבדקנו לא רק הצליחה להריץ מצוין כל אפליקציה עסקית (PCMark 2005: 4659) אלא גם יישומים גרפיים מורכבים וכמה משחקים (3DMark 2006: 2846). זו לא ממש מכונת משחקים מתקדמת, אבל ביצועי התלת-מימד שתקבלו ממנה די מרשימים במונחים של מחשב נייד, וכמעט חסרי תקדים במחיר הזה.

 

זמן הסוללה הוא לא מהצדדים החזקים של המפרט הזה. HP מבטיחה שהוא מסוגל ל-5 שעות עבודה עם סוללת 6 תאים ו-7 שעות עם סוללת 8 תאים. אולי הנתונים האלה נכונים לגירסאות המוחלשות של הדגם - יחידת הבדיקה החזיקה 4 שעות של עבודה רגילה, והצליחה בקושי רב להציג סרט באורך מלא.

 

סיכום: האם ולמי כדאי?

בהתחשב בגוף הגדול והחזק, גודל המסך והעובדה שהמחשב הזה מגיע עם כונן אופטי, המשקל של 2.53 ק"ג הוא לא מוגזם - למרות שזה בפירוש לא מחשב שהייתם רוצים להתרוצץ איתו יותר מדי.

 

אם אתם מחפשים מחשב חזק ומרשים למראה שירבוץ רוב הזמן על שולחן זה או אחר, אז ProBook 4510s עשוי להיות בדיוק המחשב בשבילכם.

 

המחיר המומלץ לצרכן של 4900 ש"ח עבור יחידת הבדיקה שלנו, קצת גבוה לטעמנו, אבל מחיר השוק קצת יותר נמוך; באופן מעשי, תוכלו בהחלט להסתפק באחד המפרטים הפשוטים יותר ולשלם 500-1500 ש"ח פחות.

 

ציון:


 

מחיר מומלץ ליחידה שנבדקה: 4900 ש"ח כולל מע"מ ושנת אחריות עד הבית

מחיר השוק: החל מ-3200 ש"ח במפרט הבסיסי ביותר

 

בעד: מקלדת מלאה, נראה טוב, מסך מצוין, ביצועים מרשימים, תמחור סביר-זול.

נגד: גמלוני קצת, זמן סוללה בינוני, כפתורי משטח המגע מאד לא נוחים.

השורה התחתונה: חזק, יפה, מהיר ולא יקר.

 

מפרט טכני

מידות/משקל: 31.5x371x249.6 מ"מ/2.53 ק"ג

התצורה שנבדקה: Core 2 Duo T6670 2.2GHz, זיכרון 3GB DDR2-800

תצוגה: צג LED בגודל 15.6 אינטש 1366x768, ATI Radeon HD 4330, יציאת HDMI

אחסון: דיסק קשיח 500GB 7200rpm SATA, צורב DVD+RW

קישוריות: 802.11b/g/n + Bluetooth 2.1

ממשקים: VGA+HDMI, USBx4, אוזניות, מיקרופון, אתרנט 10/100/1000, ExpressCard, חריץ חמישה באחד לכרטיסי זיכרון

אספקת חשמל: ספק חיצוני, סוללת שישה תאים

 

למפרט המלא באתר היצרן


לכל סקירות הניידים


האם פתחתם כבר תיבה במייל של המדינה?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלגנטי וחזק, אך עם סוללה בינונית. hp 4510s
מומלצים