שתף קטע נבחר

ארגוני עובדים לבג"צ: דחה בקשת רשתות השיווק

ההסתדרות ואגוד לשכות המסחר טוענים כי בקשת רשתות השיווק לבטל את צו ההרחבה בענף, בטענה כי יפגע בתחרות, תבוא על חשבון שכר העובדים. בג"צ הורה אתמול למדינה להשיב תוך 30 יום לעתירת רשתות השיווק הפרטיות

ההסתדרות ואגוד לשכות המסחר הגישו היום (ד') בקשה לבג"צ לסלק על הסף את עתירתן של רשתות השיווק הפרטיות נגד צו ההרחבה בענף. ההסתדרות מבקשת, לחילופין, להעביר את העתירה לבית הדין לעבודה. אתמול הורה בג"צ למדינה להשיב בתוך 30 יום לעתירת הרשתות. ההסתדרות ואגוד לשכות המסחר טוענות כי העתירה אינה נוגעת כלל לתחום ההגבלים העסקיים ומציינות כי רשת טיב טעם כבר פנתה בעניין לרשות ההגבלים העסקיים, שהשיבה כי אינה מוצאת לנכון להתערב בנושא.

 

 

הצו, שנחתם על-ידי שר התמ"ת, בנימין (פואד) בן-אליעזר, מרחיב את הוראות ההסכם הקיבוצי הענפי שנחתם לפני מספר חודשים בין ההסתדרות לאיגוד לשכות המסחר, בו חברות הרשתות שופרסל והרבוע הכחול.

 

לטענת הרשתות הפרטיות, שתי הרשתות המאורגנות חתמו על ההסכם שמשפר משעותית את תנאי התעסוקה של העובדים, על-מנת לפגוע בתחרות בין שני סוגי רשתות שיווק המזון. הצו מחייב את כלל רשתות השיווק להעניק תנאים מיטיבים לעובדיהם לרבות פנסיה מקיפה, תוספת ותק, קרן השתלמות, משכורת 13 ועוד. רשתות השיווק מחסני השוק, אבא ויקטורי, מחסני להב, יינות ביתן, סופר דוש וכמעט חינם מבקשות מבג"ץ לבטל את הצו.

  

ההסתדרות, באמצעות עו"ד שי תקן, היועץ המשפטי של האגף לאיגוד מקצועי, ועו"ד קרן קלפר ואוהד גלעדי, טוענת בבקשתה כי "חוסר השיוויון וחוסר האיזון בין תנאי עבודתם של 40% מעובדי הענף אל מול חבריהם במקומות העבודה המאורגנים המבצעים עבודות דומות – הוא זה שעל-פי רוב מקנה לרשתות שיווק המזון הפרטיות אפשרות להשיא את רווחיהן על גבם של העובדים שאינם זוכים בשום אופן לביטחון תעסוקתי או לתנאי עבודה ראויים".

  

עוד טוענים בהסתדרות כי "רשתות השיווק מסתירות מבג"צ עובדות שאינן נוחות להן ולכן יש לדחות את העתירה. כך, למשל, לא צוינה בעתירה העובדה כי כל הרשתות פנו לממונה על יחסי עבודה במשרד התמ"ת טרם נחתם צו ההרחבה והעלו את מכלול ההסתייגויות מההסכם על הכתב".

  

כמו כן, טוענת ההסתדרות כי במועד השימוע שנערך לרשתות על-ידי הממונה על יחסי העבודה בתמ"ת לא הביאו הרשתות נתונים כלכליים או ראיות לביסוס טענותיהן, כולל נתונים על שכר העובדים ולכן "תמוהות טענותיהם כביכול נפל פגם בשימוע או בהליך מתן צו ההרחבה".

 

עוד מציינת ההסתדרות להוכחת טענתה כי "לאחר הבאת ההסתייגויות לפני השר ולאחר השימוע הפעיל השר את שיקול דעתו והחליט שלא להרחיב הוראות ספציפיות נורמטיביות מהסכם העבודה הקיבוצי". בין השאר, החליט שר התמ"ת שלא להרחיב סעיף הקובע שכר של 160% בשעות הלילה, על-מנת למנוע פגיעה ברשת AM:PM, שבעליה, דודי ויסמן, הוא גם הבעלים של הרבוע הכחול שחתמה על ההסכם.

  

לטענת ההסתדרות "העותרות מנסות 'לצבוע' את העתירה ולדמותה לעתירה בעניינים של הגבלים עסקיים מתוך נסיון להימנע, כפי הנראה, מלדון בה בבית הדין לעבודה - שם מקומן הטבעי של בירור טענות ממין אלה העולות בעתירה" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בן-אליעזר. חתם על צו ההרחבה
מומלצים