אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

רשתות חברתיות

מהי מידת האחריות של הרשתות החברתיות?
מהי מידת האחריות של הרשתות החברתיות? 
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 

פילדלפיה: האם פייסבוק אשמה בהתפרעות?

לאחר פעילות "התקהלות בזק" (פלאש-מוב) בקניון מקומי, החליטו חברי מועצת העיר פילדלפיה שהאשמה היא ברשתות החברתיות, בהן התארגנה. האם הרשתות מפריעות או מסייעות למנגנוני החוק?

ניצן סדן
פורסם: 18.02.10, 15:08

שני חברי מועצת העיר פילדלפיה שוקלים לנקוט בפעולה משפטית נגד פייסבוק, טוויטר ומייספייס. העילה – התקהלות בזק המונית מאולתרת (flash mob) שבוצעה ביום ד' השבוע בעיר, בה היו גילויי אלימות – שנולדה בשיחות בין משתמשי הרשתות, כך נכתב באתר cnet.

חברי המועצה הגישו מכתב לראש העיר, מייקל נטר, ובו הם מגדירים את הרשתות החברתיות כנושאות באחריות חלקית לאירוע.

 

לטענת התובעים, פרנק דיסיקו וג'יימס קנדי, יכלו האתרים בהם התארגנה הפעילות לעשות יותר בכדי למנוע אותה - וכך גם לגבי פעילויות התקהלות בזק אחרות אשר עלולות להיות אלימות.

 

פייסבוק כנקודת זינוק לעבריינים

הפעילות השנויה במחלוקת כללה התפרעות של 150 צעירים בחנות כל-בו של רשת מייסיס בקניון בעיר, ובקרב כדורי שלג שהתרחש מחוץ לקניון. איש לא נפגע, אולם 16 צעירים נעצרו על ידי משטרת פילדלפיה.

 

"לא יתכן שצעירים אלו יתייחסו בחוסר כבוד אל תושבי העיר, עסקיה, לקוחותיה, מבקריה ורשויות החוק שבה", כתבו חברי המועצה במכתב שנשלח לראש העיר. "המתפרעים חייבים התנצלות לעיר, ויוענשו במלוא החומרה. אנו מאמינים כי גם הרשתות החברתיות נושאות באשמה להתפרעות", הוסיפו.

 

גם קבוצות העוסקות בזכויות אדם מוטרדות מהעובדה שאופיין הפרוץ של הרשתות החברתיות יכול להקל על קבוצות שנאה וטרוריסטים לתקשר ביניהם ולהתארגן.

 

פרשנות: פייסבוק ככלי מודיעיני

לתביעה שכזו סיכוי קלוש מאוד להתקבל על ידי מערכת המשפט: לתבוע את פייסבוק על ששימשה נקודת התארגנות להתקהלות

בזק, זה כמו לתבוע חברת טלפון על שקווי הטלפון שלה שימשו עבריינים לשיחה בה תוכנן שוד בנק. הרשת החברתית לא מעוניינת, או מסוגלת, לעקוב ולנטר שיחות המתבצעות בין 400 מיליון משתמשיה.

 

יתרה מזאת – המידע המוצג בפייסבוק וברשתות חברתיות אחרות פתוח וזמין לחברי הקבוצות שפעילויותיהן עשויות להטריד את הרשויות. לו היתה משטרת פילדלפיה מתחברת לקבוצה שכזו – היתה יכולה להיעזר ברשת החברתית בתור כלי מודיעיני, ולמנוע את ההתפרעות מבעוד מועד.

 


תגיות: ארה"ב | ניצן | אינטרנט | רשת | פייסבוק | מייספייס | רשתות חברתיות

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©