שתף קטע נבחר

נשנוש מנצח: מאפי שמנת חמוצה ופרמזן

השף יוסי שטרית מכין "פחזניות" מבצק רבוך על בסיס שמנת חמוצה ופרמזן. התוצאה: מאפים חמים ומזמינים שמתאימים כמנות פתיחה קטנות או כתוספת ליד המרק

 

 

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

פחזניות שמנת חמוצה ופרמזן

מתכון של השף יוסי שטרית ממסעדת "ויולט"

 

המרכיבים:

110 גרם מים רותחים (1/2 כוס)

70 גרם חלב (1/2 4 כפות)

110 גרם חמאה

70 גרם שמנת חמוצה (1/2 כוס)

10 גרם סוכר

1/2 כף מלח

125 גרם קמח

4 ביצים

1 כף גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לסיר מים רותחים, חלב, חמאה, שמנת חמוצה, מלח וסוכר. מערבבים היטב בעזרת כף עץ, ללא הפסקה, עד שהחמאה והשמנת החמוצה נמסות.
  2. מוסיפים לסיר את הקמח תוך כדי בחישה מתמדת. מערבבים עד שמתקבל בצק רבוך, המתגבש סביב הכף.
  3. מעבירים את הבצק למיקסר ומערבבים במהירות בינונית. תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. נותנים לכל ביצה להיבלע בבצק לפני שמוסיפים את הבאה אחריה. מפסיקים את פעולת המיקסר.
  4. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים בעזרת כף או מרית.
  5. מעבירים את הבצק לשק זילוף. מזלפים לתוך תבנית סיליקון עם שקעים מרובעים או מזלפים ישירות את התערובת בצורת פחזניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200-180 מעלות. אופים במשך כ-6 דקות, עד שהמאפים תופחים מעט ומשחימים. מוציאים ומגישים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים