יו"ר ועדת הכלכלה: "לסגור את ערוץ 33"
ח"כ אופיר אקוניס קרא לסגור את הערוץ ובכך לפנות את מקומו מממירי ה-DTT לטובת ערוצים אחרים. לדבריו, הסגירה תחסוך 70 מיליון שקל בשנה
חבר הכנסת אופיר אקוניס, יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, מעוניין לקדם מהלך חקיקה לסגירת ערוץ 33 של רשות השידור. כך אמר היום (א') במהלך דיון בוועדה שעסק בממירי ה-DTT, הכוללים חמישה ערוצים בלבד.
ממירי ה-DTT יכולים להכיל ערוץ נוסף, שישי במספר, אך זה על פי חוק שייך לטלוויזיה בערבית. פינוי ערוץ 33 מהממירים, לא יאפשר רק כניסה של ערוצים ישראליים נוספים המעוניינים להיות חלק משידורי ה-DTT לממירים, אלא לדברי אקוניס, יחסכו גם 70 מיליון שקל, שיסייעו לפתרון המשבר המתמשך ברשות השידור.
בנוסף, אמר בוועדה מנכ"ל הרשות השנייה מנשה סמירה, כי ברגע שייפסקו השידורים האנלוגיים בישראל, ייפתחו שישה אפיקים נוספים בממירי ה-DTT שיאפשרו שידור של שישה ערוצים, בנוסף לאלה הקיימים כיום במכשירים.
בין הערוצים שהביעו עניין עד היום בכניסה לממירי ה-DTT ניתן לציין את ערוץ 9 המשדר בשפה הרוסית, ערוץ 24 - ערוץ המוזיקה ואחרים. לדברי אקוניס, לא רק שאין מקום לערוץ 33 בממירי ה-DTT, גם במפת השידור הישראלית אין לו מקום, ולכן יקדם את מהלך החקיקה לסגירתו.
מנכ"ל רשות השידור, מוטי שקלאר, אמר בתגובה לדברים: "הורדתו של ערוץ 33 מפלטפורמת ה-DTT, משמעותה סגירת ערוץ 33. הטלוויזיה הישראלית בערבית משדרת לאוכלוסיה דוברת השפה בארץ ובכך אנו מקיימים, הלכה למעשה, את לשון החוק המחייב אותנו לשדר גם לציבור זה תכני איכות ראויים אשר משקפים את החברה הערבית והוויתה.