10 המסעדות הטובות בישראל
מתווכחים ביניכם מי מסעדת השף הכי טובה בארץ? לפי אתר "מפה", הרברט סמואל של יונתן רושפלד היא הזוכה המאושרת. כתית וטוטו מייד אחריה, ומי עוד בעשירייה?

"הרברט סמואל" היא מסעדת השף הטובה בישראל, כך מפרסם אתר "מפה", שמדרג את עשר מסעדות השף המובילות לשנת 2010. במקום השני (בניקוד זהה) נמצאת "כתית" ולמקום השלישי הגיעה מסעדת "טוטו", שנכללת לראשונה בין שלוש המסעדות הטובות בארץ.

 

דירוג המסעדות נעשה על פי צוות מומחים שבודק את המסעדות באופן אנונימי וכן על פי הצבעות מנויי האתר. לפי "מפה" עשרות אלפי מנויים דירגו את המסעדות השנה, כאשר מסעדה שהדירוג המשוקלל שלה גבוה מ-8, זוכה לתואר "מומלצת מפה". כל המסעדות הנמצאות בעשיריה המובילה זכו לציון גבוה מ-9.

 

ואלה עשר המסעדות המובילות:

 

מקום ראשון: הרברט סמואל

דבר השופטים: "גדולת המטבח והחומרים שמגיעים אליו מתגלים במנה פשוטה כמו סלט עגבניות, שמאחד בין זנים שונים של עגבניות, טריות או צלויות, זיתים משובחים, שמן נפלא וחלמוני ביצה...הקינוחים מסעירים פחות והשירות עשוי להיראות לחוץ ומאומץ מדי".

 

ציון: 9.7

שף: יונתן רושפלד

סוג: ים תיכוני. לא כשר

מחיר לסועד: 130-200 שקלים

כתובת: פרופסור יחזקאל קויפמן 6, תל אביב יפו  טלפון 03-5166516

לאתר הרשמי - לחצו כאן


הזוכה הגדולה. הרברט סמואל (צילום: יח"צ)

 

מקום שני: כתית

דבר השופטים: "הדיוק וההקפדה מתבטאים כאן בכל מנה, החל בפרוסות הלחם המשובח שמוגש בתחילת הארוחה לצד רוטב איולי כתמתם, או מתאבן של מרק יוגורט בתוספת זנגוויל וסלרי, עבור במרענן חיך נהדר ומושלם של קציפת תה ירוק ויוזו, פרי הדר יפני, ועד מנות מורכבות".

 

ציון: 9.7

שף: מאיר אדוני

סוג: אוכל יוצא דופן באווירה רשמית. לא כשר

מחיר לסועד: מעל 200 שקלים

כתובת: היכל התלמוד 4, תל אביב יפו. טלפון 03-5107001


הדיוק וההקפדה מתבטאים כאן בכל מנה. כתית (צילום: צביקה טישלר)

 

מקום שלישי: טוטו

דבר השופטים: "ירון שלו הוא כוכב עולה שלמרות גילו הצעיר כבר הספיק לעבור בטובים שבמטבחי הארץ...אפשר לפגוש כאן פיצה עם מוצרלה ופרמזן אבל גם אחת עם סרדינים כבושים ובוטרדו, פרושטו סן דניאלה עם מלון, וגם קלמרי ותמנונים עם קרם עגבניות חריפות, בזיליקום וחזרת".

 

ציון: 9.6

שף: ירון שלו

סוג: דגים, פירות ים. לא כשר

מחיר לסועד: 130-200 שקלים

כתובת: ברקוביץ' 4, תל אביב יפו, מגדל המוזיאון. טלפון 03-6935151, 03-6935152

 

מקום רביעי: קלואליס

דבר השופטים: "התפריט מורכב ברובו מדגים ופירות ים ברטבים צרפתיים קלאסיים, אבל חובבי בשר יוכלו לשמוח במנה נהדרת של שוקרוט ונקניקייה ביתית משובצת בפיסטוק...ויקטור גלוגר, אחד השפים הכי אינטיליגנטים בסביבה ואיש עם אהבה אמיתית לחומרי הגלם של הים".

 

ציון: 9.5

שף: ויקטור גלוגר

סוג: דגים, פירות ים. לא כשר

מחיר לסועד: מעל 200 שקלים

כתובת: דרך אבא הלל 16, רמת גן. טלפון 03-5752445, 03-5759060

 

מקום חמישי: רפאל

דבר השופטים: "רפאל מציעה תפריט של טעמים מקומיים מינימליסטיים, המורכב מחומרי גלם משובחים ומוכן בהקפדה וסטנדרטים של מטבח עילי, אבל במחירים שהופכים אותו אפשרי גם למי שהפרוטה אינו מצויה בשפע בכיסו...התפריט, העיצוב והאווירה מקבלים את פניהם של כל סוגי הקהל -אנשי עסקים, חברי כנסת וסתם חובבי אוכל טוב".

 

ציון: 9.4

שף: רפי כהן 

סוג: ים תיכוני. לא כשר

מחיר לסועד:  130-200 שקלים

כתובת: הירקון 87, תל אביב יפו. טלפון 03-5226464


חומרי גלם משובחים המוכנים בהקפדה. רפאל (צילום: שירן כרמל)

 

מקום שישי: ויולט

דבר השופטים: "אולי האנטיתזה הגדולה ביותר למה שאפשר לדמיין כשחושבים על מסעדה בכפר. המסעדה אלגנטית להפליא, מהוקצעת

ומגוהצת למשעי ורק אופיים החביב של בעליה מציל אותה מתחושת המחנק הרגשי שיכולה לאפיין מסעדות יוקרה שכאלו. לא רק האירוח הלבבי שובה כאן את הלב. האוכל שמפיק תחת ידיו השף שטרית הוא לא רק טעים להפליא אלא גם מסוגנן מאד, יצירתי ומוקפד, ואינו נופל במאומה מזה המוגש במסעדות הגורמה של תל אביב".

ציון: 9.4

שף: יוסי שטרית

מחיר לסועד: מעל 200 שקלים

כתובת: הדגן 6, אודים, משק 6. טלפון: 09-8350902

 

 

מקום שביעי: אדורה 

דבר השופטים: "אבי ביטון הוא הדבר הגדול הבא, ורק נותר לקוות שהוא יישאר כמו שהוא עכשיו: מארח נהדר, טבח יצירתי, מדויק ומקורי להפליא, ובעיקר בעליה של מסעדה מהחיים, מסעדה שלא מרגישה צורך דחוף להאכיל מאות סועדים ביום או לחילופין לגבות מחירים רצחניים. במסעדה הנעימה שלו, ביטון מגיש מנות שמתכתבות עם מוצאו ועם המרחב כמו חריימה פירות ים או אוסובוקו בראס אל חנות".

 

ציון: 9.2

שף: אבי ביטון

סוג: ים תיכוני, מטבח שף, ביסטרו. לא כשר

מחיר לסועד: 120-60 שקלים

כתובת: בן יהודה 226, תל אביב יפו. טלפון: 03-6050896

 

מקום שמיני: רוטנברג

דבר השופטים: "בתפריט אפשר למצוא מנות טעימות כמו קציצות טלה עם במיה, כרישה מאודה עם פירה כרובית, פטה כבד עוף עם ריבת פלפלים חריפה מעט, פילה דג ים עם שרימפס ואורז בשמנת ולקינוח מאפה פריך של תפוחים. אם מוסיפים לחשבון גם נוף לירדן ולירדן, המדינה והנהר, ושף מוכשר שמתעקש לנהל מסעדה קטנה ויפהפייה בלב השממה הקולינרית שמסביב, הרי שזו בהחלט מסעדה מומלצת בחום".

 

ציון: 9.1

שף: רן שגיא

כתובת: ליד גשר, צמוד לאתר גשר הישנה. טלפון: 04-6752237

 

מקום תשיעי: מסה

דבר השופטים: "מסעדת היוקרה מנסה לספק לקהל הסועדים לא רק חוויה קולינרית, אלא חוויה כוללת לכל החושים. לא תמיד בהצלחה מרובה... את הפומפוזיות הזו מציל רק האוכל של השף אביב משה, שילוב חכם וטעים להפליא בין המטבח הצפון אפריקאי למטבח צרפתי עילי...בין המנות שתוכלו למצוא כאן: טונה צרובה על רול חציל, פטריות יער וגבינת שברה בציר של רימונים ופילה לברק עם רביולי של בצלי שאלוט וקציפת פורצ'יני".

 

ציון: 9.1

שף: אביב משה

סוג: ים תיכוני. לא כשר

מחיר לסועד: מעל 200 שקל

כתובת: הארבעה 19, תל אביב יפו, בניין המילניום. טלפון: 03-6856859


את הפומפוזיות מציל האוכל של השף אביב משה. מסה (צילום: שלום בר טל)

 

מקום עשירי: הלנה בנמל

דבר השופטים: "מסעדת דגים ופירות ים מבית היוצר של אורי ירמיאס ודניאל זך (אורי בורי בעכו וכרמלה בנחלה בתל אביב), הממוקמת בתוך הנמל העתיק המשוחזר של קיסריה...אחרי פוקצ'ה נפלאה המוגשת עם מלח ים אטלנטי שומן זית מתובל בסירופ רימונים אפשר לטעום למשל סלט ירוקים וארטישוק ירושלמי בווינגרט טאסוס וגבינת המאירי, או בשר סרטנים ברוטב שמנת עם פורצ'יני ואצות ים. לקינוח נסו את המלאבי רוזטה במרק תותים".

 

ציון: 9.1

שף: עמוס שיאון

מחיר לסועד: 200-130 שקלים

סוג: בשרים, דגים, פירות ים. לא כשר

כתובת: קיסריה, בנמל קיסריה העתיק על קו החוף. טלפון: 04-6101018

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה 10 המסעדות הטובות בישראל
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אוכלים בחוץ
    שיישאר כמו שהוא עכשיו. אבי ביטון
    בעיקר דגים ופירות ים. קלואליס
    צילום: שלום בר-טל
    ynet ספיישל