שתף קטע נבחר

סקירת סלולרי: Aino - מגע ללא מגע

טלפון המולטימדיה החדש של סוני אריקסון הוא מעניין בתכונותיו, אך יוצר שם רע למכשירי המגע. בדקנו

מכשיר ה-Aino של סוני אריקסון הוא מסוג המכשירים שאמור לספק לכם חווית מולטימדיה במלוא מובן המילה.


מדובר בטלפון שמסוגל להתחבר לפלייסטיישן 3 ולהעביר לו תכנים בטכנולוגיה אלחוטית באמצעות dnla. בנוסף, תמצאו בו מצלמה ברזולוציה של שמונה מגה פיקסל - על פניו, מכשיר אידאלי לחבר'ה הצעירים. 

מצד שני, יש לו גם מספר חסרונות בולטים. לא ברור מה עבר על מהנדסי סוני אריקסון כשהחליטו לייצר טלפון נייד מודרני שמסך המגע בו פועל רק בתפריט המולטימדיה - ולא בכל יתר התפריטים.

האיינו הוא טלפון סליידר שחלקו העליון הוא מסך מגע גדול ומרשים וחלקו התחתון - מקלדת נומרית לחיוג. בכל שלבי העבודה, גם שהמקלדת פתוחה וגם

כשהיא סגורה, לא פועל מסך המגע, למעט תפריטי המולטימדיה. 

 

השליטה בתפריטים האחרים מתבצעת אך ורק באמצעות המקלדת ופתיחת הסליידר - דבר שגורם ללא מעט בילבול ותסכול, במיוחד למי שמורגל בשימוש שמסך מגע.

 

חיצוניות ועיצוב

האיינו הוא ללא ספק אחד המכשירים היותר יפים שיצאו לשוק. נוח מאוד לאחיזה ביד, ולו מסך בגודל שלושה אינץ'. תצורת העיצוב מתאימה לאנשים שרוצים שילוב של מקלדת פיזית בטלפון שלהם.

באריזה תמצאו אבזור עשיר, הכולל שלט שליטה אלחוטי בטכנולוגיית בלוטות' להפעלה מרחוק, תחנת עגינה שולחנית ועוד אביזרים סטנדרטיים כדוגמת כבל הטענה וסנכרון וכרטיס זיכרון שמונה גיגה.

בשונה ממכשירים אחריםן של סוני אריקסון ה-AINO הוא לא מכשיר קל ודק - אך למרות זאת נראה טוב ואפילו לא גדול במיוחד.

 

מולטימדיה ושימוש

ממשק המשתמש של המכשיר לוקה בחסר. אנחנו בדרך כלל מאוד מעריכים ואוהבים את מערכת ההפעלה הצבעונית של סוני אריקסון, אך לא יכול להיות שהאיינו "ישגע" את משתמשיו בכל הנוגע למתי יפעל מסך המגע ומתי לא.

הדבר מתבטא בכך שכל פעולה (פרט לכניסה אל תפריט המדיה) מחייבת את החלקת לוח המקשים החוצה - דבר שמסרבל משמעותית את העבודה עם

המכשיר.

הגבלת השימוש המוזרה במסך המגע, גורמת לפגיעה אנושה בחווית המשתמש במכשיר, אולי מדובר על מגבלות של מערכת ההפעלה הסגורה של סוני אריקסון אך בכל מקרה מדובר בבעייה גדולה.

 

מצלמת המכשיר מצויינת. מוציאה תמונות חדות מאוד, ומצלמת באופן יוצא דופן גם בלילה בזכות פלאש LED חזק במיוחד.

 

אך למרות כל המחמאות מדובר על מצלמה קצת עצלה, ומרגע הצילום עד לרגע שניתן להשתמש במצלמה שוב עוברות בין ארבע לחמש שניות. המכשיר גם מצלם וידאו באיכות טובה ובפורמט רחב, אך הצבעים של הצילום וידאו לא מדוייקים ונוטים להראות דהויים.

 

יכולות המולטימדיה של המכשיר הם מהמשובחות במכשירי המולטימדיה שנמצאים בישראל, נגן החברה שודרג לגירסה 4, ומציג תצמונות ואלבומים בצורה תלת מימדית,.

 

ה-Aino מאפשר לנו להתחבר מרחוק למחשב בבית דרך ה-PS3 ובכך למעשה האחרון הופך לסוג של מדיה סנטר שכל הרכיבים שמקושרים לרשת הביתית מתחברים אליו כל זאת בזכות טכנולוגיית ה-DNLA שהולכת וצוברת תאוצה בסלולר.

 

גלישה

דפדפן האינטרנט של ה-AINO פרימיטיבי ומסורבל, וסובל מחוסר תמיכה במסך המגע.  אך למרות זאת, ניתן להתקין את דפדפן ה-Opera שעושה עבודתו נאמנה ומאפשרת לנו לגלוש עם מסך המגע בצורה מהירה ונוחה פי כמה. השימוש במייל של סנדרטי למכשירי סוני אריקסון ועובד היטב. כמו כן הטלפון כולל

קישוריות WI-FI, בלוטות' ו-GPS.

 

סיכום

ה-AINO אולי אחד מהמכשירים היותר מעניינים של סוני אריקסון, אך למרות זאת הוא סובל מבעיות הנדסת אנוש וחשיבה בעייתית של מהנדסי סוני אריקסון.

 

במקום לקחת את הקונספט של טלפון האולטרה טאצ' של סמסונג, שמציג שילוב מצויין בין מסך מגע למקלדת נומרית, בחרו לבלבל את המשתמש דבר שהופך את השימוש לבעייתי בלשון המעטה.

 

למרות זאת יכולות המולטימדיה של המכשיר מצויינות. ניכר כי יש כאן חשיבה על קונספט עתידני של חיבור המכשיר הסלולרי למסך הגדול, מצלמת המכשיר מצויינת וכמעט ולא מאכזבת. אך בדומה למכשיר ה-SATIO של החברה, אחד מעקבי האכילס של המכשיר הזה הוא תמחור גבוה מדי, ויש אלטרנטיבות ראויות יותר.

 

Sony Ericsson Aino

ציון:


 

יתרונות: אריזה מאובזרת מאוד, מצלמה, קישוריות אלחוטית מלאה ו-DNLA

חסרונות: מסך מגע מעצבן, דפדפן מובנה בעייתי.

בשורה התחתונה: מכשיר עם עתיד מזהיר, לולא הכישלון ההנדסי

 

מפרט טכני מקוצר

מידות: 104 על 50 על 15.5 מ"מ

משקל: 134 גרם

תצוגה: 432 על 240 פיקסלים, TFT עם 16 מיליון צבעים

זיכרון: פנימי: 55 מ"ב; תמיכה בכרטיסי מיקרו SD.

 

למפרט המלא באתר היצרן

 

לכל סקירות הסלולריים ב-ynet

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים