שתף קטע נבחר

הממונה על ההגבלים אישרה את רכישת מילוז

לאור האישור, תוכל ויטה פרי גליל לרכוש את המפעל, המייצר רסק עגבניות. בכוונת הבעלים להמשיך להפעיל את המפעל במתכונת הקיימת ולא לפטר עובדים. יו"ר ויטה פרי גליל: "אני רואה ברכישת מילוז הגשמת חזון"

הממונה על ההגבלים העסקיים, רונית קן, אישרה בסוף השבוע את רכישת מפעל מילוז לייצור רסק עגבניות, הנמצא בחובות של כ-20 מיליון שקל. את המהלך הוביל אושיק אפרים, יו"ר ומנכ"ל תשלובת פרי הגליל. אחת הבעיות שעלו עם הצעת ויטה הייתה שהחברה מייצרת אף היא רסק עגבניות ובכדי להימנע ממונופול בתחום, נדרש אישור של הממונה על ההגבלים לעסקה.  

 

במילוז, בבעלות משה אורבך ויעקוב צ'אסקלה, מועסקים כ-100 עובדים קבועים ועוד 400 עובדים עונתיים ובכוונת בעלי ויטה פרי הגליל, אושיק אפרים, זכי שלום ומשפחת קופרלי, להמשיך להפעיל את המפעל במתכונת הקיימת ולא לפטר עובדים.  

 

לפני פחות משנה, מפעל ויטה פרי הגליל עמד גם הוא בפני סגירה ופיטורי העובדים. אושיק אפרים, זכי שלום ומשפחת קופרלי מנעו את פיטורי העובדים, המפעל שוקם, וגויסו עובדים נוספים. 

 

יו"ר ומנכ"ל תשלובת ויטה פרי הגליל, אושיק אפרים, אמר עם אישור העסקה, "אני רואה ברכישת מילוז את הגשמת החזון של תשלובת פרי הגליל והפיכתו לאחד מיצרני המזון הגדולים בישראל. אני בטוח שנצליח לשחזר עם מילוז את המהלך שעשינו עם תשלובת ויטה פרי הגליל שעמדה בפני קריסה והפכה בזמן קצר לשחקן מרכזי בשוק".  

 

עם הודעת הנהלת מילוז, לפני כשבועיים, על כוונתה לפטר עובדים נעלו כ-100 עובדי מילוז את שערי המפעל והתבצרו בתוכו. ההסתדרות והעובדים טענו שבכוונת ההנהלה למכור את המפעל ללא העובדים. לאחר שבית הדין האזורי לעבודה בחיפה קיים דיון בנוגע לבקשת ההסתדרות למתן צו מניעה לפיטורי העובדים בוטלו מכתבי הפיטורים. בחודשים האחרונים ההנהלה החלה לרוקן את המפעל והוציאה מוצרים במטרה למכור את המפעל ללא העובדים. 

 

מפעל מילוז מעבד 50 אלף טון עגבניות בעונה תחת המותגים "טל" ו"טל וטרי", וכ-25 אלף טון פרי עבור מפעלי מיצים ומשקאות קלים בארץ וברחבי העולם.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התבצרות עובדי מילוז לפני כשבועיים
צילום: אבישג שאר ישוב
מומלצים