שתף קטע נבחר

הרפורמים בארה"ב: ישראל, דחי את חוק הגיור

המנהיגות הרפורמית בארצות הברית העבירה הערב לידי קונסול ישראל מחאה חריפה על חוק הגיור ודרישה לדחות אותו על הסף: "החוק יעשה דה-לגיטימציה לזרמים הלא-אורתודוכסים ובעצם ינתק אותם מהמדינה"

"במשך 62 שנה, מאז הוקמה, חרטה מדינת ישראל על דיגלה את היעד לקבץ את היהודים מכל העולם וראתה אותם כאזרחי המדינה היהודית. כיום, בעקבות הצעת חוק הגיור של ח"כ דוד רותם המצב השתנה ואנו קוראים לראש הממשלה, והשרים לדחות על הסף את החוק שמאיים על עקרונות היסוד האלה", כך נאמר הערב (יום ד') בהודעת התנועה הרפורמית בארצות הברית, שהמנהיגות שלה עושה בימים אלה בכנס בסן פרנסיסקו.

 

מנהיגי התנועה העבירו לקונסול ישראל באזור, עקיבא נוף, את מחאתם החריפה על חוק הגיור וביקשו ממנו להעביר את הדברים לשר החוץ, חבר מפלגתו של רותם, ישראל ביתנו. 

 

בהודעת התנועה קראה המנהיגות האמריקנית של הרפורמים למדינת ישראל לשמור על היחס השיוויוני לכל הזרמים: "החוק המוצע יביא

לכך שתישלל ההכרה ביהדות של בני עמנו כחוק על ידי בתי הדין הרבניים בישראל. החוק יעשה דה-לגיטימציה לזרמים הלא-אורתודוכסים ובעצם ינתק אותם מהמדינה".

 

וחברי התנועה מסכמים: "מתוך דאגה כנה לכלל ישראל, אנחנו קוראים לשרים לראות את התמונה הרחבה של יהדות העולם ולא להסתכל על החוק רב מנקודת מבט פוליטית צרה. אנחנו מבקשים מחברי הכנסת לדחות את החוק שפוגע ברוב יהדות ארצות הברית ולאזרחי ישראל להצטרף אלינו במאמץ לשמור על ישראל כמדינה יהודית-דמוקרטית".

 

בתנועה ליהדות מתקדמת חוששים מפני חקיקה, אשר תצר את צעדי התנועות הלא אורתודוכסיות בתחום הגיור. בתנועה הרפורמית אומרים כי "על

פניו, הצעת החוק מבקשת להקל על הליכי הגיור במערך האורתודוכסי – ממלכתי, על ידי מתן אפשרות לרבני ערים ויישובים להקים בתי דין לגיור. בפועל, הצעת החוק מציבה מספר איומים על מעמדם של המתגיירים בישראל ועל יכולתן של הקהילות הרפורמיות והאורתודוכסיות לפעולת בתחום הגיור".

 

על פי הרפורמים, "ראשית, הצעת החוק מעניקה לרבנות הראשית, לראשונה, סמכות חקוקה ומפורשת לעסוק בתחום הגיור. בשלב זה נמנעו נציגי הממשלה להצהיר באופן מפורש כי מהלך זה לא ינוצל על ידם להעלאת הטענה בעתיד שסמכותה של הרבנות הראשית בתחום זה הינה סמכות בלעדית. שנית, הצעת החוק כוללת סעיף הקובע כי מי שהתגייר, לאחר ששהה בישראל בעת שלא היה זכאי למעמד עולה, לא יזכה באזרחות ישראלית בעקבות גיורו. סעיף זה מנתק לראשונה בין חוק השבות לבין חוק האזרחות ויוצר הבחנה מפלה בין יהודים מכוח גיור ויהודים מכוח לידה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדיון הסוער בוועדת חוקה
צילום: גיל יוחנן
תעודת הגיור
מומלצים