אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עודף מוטיבציה

סמי תורג'מן (ארכיון) צילום: דובר צה"ל
סמי תורג'מן (ארכיון) צילום: דובר צה"ל
 
טקס הסיום בבה"ד 1. עודף מוטיבציה (ארכיון) צילום: חיים הורנשטיין
טקס הסיום בבה"ד 1. עודף מוטיבציה (ארכיון) צילום: חיים הורנשטיין
 
 


 

צבא קטן וחכם 2010: צה"ל רוצה פחות קצינים

גל המוטיבציה ששטף את החיילים הביא רבים מהם להידפק על שערי בה"ד 1, אבל בצבא רוצים רק את הטובים ביותר. "ככל שיש יותר קצינים, כך איכותם נמוכה יותר", אמר ל-ynet קצין בכיר. מי שכבר יתקבל, יעבור הכשרה ממיטב הלוחמים בשטח

חנן גרינברג
פורסם: 12.03.10, 12:09

חולמים להיות קצינים? מעכשיו תצטרכו לעבוד הרבה יותר קשה. צה"ל החל לצמצם את מספר החיילים היוצאים לקורס קציני יבשה, במטרה להכשיר לכך רק את הטובים ביותר ולמנוע מצב שבו עולה כמות הקצינים על מספר התקנים לתפקידים עבורם. "אנו שמחים על המוטיבציה הגבוהה, אבל אסור שנפתח זילות כלפי מוסד הקצונה", אמר ל-ynet קצין בכיר בצה"ל.

 

בין ההחלטות והצעדים לשיפור ההכשרה לדור הקצינים הבא, יוחזר לזרוע היבשה הנוהג שלפיו יוצאו קציני השדה הבולטים להפסקה מהזירה המבצעית, לטובת סביבה סטרילית של כיתה ושטח אש שבה יוכלו להעביר את הידע והניסיון שלהם לצוערים. "ישנה הבנה ברורה שהמפקדים הם שקובעים את התוצאה של המלחמה, ואם נשקיע בהם נקבל תוצאות טובה יותר", אמר הקצין הבכיר.


רחבת המסדרים בסיום הקורס. בקרוב - פחות שורות? (צילום: רון דבירי)

 

אותות המוטיבציה
שיא חדש בביקוש לקרבי; ומי יהיה תומך לחימה? / חנן גרינברג
במחזור הגיוס של החודש האחרון ביקשו 76% מבעלי הפרופיל הקרבי להגיע ליחידות השדה. לצד הנתון הגבוה התעוררו בעיות באיוש תפקידים תומכי לחימה
לכתבה המלאה

המוטיבציה הגבוהה של בני המתגייסים החדשים ליחידות השדה, כפי שבאה לידי ביטוי בגיוס שהחל השבוע, אינה נחלתם רק של בני ה-18. עוד לפני מבצע "עופרת יצוקה", וביתר שאת אחריו, נהנה צה"ל מאינפלציה של מוטיבציה בכל רמות הפיקוד. רק השבוע הקדיש מפקד זרוע היבשה, האלוף סמי תורג'מן, שעות ארוכות מזמנו לשיחות עם קצינים המועמדים לתפקידי מפקדי גדוד, לקראת דיון מכריע בנושא.

 

בעבר נהנה בעיקר מערך החי"ר מהתמודדות צמודה בין כמה מועמדים לתפקידי מג"דים, אך כיום הפך הדבר לנחלתם של כל חילות היבשה - כאשר בין שלושה לארבעה קצינים לוטשים עיניים לכל תפקיד כזה. "מעבר לכמות, מדובר גם באיכות שלא הייתה בעבר. מועמדים עם ניסיון ורקע שקשה מאוד שלא להיענות להם. זהו מאבק אמיתי ולא פשוט בין קצינים מצוינים", אמר הקצין.

 

ההתלבטות באשר לעתידם של הקצינים, הן בדרגים הזוטרים אך גם הבכירים שבהם, קשורה קשר הדוק לניסיון לקבוע לאן מועדות פני צה"ל וכיצד יש להכשיר את מי שיוביל את החיילים למלחמה הבאה ולזאת שלאחריה. בכל הקשור לביקוש לקצינים חדשים, נמצא כעת צה"ל ב"תור הזהב" - לאחר הנפילה הגדולה שהביאה עמה מלחמת לבנון השנייה.

 

הלוחמים יעזבו את השטח ויכשירו את הצוערים

"מה שקובע זאת איכות הקצונה ולא הכמות. ככל שיש יותר קצינים, כך איכותם נמוכה יותר. הגענו למצב שבו בכל פתיחת קורס אנו עומדים בשער ועוצרים לא מעט אנשים שמבקשים להיכנס. אין דבר כזה יותר צוער שיוצא לקורס קצינים מבלי שיוגדר לו מראש תפקיד.

אנחנו מעדיפים להישאר עם כמה תקנים ריקים ולאייש אותם בחייל מצטיין, מאשר להכשיר קצינים ללא תכלית".

 

אלה שכבר יצליחו להיכנס לקורס, ייפגשו בדרך לסיכת המ"מ את מפקדי השדה הבולטים ביותר בצה"ל - שעל-פי המדיניות בשני העשורים האחרונים, נותרו כמעט כולם בחזית בעקבות הצורך לתת מענה לאתגרים בזירות הלחימה השונות.

 

"אם נשאיר את הטובים רק ביחידות המבצעיות, הצבא ילך ויעשה פחות טוב גם אם זה פוגע באתוס הזה של להיות רק בחוד החנית", הסביר הקצין הבכיר. "הצבא מונע באמצעות הכשרה וכך הוא בונה את עתידו. מי שצריך לעשות את זה הם הטובים ביותר, ובנוסף מי שעוסק בהכשרה הופך בעצמו לקצין טוב יותר, וזה מהווה עבורו בסיס למלא לתפקידים בכירים יותר בעתיד".

 

בתוך הקורס עצמו צפוי צה"ל להגביר את הפרקטיקה ואת ההתנסויות שיעברו הצוערים בשטח, גם זאת כדי שיוכלו למלא את תפקידם טוב יותר כמפקדי מחלקות.

 


תגיות: קצינים | צה"ל | גיוס

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©