אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

נערכים

מהומות בירושלים, בשבוע שעבר צילום: רויטרס
מהומות בירושלים, בשבוע שעבר צילום: רויטרס
 
 


 

בשל חשש למהומות בירושלים: סגר כללי על יו"ש

בעקבות קבלת מידע מודיעיני במשטרה על כוונות של צעירים להפר את הסדר בהר הבית, התבקש שר הביטחון להטיל סגר עד מוצ"ש. מדובר בצעד חריג - זה כמה שנים שלא הוטל סגר ביהודה ושומרון בתקופה שאיננה חג. הכניסה לתפילות בהר הבית תוגבל

חנן גרינברג ושמוליק גרוסמן
פורסם: 12.03.10, 08:06

נערכים למהומות על רקע המתיחות האחרונה. שר הביטחון, אהוד ברק, הורה הלילה (יום ו') להטיל סגר כללי על שטחי יהודה ושומרון. הסגר הוטל מחצות, בעקבות הערכות המשטרה על אפשרות להתפרעויות בירושלים והסיכוי שהאלימות תגלוש לשטחי הגדה המערבית. מדובר בצעד חריג. זה כמה שנים שלא הוטל סגר בתקופה שאיננה חג.

 

המשטרה, שנערכת בירושלים בכוחות מתוגברים, ביקשה להטיל סגר על

אחרי הקסאם:
צה"ל תקף מטרות בעזה / ynet
חיל האוויר תקף מנהרת נשק ומעבדה לייצור אמצעי לחימה, בעקבות הרקטה שפגעה במבנה במועצת אשכול. דיווח: יש נפגעים
לכתבה המלאה

שטחי יהודה ושומרון בעקבות קבלת מידע מודיעיני בדבר כוונות של צעירים להפר את הסדר. בדיון הערכת המצב הביטחוני שנערך בלשכתו של שר הביטחון הוחלט על סגר של 48 שעות, עד מוצאי שבת - אז תתקיים הערכת מצב מחודשת.

 

מצה"ל נמסר כי במהלך הסגר יותר מעבר במקרים הומניטאריים, רפואיים וחריגים, בכפוף לאישור המנהל האזרחי. מעברי סחורות יעבדו כבשגרה. במהלך הסגר תורשה הכניסה למזרח ירושלים לכ-1,000 עובדי כנסיות, 550 מורים, 50 עובדי וואקף ו-100 עובדי דת.


ידויי אבנים בהר הבית והעימותים עם המשטרה (צילום ארכיון: רויטרס) 

 

משטרת ירושלים וכוחות משמר הגבול תיגברו את כוחותיהם במזרח ירושלים - הן בעיר העתיקה והן בכפרים. כמו תמיד בעיתות מתיחות, המשטרה החליטה להגביל את הכניסה לתפילות יום השישי בהר הבית. המשטרה תאפשר את התפילה בהר אך ורק לבעלי תעודות זהות כחולות, בני 50 ומעלה, ולנשים מכל גיל.

 

כוחות משטרה ומג"ב ינסו לשמור על הסדר והביטחון בעיר העתיקה, במזרח העיר ובכפרים הסמוכים וימנעו כל ניסיון להפר את הסדר. כוחות משטרה ומג"ב יסיירו בסמטאות העיר העתיקה ובמקביל יוקם חפ"ק נייח ומפקד המחוז, ניצב אהרון פרנקו, יפקד על הכוחות מחפ"ק נייד. במשטרה ציינו כי ינהגו בתקיפות וביד קשה כלפי כל גורם שינסה להפר את הסדר.

 

בשבוע שעבר התפתחו מהומות במזרח העיר,

על רקע הכללת מערת המכפלה באתרי "המורשת הלאומית". השבוע, נראה כי במוקד המתיחות עומדת ההחלטה האחרונה על בניית 1,600 יחידות דיור בשכונת רמת שלמה, שגררה שורת גינויים.

 

במקביל, מתפתח במזרח העיר מוקד נוסף שעלול להצית עימותים: משטרת ירושלים אישרה לפעילי הימין איתמר בן-גביר וברוך מרזל, לקיים צעדה בכפר סילוואן שבמזרח העיר, שעמד בשבועות האחרונים במרכז המחלוקת בעיר, על רקע ההתיישבות היהודית בבית יהונתן, ותוכנית העירייה להרוס בתים בשכונה, שהושהתה לעת עתה.

 

Read this article in English

 

 


תגיות: ירושלים

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©