שתף קטע נבחר

לוּק מנצח: פרופיטרול וניל בציפוי שוקולד

אם תשאלו את אילי תימור, פרופיטרול הוא קינוח מנצח. קל להכין אותו, הוא נראה כמו מיליון דולר וחוץ מהטעם והטקסטורה הנפלאים יש לו גם שם שמריח כמו פריז. אז הנה מתכון מתוק שגם מאותגרי אפייה יכולים להכין ממש בקלות

פרופיטרול הוא הדוגמה הקלאסית לאיך שמה של מנה משנה את כל ההתייחסות אליה. קינוח שנקרא "פחזנית" נשמע כל כך דודתי ולא מפתה, אך קחו אותו וקראו לו "פרופיטרול", וכבר הוא הופך למעדן גורמה שזה עתה ירד מהמטוס מפריז. במשך שנים פרופיטרולים היו הקינוח המועדף עליי - בכל מה שקשור לצד של ההכנה, ולא רק לצד של האכילה. ויש לזה שתי סיבות.

 

הראשונה היא שזהו הפתרון האידיאלי לאנשים שאוהבים להשקיע מעט אבל להיראות כמי שהשקיעו המון. בצק רבוך הוא אחד הבצקים הכי מהירים וקלים להכנה שאני מכירה. והמראה הכללי של המנה לא מסגיר את זה שהיא מורכבת משלושה דברים יחסית פשוטים: פחזניית בצק, מילוי וציפוי. הדבר הכי מסובך כאן יהיה להצליח ליצור צורות יפות מהבצק בעזרת מזרק, אבל גם זה לא חייבים לעשות. תמיד אפשר ליצור עיגולי בצק בעזרת שתי כפות, ואף אחד לא יתרגש.

 

דבר שני - הפרופיטרולים מתאימים את עצמם למה שיש לכם במקרר, ולזמן שאתם רוצים להשקיע. יש מי שיכינו קרם וניל מתוחכם, אבל ממש לא צריך. במתכון הזה אני עושה שימוש באבקת פודינג אינסטנט שתמיד צריכה להיות לכם במזווה - והתוצאה ראויה לחלוטין. אם אין פודינג וניל, אפשר בקלות להסתפק בהקצפת שמנת מתוקה עם סוכר, למלא את הפרויפטרולים בקצפת, ולנקד אותה בפירות טריים (תותים יהיו בחירה מצוינת), פקאנים מסוכרים או פצפוצי שוקולד. אם חם בחוץ ואתם רוצים לחסוך לעצמכם אפילו את ההקצפה - לכו וקנו גלידה איכותית (רצוי על בסיס שוקולד או וניל, אל תלכו על טעמי פירות). אמנם זה ייאלץ אתכם להרכיב את הפרופיטרולים ברגע האחרון, אבל השילוב של גלידה קרה וקרם שוקולד חם יהיה שווה את זה.

 

ציפוי השוקולד אינו חובה, אבל הוא משדרג את המנה ואת המראה באופן ודאי. גם כאן הנוסחה חוזרת על עצמה: מינימום בלגאן, מצרכים פשוטים והכנה קלילה מנפקים ציפוי שאם לא תחסלו אותו מייד אחרי ההכנה, יתקשה על הפרופיטרולים ויעניק להם את הלוּק המנצח. אגב, אם גם השם פרופיטרולים לא נשמע לכם אלגנטי מספיק, אתם יכולים להגיש אותם לאורחים שלכם תחת השם הצרפתי "שוּ אָה לָה קְרֵם". רק אל תספרו להם שהפירוש הוא "כרוב בקרם", כי זה קצת מוציא את החשק.

 

פרופיטרול וניל בציפוי שוקולד

המרכיבים (ל-20 פחזניות):

לבצק:

1 כוס מים

1/3 כפית סוכר

קורט מלח

100 גרם חמאה

1 כוס קמח

4 ביצים

למילוי:

1 כוס חלב

1 שקית שמנת מתוקה

1 שקית פודינג וניל אינסטנט (80 גרם)  

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

1 כף חמאה


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר מים, סוכר, מלח וחמאה ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את כל כמות הקמח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ, עד קבלת בצק אחיד וחלק. מסירים מהאש.
  3. מוסיפים פנימה ביצה ומערבבים בעזרת מיקסר ידני, או מטרפה. חוזרים על הפעולה עם יתר הביצים, כל אחת בנפרד, עד שמתקבל בצק מבריק.
  4. בעזרת כף יוצרים עיגולים קטנים ומניחים אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, כך שיהיה ביניהם רווח.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, במשך 20 דקות, עד שהפרופיטרול מזהיבים קלות.
  6. פותחים את דלת התנור מעט ואופים כ-5 דקות נוספות. מוציאים ומצננים. חוצים בעדינות כל פרופיטרול, כמעט עד הסוף (כך ששני החלקים מחוברים זה לזה).
  7. המילוי: שמים בקערת המיקסר את החלב, השמנת המתוקה והפודינג ומקציפים רק עד שנוצר קצף יציב.
  8. בעזרת כפית, או שקית זילוף, ממלאים כל פרופיטרול בקרם.
  9. הציפוי: שמים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים במיקרו, בפולסים קצרים של 10 שניות.
  10. כשהשוקולד נמס מערבבים היטב ויוצקים אותו על הפרופיטרול. מעבירים למקרר לשעה ומגישים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים