שתף קטע נבחר

לראשונה: מצלמות בנתיבי תחבורה ציבורית

אגף התנועה של המשטרה החל להפעיל מערכת אכיפה אוטומטית חדשה, המתעדת באמצעות מצלמות דיגיטליות נהגים הנוסעים בניגוד לחוק בנתיבי תחבורה ציבורית (נת"צים). המצלמה הראשונה פועלת בתל-אביב, ובשבועות הקרובים יותקנו מצלמות נוספות בירושלים וחיפה

נהגים, שימו לב: המשטרה החלה להפעיל מערכת אכיפה חדשה, המתעדת נסיעה בלתי חוקית בנתיבי תחבורה ציבורית. ביום ראשון האחרון (14.3) החל אגף התנועה של המשטרה להפעיל מערכת אכיפה אוטומטית חדשה, המתעדת באמצעות מצלמות דיגיטליות נהגים הנוסעים בניגוד לחוק בנתיבי תחבורה ציבורית (נת"צים). בשלב הראשון, מופעלת מצלמה אחת בצומת הרחובות יהודה המכבי ודרך נמיר בתל-אביב.

 

בשבועות הקרובים צפוי אגף התנועה להתקין עשר מצלמות נוספות בשלוש הערים הגדולות - תל-אביב, חיפה וירושלים. יש לציין כי המצלמה בתל-אביב הופעלה כבר לפני כשנה וחצי, במסגרת פיילוט שערכו אגף התנועה, משרד התחבורה וחברת נתיבי איילון. במהלך הפיילוט, שנמשך כשנה, נבדקו המערכת והתאמתה לפעילות האכיפה בנת"צים, אך לא הופקו דו"חות לנהגים. 


כך נראית התמונה שמפיקה המערכת בלילה (צילום: באדיבות אגף התנועה)

 

באגף התנועה מסבירים כי המצלמות החדשות יזהו את כלי הרכב באמצעות צילום של לוחית הרישוי. לאחר מכן, תבצע המערכת השוואה של הלוחית המצולמת עם מאגר כלי הרכב הציבוריים, המורשים לנסיעה בנת"צ. כלי רכב שאינם מורשים לנסוע בנת"צים יתועדו, והתמונות יועברו למעבדת פענוח. לאחר בדיקת שוטר, יישלח דו"ח אל בעל הרכב. הקנס בגין נסיעה בניגוד לחוק בנת"צ עומד כיום על 500 שקל.

 

רק בנת"צים "ישרים"

באגף התנועה אמרו היום (ג') ל-ynet כי מיקומי המצלמות הנוספות, שיותקנו בשלוש הערים הגדולות, עדיין לא נקבעו. עם זאת, על-פי הנחיות האגף, יותקנו המצלמות רק בנת"צים שבהם מותרת תנועה "באופן ישר" - כלומר, אין בהם השתלבות של תנועה או מקומות המיועדים לעצירת כלי רכב פרטיים. יש לציין כי בשלב זה לא מתוכננת הצבת שלטים המזהירים מפני המצלמות, וזאת בניגוד למקובל במקרים של מצלמות לאכיפת עבירות מהירות.

 

על-פי הערכות, נהגים יתקשו לערער על אמינות הממצאים שמפיקה מערכת האכיפה החדשה. זאת, מאחר שלא מדובר במערכת המשמשת למדידה - למשל של מהירות או של ריכוז אלכוהול - אלא רק מתעדת באמצעות צילום את נסיעת כלי הרכב בנת"צ.

 

10,000 דו"חות בשלושה שבועות 

הגברת האכיפה בנת"צים באמצעות מערכת אכיפה אוטומטית, היא יעד אותו הציבה הממשלה למשרד התחבורה ואגף התנועה כבר לפני כשלוש שנים - במסגרת תקציב המדינה לשנת 2008. האכיפה המוגברת נועדה לפנות את הנת"צים מתנועת כלי רכב פרטיים, ובכך לקצר את זמני הנסיעה של אמצעי התחבורה הציבורית. מבדיקות שנערכו בשנים האחרונות, עולה כי פינוי נת"צים מכלי רכב פרטיים עשוי להביא לקיצור של עד 50% מזמן הנסיעה של אוטובוסים.

 

ראוי להזכיר כי בחודש נובמבר האחרון יזם שר התחבורה, ישראל כץ, מבצע להגברת האכיפה בנת"צים. בשלושת השבועות הראשונים של המבצע, שנמשך גם בימים אלה, נרשמו יותר מ-10,000 דו"חות לנהגים שנסעו בניגוד לחוק בנת"צים. על-פי נתונים שפרסם משרד התחבורה, כ-30% מהדו"חות נרשמו לנהגים באזור תל-אביב.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וכך נראית התמונה שמפיקה המערכת ביום
באדיבות אגף התנועה
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים