שתף קטע נבחר

ממולא עם הפתעה: עוף עם פטריות ושברי מצה

חג הפסח וחוקי הכשרות המיוחדים שלו מחייבים אלתורים ויצירתיות במטבח. השף ניר צוק מציג מנה שהמציא: כרעי עוף אפויות ממולאות בשברי מצה ופטריות. גם צורת ההגשה מיוחדת

 

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

כרעיים במילוי מצה ופטריות

המרכיבים (ל-6 מנות):

6 כרעיים (שוק וירך מחוברות, נקיות מעצם, פתוחות ומוכנות למילוי - כדאי לבקש מהקצב)  

1 בצל, קצוץ דק

שמן זית

סלסילת פטריות שמפיניון קצוצות

3 מצות

עלים מ-1 ענף רוזמרין, קצוצים

מלח ופלפל

1 כף פטריות פורצ'יני טחונות

1/4 כוס שמן זית

1 כוס ציר עוף/ירקות

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם מעט שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את השמפיניון הקצוצות ומטגנים כ-3-2 דקות.
  2. שוברים את המצות וטוחנים במעבד מזון (בפולסים) עד לקבלת פירורים גסים. מעבירים את הפירורים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את תערובת הבצל והפטריות, ומתבלים עם הרוזמרין, מלח ופלפל.
  4. מניחים כל אחד מנתחי העוף על משטח העבודה, מניחים מעט מהתערובת במרכז העוף ועוטפים אותה בעזרת קצוות הנתח, לכדי צורת כדור.
  5. מסדרים את כדורי העוף הממולאים בתבנית אפייה, כשהפתחים כלפי מטה. יוצקים את ציר העוף/הירקות, מפזרים מעל פטריות פורצ'יני ומתבלים במלח ופלפל.
  6. מכסים היטב בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות.
  7. מסירים את נייר הכסף מהתבנית ואופים כ-10 דקות נוספות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אל תחליפו בקמח מצה
צילום: index open
מומלצים