משה בתיבה: סירות קישואים במילוי בשר טלה
השף ניר צוק מגיש מנה חגיגית ומרשימה של "סירות" קישואים ממולאות בבשר טלה ואפויות ברוטב עגבניות פיקנטי. השימוש בקמח מצה לא פוגע במנה - ומאפשר לנו להגיש אותה בערב ליל הסדר או בימי החג

 

צילום: יהונתן צור עריכה: עומר טובי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בימוי ועריכה: אלעד רובינשטיין

 

קישואים ממולאים בבשר טלה

המרכיבים:

400 גרם בשר צוואר טלה טחון

3 ביצים

2 כפות פירורי מצה

2 שיני שום

1/2 כוס שמיר (אפשר גם פטרוזיליה, נענע וכוסברה)

10 קישואים דקים

לרוטב:

10 עגבניות קצוצות

4 שיני שום

1/2 פלפל חריף

חבילת פטרוזיליה

1/2 כוס מים

1/4 כוס שמן

 

אופן ההכנה:

  1. מוסיפים לבשר ביצה אחת, כף פירורי מצה, מלח ופלפל. קוצצים 2 שיני שום, השמיר - ומוסיפים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. חוצים את הקישואים פעם אחת לאורך ופעם אחת לרוחב. מנקים את תוכנם בעזרת כפית, אך משאירים את הדפנות כך שמתקבלות מעין "סירות".
  3. בעזרת ידיים משומנות או רטובות לוקחים מעט מתערובת הבשר, לשים מעט וממלאים את תוכן הקישוא. דוחסים היטב ומשאירים גבעה קטנה.
  4. טורפים את שתי הביצים הנותרות. שמים בצלחת עמוקה את פירורי המצה ובצלחת נוספת את הביצים הטרופות. 
  5. מכינים את הקישואים בדומה לשניצלים: מצפים היטב כל סירה בפירורי המצה ואז טובלים בביצים. מכניסים למחבת או סיר רחב שבו שמן (לא רותח, אלא חמים).
  6. מטגנים את הקישואים עד שהם מקבלים גוון זהוב. מעבירים לתבנית חסינת חום.
  7. הכנת הרוטב: פורסים 4 שיני שום ואת הפלפל החריף. מחממים היטב שמן זית במחבת, ומטגנים קלות את השום והפלפל. מוסיפים את העגבניות ומטגנים למשך 3 דקות על אש גבוהה. מוסיפים מלח, פלפל ואת המים ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מסירים מהאש.
  8. יוצקים את הרוטב מעל הקישואים ומכסים בנייר כסף. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות.

 

למתחם של ניר צוק

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה משה בתיבה: סירות קישואים במילוי בשר טלה
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד