אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בכל מחיר

חנוך מינץ. זכה לאיומים מהפקח
חנוך מינץ. זכה לאיומים מהפקח 
 
 


 

תל-אביב: הגרר סיכן חיים, מי שהעיר אוים בדו"ח

מדיניות האכיפה הנוקשה של העירייה בכל הקשור לעבירות חנייה מוכרת לכל, אבל ההחלטה לגרור מכוניות למרות סכנה ברורה לחיי אדם שברה אולי שיא חדש. "הרחובות היו עמוסים, רק במזל זה לא נגמר באסון", סיפר עד ראייה להתרחשויות

אביאל מגנזי
עדכון אחרון: 19.03.10, 00:33

תושבי תל אביב ואחרים שנוהגים לפקוד את העיר מכירים היטב את בעיית החנייה הקשה בה, כמו גם את מדיניות האכיפה הנוקשה של העירייה. אבל האירוע שבו נראה היה כי בעירייה מתעקשים לגרור מכוניות מחנייה אסורה גם במחיר סיכון ממשי של חיי אדם, הצליח להפתיע גם את הוותיקים שבתושבי העיר.

 

"אני מתגורר בשדרות בן גוריון. רכב חנה בחניית נכים והגיע גרר של העירייה כדי לפנות אותו, דבר לגיטימי לחלוטין", סיפר אתמול (יום ה') ל-ynet חנוך מינץ, אחד מעדי הראייה לאירוע. "לפתע הבחנתי כי המכונית שהעמיסו על משטח הגרר הייתה רעועה. חלק מן הגלגלים נותרו באוויר ואחרים נאחזו ממש בקצות המשאית".


בין שמיים לארץ. הגרר ועליו המכונית נוסע ברחובות העיר (צילום: שימי לב)

 

מינץ, שהעיד על עצמו כאזרח שומר חוק ומשלם מסים, ביקש למנוע אסון ופנה אל פקח העירייה בבקשה להפנות את תשומת לבו למצב. "בדיוק יצאתי עם המכונית שלי, אז פניתי אליו בנימוס ואמרתי לו: 'המשאית תלויה באוויר, זו סכנה גמורה. תסדר אותה'. הוא ענה לי בחוצפה שהוא לא רוצה ושזה לא ענייני, המשכתי להתעקש והוא הוציא מצלמה, צילם אותי והמשיך בנסיעתו".

 

אבל כעבור זמן קצר בלבד, הצטלבו שוב דרכיהם של מינץ והפקח. "נסעתי לכיוון הים ואז ראיתי אותו שוב בדרך. חיפשתי חנייה וראיתי אותו מתקרב, כשהמכונית כבר הייתה על סף נפילה מהמשאית. הוא נסע לצד הטיילת שהייתה עמוסה בני אדם, והאסון הלך והפך להיות מוחשי יותר ויותר".


מרחק נגיעה מאסון. הגרר נוסע תחת כיכר אתרים (צילום: שימי לב)

 

אלא שהפעם הצליח האזרח לעורר עוד יותר את חמתו של הפקח, וזה כיוון נגדו בתגובה את ה"נשק" העירוני המוכר. "עצרתי על המדרכה וביקשתי ממנו שוב לייצב את המכונית תוך שאני מזהיר אותו שעלול להתרחש אסון. הוא אמר: 'אל תבלבל לי את המוח', קפץ מהמשאית והחל לכתוב את פרטי הרכב שלי. הוא הסביר שהוא רושם לי דו"ח חניה על המדרכה, פשוט מתוך רצון לנקום בי".

 

לחילופי הדברים בין השניים היה עד גם שימי לב, שנחרד גם הוא לנוכח הסכנה מנפילת המכונית הנגררת. "הפקח הוציא טופס ורשם לו כנראה דו"ח, אז נסענו אחרי הגרר וצילמתי את הסכנה הזו. הרכב הוצב על המשאית פשוט באופן רשלני וממש נאחז רק בקצוות הרכב. לא התקרבנו אליו מחשש שהמכונית תיפול עלינו. רציתי לעקוף ולומר לו משהו אבל המצב היה ממש מפחיד, זה נראה כאילו שהמכונית תיפול משם בכל רגע".

 

מעיריית תל אביב יפו נמסר בתגובה כי "הטענות באשר להתנהלות הפקח ייבדקו על ידי העירייה. האחריות על אופן גרירת כלי רכב מוטלת על חברת 'אתרים ירוקים', המועסקת כקבלן שירותים. הנושא הועבר לקבלת התייחסות ממנה, ובהתאם לה תפעל העירייה מול מנהלי החברה".

 

ב"אתרים ירוקים" הודו כי "אכן היה מקום להוריד את 'מזלג' הגרר עוד יותר למטה, אך ההובלה הייתה בטיחותית".

 

למרות הדברים, התקשה לב להסתיר את הכעס הרב שעורר בו האירוע. "הוא סיכן את החיים של כל עוברי האורח והנוסעים, כשהרחובות היו עמוסים ורק במזל גדול זה לא נגמר באסון. זה אמור להיות איש איכפת חוק. יש תקנים לגרירת מכוניות והוא צפצף עליהם ועל חיי הציבור".

 


פרסום ראשון: 18.03.10, 23:56

 

תגיות: עיריית תל אביב

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as25-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©