שתף קטע נבחר
צילום: Index open

מתנות פסח כבר קניתם? אביזרי מטבח לחג

שוב אתם מתארחים בחג ולא יודעים מה להביא מתנה? מירי צל דונטי ביקרה בחנויות ושבה עם ההמלצות החמות ביותר לאביזרי מטבח שכדאי לכם לקנות. משקפיים לחיתוך בצל ללא דמעות, מגבת מטבח מגנטית, פורס מלון, משקל דיגיטלי, פורס עגבניות ועוד הרבה אחרים

אביב הגיע פסח בא, וכל שנה אותו הסיפור: איפה עורכים את הסדר, מי מכין מה ולמה, איך מרעננים ומחדשים את המטבח, ובעיקר - איזו מתנה קונים למארחת? אני אישית מעדיפה לתת וגם לקבל משהו מדליק למטבח. הרי כולם מסובים, אוכלים, ומבלים המון במטבח. אז למה לא לחדש ולהתחדש בכלים ואביזרים חדשים שיקלו וינעימו את העבודה?

 

 

סיירתי בחנויות הכלים הרבות ובדקתי אביזרים, גאדג'טים וכלי בישול שיעשו את החג. חלקם חדשים לגמרי (כן, ממשיכים להמציא לנו פטנטים), חלקם יהוו נושא לשיחה סביב השולחן, וכולם יעילים ומוצלחים. בדקתי את כל המוצרים במטבח שלי והתוצאות לפניכם. בכתבה הזו אתמקד באביזרים, ובכתבה הבאה אסקור סירים וכלי בישול. שיהיה סדר נעים.

 

מגבת מטבח מגנטית

כשאני מתחילה את המשפט "איפה הנחתי את ה...?" עולה חיוך בבית. לא ברור לי אם זה קורה רק לי, אבל בכל פעם כשאני מבשלת אני מאבדת את משקפי הראייה ואת מגבת המטבח. ובכן, הפטנט החדש של חברת Magnet&co, למגבת מגנטית, יכול להיות מצוין למי שכמוני תמיד מאבד את המגבת. זוהי מגבת מטבח שאליה מחובר מגנט קטן שנצמד בקלות למקרר, תנור וכו'. הסט כולל גם מדבקת מתכת, אותה אפשר לשים על ארונות עץ או חרסינה - למקרה שאין לכם משטח מתכתי במטבח. זה לא רק גימיק, זה עובד. המגבת עצמה רכה נעימה וסופגת היטב. עכשיו רק נשאר שימציאו משקפיים מתמגנטים, ואז הכל יהיה מושלם.


(צילום: דלית שחם) 

 

מחיר לסט של שתי מגבות פלוס מדבקת מתכת: 35-40 שקלים.

להשיג: בחנויות אביזרי המטבח המובחרות

  

מצבט תותים

אני יודעת מה תהיה התגובה של חלק מהאנשים למוצר הבא: "נו באמת, אי אפשר להוציא את עלי התות ביד או בסכין?". אז כן, אפשר. אבל בעונת התותים, כשמכינים מרקחות וקינוחים מתותים, או סתם מתענגים על צלחת תותים טריים, האביזר הקטן הזה יעשה את העבודה בקלות. למצבט התותים של סולתם רדד, יש שני להבים קטנים עם שפיץ והוא מוציא את העלים ואת החלק הלבן האמצעי. זול ונחמד.


(צילום: דלית שחם)  

 

מחיר: 16 שקלים.

להשיג: בחנויות לאביזרי המטבח.

 

פורס עגבנייה ובצל

"איך זה שאת תמיד פורסת את העגבנייה בעובי שווה, ולי כל פרוסה יוצאת בעובי אחר?" שאל בני. "עניין של נסיון", עניתי לו. ובכן, תמורת סכום קטן ניתן לרכוש אביזר חביב שעוקף את עניין הנסיון. זהו עוד מוצר של סולתם רדד, הנראה כמו מסרק עם מסמרים. נועצים את המסמרים בעגבנייה או בבצל, ובעזרת סכין חדה נכנסים בין השיניים ופורסים. מהיר ומדוייק.


(צילום: דלית שחם) 

 

מחיר: 28.90 שקלים.

להשיג: בחנויות אביזרי מטבח.

 

מייבש חסה עם מנדולינה מובנת

הנה שני מוצרים שחברו להם יחדיו. חברת Slicer מציעה מייבש חסה (לדעתי חובה בכל מטבח), בשילוב עם מנדולינה קטנה ומובנת. אז איך זה עובד? שוטפים את עלי החסה הקטנים והטריים בתוך מייבש החסה, מכסים במכסה ומסובבים. בעזרת הצנטריפוגה העלים מתייבשים והמים ניגרים לתחתית הקערה. את המים שופכים דרך החורים במכסה. כשהחסה יבשה, מוציאים אותה עם הסלסלה. מכסים את הכלי עם המכסה, מרכיבים על המנדולינה את המגררת המתאימה (ז'וליאן, פרוסות, ריסוק וכו') ובסיום מחזירים את החסה, מוסיפים רוטב ומגישים. קערת הפלסטיק השקופה של הכלי יפה מספיק כדי להגיש בה את הסלט ישר לשולחן.


(צילום: דלית שחם) 

 

מחיר: 249 שקלים.

להשיג: בחניות האביזרי המטבח.

 

משקפים לחיתוך בצל ללא דמעות 

בביתנו כולם אוהבים מרק בצל, לכן הוא תמיד ברירת המחדל. אני מכינה את המרק לפי מתכון שקיבלתי לפני שנים משף אמריקני בסן פרנסיסקו. זהו מרק טעים וקליל בלי לחם וגבינה מכבידים. אבל כל פעם שאני חותכת או קוצצת בצל הדמעות זולגות, העיניים אדומות וצורבות. כשאפשר, בעלי היקר עומד במשימה ואני אסירת תודה. ניסיתי את כל הפטנטים, מילאתי את הפה במים, עצרתי את הנשימה, הדלקתי נר, ניסיתי להרכיב את משקפי הסקי של בעלי - שזו אגב הייתה האפשרות הכי יעילה, אך מסורבלת. עכשיו, "הוריי, הוריי" יש משקפיים מיוחדים לטיפול בבצל, של חברת RSVP. הם קלים, בחלק הפנימי של המסגרת יש ספוג והאדים לא מצטברים. מגבלה אחת כן יש להם: הם אינם מתאימים למי שמרכיב משקפי ראייה.


(צילום: דלית שחם) 

 

מחיר: 97 שקלים.

להשיג: בקיטשן וורקס, נחלת בנימין ת"א.

 

כותש שום

נכון, לא מדובר באביזר חדש עם גימיק מיוחד, אבל לכותש של חברת קיצ'נייד יש תוספת קטנה של מברשת לניקוי החורים, שאצלי, בעוונותי, הם תמיד סתומים. על מברשת הגומי יש "מסמרי גומי" קטנים. נועצים אותם בחורים של הכותש אחרי השימוש, ושאריות השום נפלטות החוצה (זהירות, לא לאבד את המברשת הזאת, היא עושה את כל ההבדל). אפשר להכניס למדיח והעיצוב יפה.


(צילום: דלית שחם) 

 

מחיר: 139 שקלים.

להשיג: בחנויות לאביזרי המטבח.

 

מצקת למרק ולסינון

איך לא חשבו על זה קודם? אני לפחות לא נתקלתי במצקת כזאת, עם רעיון פשוט שהופך אותה לדו שימושית. בצד אחד של המצקת הגדולה והנוחה של חברת Amco יש חורים, והיא פועלת כמו מסננת, ובצד השני היא אטומה לחלוטין. כך אפשר להפריד בקלות בין הנוזלים לתוספות ולחלק לכל אחד את מנת המרק שלו, לפי העדפתו. פתרון טוב למי שהילדים שלו מוכנים לוותר על המרק של סבתא רק בגלל כמה עלי פטרוזיליה. שווה.


(צילום: דלית שחם) 

 

מחיר: 108 שקלים.

להשיג: בקיטשן וורקס, נחלת בנימין ת"א.

 

פורס מלון

הקיץ בפתח, המלונים הטובים והמתוקים כבר כאן. בעזרת האביזר של חברת vacu vin פורסים את המלון בקלי קלות. חותכים לשניים. והאביזר מזיז את גרעיני המלון ופורס לפרוסות שוות. אין צורך לקלף. ניסיתי, זה עובד.


(צילום: דלית שחם) 

 

מחיר: 46 שקלים.

להשיג: ברשת "קוק סטור"

 

קליפס לסיר

כמה שגאדג'ט קטן וגאוני יכול להקל. את הקליפס של חברת Trudeau  מצמידים לדופן סיר או מחבת ומניחים עליו את כף הערבוב. וכדי לא להתבלבל בין הכף לבשר לבין זו של הדגים פשוט מצמידים קליפס אחד לכל סיר. חמוד ויעיל. מגבלה: אי אפשר לכסות את הסיר במכסה.


(צילום: דלית שחם) 

 

מחיר: 29.90 שקלים.

להשיג: בחנויות לאביזרי המטבח.

 

מפריד שומן

בכל פעם שאני מכינה מרק או רוטב בשר, אני מעדיפה להוריד את השומן המצטבר למעלה. פעם, כדי להוריד את השומן, הייתי נותנת לו לצוף על פני הנוזל, מכניסה למקרר וכשהשומן היה מתקשה הייתי אוספת אותו עם כף. היום אין קל מזה, בעזרת המשפך של חברת oxo, שמפריד את השומן מהנוזל. אני מעבירה את המרק דרך המסננת של המשפך כדי שיהיה צח, נותנת לשומן לצוף, ואת המרק מוזגת דרך הפייה שמחוברת לחלק התחתון של הכלי. השומן יוצא דרך השפה העליונה, בזכות זה שהפייה התחתונה אטומה עם פקק הגומי המצורף. נשמע מסובך? ממש לא. לי זה עשה חיים יותר קלים ופחות שמנים. רעיון מצוין.


(צילום: דלית שחם) 

 

מחיר: 69.90 שקלים.

להשיג: בחנויות הכלים המובחרות.

 

קוצץ ביצה 

הוא לא רק פורס ביצה לרוחב ולאורך, אלא גם קוצץ אותה לריבועים קטנים. קוצץ הביצים של oxo מאפשר גם להוציא את הביצה הקצוצה בקלות לתוך קערה כי יש בו רשת מיוחדת. מאחר שפסח הוא חג שבו אוכלים הרבה ביצים, זהו אביזר מצוין. יתרון נוסף הוא שאפשר להכניס אותו למדיח.


(צילום: דלית שחם) 

 

מחיר: 164 שקלים.

להשיג: בחנויות הכלים המובחרות.

 

לחץ ומדוד - בקבוק לשמן או לחומץ

את הבקבוק של חברת Elemental kitchen ממלאים בשמן זית או חומץ, ואז בלחיצה על הכפתור מוליכים כמות שמן רצויה לחלקו העליון. שם ישנו מד המראה את הכמות המדוייקת לפי כפיות וכפות, וכן לפי מ"ל (עד 20 מ"ל). כשהכנתי בשר הייתי צריכה שלוש כפות שמן, וזה לקח שתי לחיצות על לחצן הבקבוק וזהו. בלי כפות מדידה ולכלוך מיותר. מקל גם על תיבול הסלט בכמות שמן רצויה בזמן הארוחה, מדליק.


(צילום: דלית שחם) 

 

מחיר: 59 שקלים.

להשיג: באתר גדג'טשופ וברשת "לגעת באוכל"

 

היד האחרת

כשראיתי את "היד האחרת" חשבתי לעצמי, "עוד גימיק". ואכן, זה גימיק, אבל שווה. בזמן הכנת השניצלים, כששתי הידיים הפרטיות שלי היו מלוכלכות בביצה ופירורי לחם, צלצל הטלפון. העברתי את היד פעמיים על יד הסיליקון - שמחוברת בוואקום לשיש במטבח ועניתי לטלפון בלי צורך לשטוף את הידיים או ללכלך את כל סביבותי. היצרן RSVP מצהיר שאפשר להשתמש ב"יד האחרת" גם כשמכינים בשר או עוף נא מבלי להעביר זיהום מהאחד לשני, ואפילו ולנקות את היד כשמחזיקים ילד חולה או חיית מחמד. היא עשויה מסיליקון ואפשר להכניס אותה למדיח הכלים.


(צילום: דלית שחם) 

 

מחיר: 48 שקלים.

להשיג: בקיטשן וורקס, נחלת בנימין ת"א.

 

ערכת קערות צבעוניות

לראשונה ראיתי את הסט היפהפה של הקערות של חברת joseph joseph בחנות מוזיאון ה"מומה" בניו יורק. הערכה מכילה שמונה חלקים: קערה גדולה, מסננת, נפה לקמח, קערית ערבוב עם פייה וסט כוסות מדידה. הן יושבות האחת בתוך השנייה בצבעוניות ועליזות. גם יפה גם שימושי וגם חוסך מקום במטבח. מתנה מוצלחת לפסח שניתן כמובן גם להכניס למדיח הכלים.


(צילום: דלית שחם)

 

מחיר: 319.90 שקלים

להשיג: ברשת 4 שף

 

משקל דיגיטלי למטבח

הוא משך את תשומת לבי בגלל העיצוב החדשני, ההיי טקי. המשקל של חברת pantone universe הוא דקיק ומגיע בצבעים נועזים - אני אהבתי את הוורוד. הוא יכול לשקול מגרם אחד ועד חמישה ק"ג וניתן לאפס אותו תוך כדי שקילה, על מנת להוסיף חומרים נוספים. אפשר לתלות על הקיר והוא ישמש גם כשעון. עם אחריות של עשר שנים, מה צריך יותר?


(צילום: דלית שחם) 

 

מחיר: 189 שקלים

להשיג: רשת ה"קוק סטור"

 

כדור להכנת גלידה ביתית

אמנם אנחנו עדיין לא בקיץ, אבל גלידה אוכלים כל השנה, בעיקר כשבאמצע החורף אנחנו "זוכים" לימי שרב. לפני שניסיתי את כדור הגלידה המקסים הזה חשבתי שזה פטנט חמוד אך הייתי ספקנית לגבי התוצאה. בתום ארוחת השבת הכנסתי לחלל הכדור את החומרים כנדרש: קוביות קרח ומלח גס, חומרים לגלידה: שמנת מתוקה, סוכר, תותים וכו'. סגרתי היטב את הפתחים ונתתי אותו לילדים, הזהרתי אותם שלא זורקים אותו על הרצפה והוא גם לא מתכדרר. הם העבירו מיד ליד וגלגלו על הרצפה בצהלות שמחה. רבע שעה מאוחר יותר הפלא ופלא - קיבלנו גלידה טעימה ובריאה, ללא חומרים משמרים ובלי לבזבז חשמל. שומרי כשרות יכולים להכין סורבה, בלי מוצרי חלב, ואפשר לקחת את כדור הגלידה גם לפיקניקים. מתנת חג מדליקה שתשעשע את הילדים.

 

מחיר לכדור שמכין חצי ק"ג גלידה: 198 שקלים.

להשיג: באתר החברה

 

מירי צל דונטי היא עיתונאית מזון, מומחית באביזרי מטבח וגאדג'טים.

לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח כיתבו למייל הזה .

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא מבזבז חשמל. כדור להכנת גלידה
צילום: דלית שחם
אחרי יבוש החסה פורסים את הירקות. מייבש + מנדולינה
צילום: דלית שחם
מפריד את השומן מהנוזלים. המשפך של oxo
צילום: דלית שחם
מומלצים