שתף קטע נבחר

זירת הקניות

בשבת: כיבוי אורות מסביב לעולם

מיליוני בני אדם ב-125 מדינות יכבו בשעה 8 וחצי בערב את האור לשעה. המארגנים: זו פעולה אחת, קטנה ופשוטה, שמטרתה להשמיע קריאה כלל-עולמית - שחוצה גבולות ושפות - למען הצלת כדור הארץ משינוי האקלים. בישראל נמתין ל-22 באפריל

הפירמידות במצרים, מגדל אייפל בפריז, ביג בן בלונדון ועוד אלפי אתרים מוכרים מסביב לגלובוס יכבו את האור במוצאי שבת למשך שעה אחת - יחד עם מיליוני בני אדם ברחבי תבל - כדי לציין את "שעת כדור הארץ" ולהעלות את המודעות לשינוי האקלים.

 

חרף כישלון ועידת האקלים בדצמבר, בשנתו הרביעית תפח האירוע ההמוני למימדי ענק. המארגנים הודיעו כי הפעם צפויים להשתתף בו אלפי ערים ב-125 מדינות, לעומת 88 אשתקד.

 

הסרטון הרשמי של "שעת כדור הארץ 2010" 

 

וככה זה נראה ב-2009 - וגם תל-אביב כיכבה (תזמון 01:32):

 

היזם, אנדי רידלי, אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית שלמרות האכזבה מהעובדה שלא הושג הסכם משמעותי ומחייב למאבק בשינוי האקלים, נדמה שההתגייסות השנה הייתה עצומה, "הרבה יותר בשנה שעברה... נראה שבקרב הפוליטיקאים ישנה עייפות מהעיסוק בנושא, אבל הציבור עדיין מלא מוטיבציה".

 

"שעת כדור הארץ" החלה ב-2007 בסידני, אוסטרליה, כש-2.2 מיליון איש כיבו את האור בבתיהם ומשרדיהם לשעה. המטרה הייתה לשלוח מסר על צריכת חשמל ופליטת גזי חממה, ובעיקר להראות שכמו שהציבור יכול להתגייס לפעולה אחת פשוטה, כך הוא יכול להתגייס לעוד פעולות פשוטות כדי להאבק בשינוי האקלים.

 

המטרה: קריאה עולמית לפעולה

בשנה שלאחר מכן היוזמה המוצלחת הפכה כלל-עולמית, וגדלה עוד יותר ב-2009. השנה - יותר מ-1,200 מהאתרים המוכרים ביותר בעולם יכבו את האורות בשעה שמונה וחצי בערב למשך שעה. התוצאה תהיה החשכה מתגלגלת של העולם, על פי אזורי הזמן השונים, במה שהמארגנים מכנים "גל של תקווה ופעולה למשך 24 שעות".

 

בארצות הברית, כ-30 מדינות התגייסו אף הן ליוזמה, ושורה של אתרים - כמו בניין אמפייר סטייט בניו יורק, וגשר הזהב בסן פרנסיסקו - יכבו גם הם את האורות בשעה הייעודה. אפילו גורד השחקים הגבוה בעולם - מגדל בורג' ח'ליפה בדובאי - יעמעם את האורות לשעה.

 

צילום: רויטרס

 

 

גם שורה של תאגידים בינלאומיים התגייסו גם הם ליוזמה, והבטיחו לכבות את האור במשרדיהם ומפעליהם. כך למשל גוגל, קוקה קולה, מקדונלד'ס, הילטון, בנק HSBC, סוני, ואיקאה.

 

"'שעת כדור הארץ' היא אירוע שאמור לחצות גבולות גיאוגרפיים, פוליטיים וכלכליים", אמר רידלי. "זהו אקט סימבולי בעיקרו. שעה אחת, ביום אחד בשנה. אנחנו לא מצילים את העולם על ידי כיבוי האור לשעה אחת, אבל מה שאנו עושים הוא להוסיף את הקול שלנו לקריאה גלובלית לפעולה".

 

אנחנו נמתין ל-22 באפריל

בישראל יצויין האירוע בפעם השלישית - אך במועד אחר. בגלל השבת והפסח, יתקיימו אירועי "שעת כדור הארץ" בישראל ביום חמישי, 22 באפריל, שהוא גם יום כדור הארץ הבינלאומי ה-40 במספר.

 

הפרסומת העולמית של "שעת כדור הארץ 2010"

 

גם בישראל האירוע השנה יהיה גדול מקודמיו. בשנה הראשונה צויין האירוע בתל אביב בלבד. בשנה השניה הצטרפו גם ירושלים, חיפה, כפר סבא, באר שבע ודימונה. השנה יצטפו גם אילת, אשקלון, יבנה, מודיעין מכבים-רעות, נס ציונה, פתח תקווה, ראשון לציון ורעננה - 14 ערים בסך הכל - מאות אלפי בתי אב, בתי עסק, מוסדות ציבור ומבנים.

 

כמו בשנים הקודמות, ל"שעת כדור הארץ" בישראל שותפים המשרד להגנת הסביבה, ארגון "חיים וסביבה", החברה להגנת הטבע, "אדם טבע ודין", עמותת "ישראל בשביל האופניים", חברת החשמל, מפעל הפיס וקבוצת "ידיעות אחרונות" ואתר ynet - שיעלה לאוויר אחרי הפסח אתר מיוחד שילווה את הפרויקט עד לשעת הש' - יום חמישי ב-20:00.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדלי עזריאלי בתל אביב
צילום: ירון ברנר
כיבוי אורות בעזריאלי
צילום: ירון ברנר
גם הגנים הבהאיים בחיפה בחושך
צילום: מורן שביט
מומלצים